Milanezi s Balkana
Sampionski tim se ne pravi besomucnom kupovinom Djenovinih "zvezda" u kombinaciji sa propalim Rominim rezervama. Ako hoces u LS moras biti ispred te Rome. Ako ne mozes dokrajciti Juve i Napoli prve sezone ,bar Romu moras. Ne mozes od njih da kupujes igrace koji nisu dovoljno dobri za njihovih prvih 11 i da se nadas da ces se tako plasirati ispred njih. Ovaj kojeg sad ciljamo ne da nije bio dobar za Romu vec nije bio dobar ni za tim koji se bori za opstanak u Premijer Ligi gde su ga sutnuli na pozajmicu. I sad ce kao u Milanu da baca madjije i divlja po Ligi Sampiona?
Zna se sta moras kupiti za sampionski tim - nosioce igre po svojim klubovima koji su odigrali 80-90% utakmica za svoj tim cele sezone ,od toga opet 80-90% na vrhunskom nivou. Lepo zadjes po Portu ,Benfiki ,Sevilji ,Bilbau ,Monaku ,Volsfsburgu ,Borusiji Dortmund ,Zenitu itd i pokupis im glavne igrace i nosioce igre i kraj price.
Lep primer Bacca. Bez ikakve podrske sa sredine terena tokom cele sezone uspeo je dati dvocifren broj golova i napraviti razliku na nekim od utakmica. Da je imao solidnu sredinu - ko zna kakav bi mu ucinak bio. Treba nam da zadrzimo Baccu plus jos 4 Bacce. Dve u odbrani i dve u sredini. I to da bude za prvu sezonu.
To naravno kosta - ali kad ces ako ne kad imas 400 miliona na raspolaganju?
E ,a kad vidite kakve igrace Galijani cilja - sve vam je jasno kakav tim zeli da pravi.
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
(07-07-2016, 08:53 PM)dejo Wrote: Tko bi po tebi bio dobar trener za Milan?

Simeone ,Klop ,Emeri ... Moglo se cak zaci po onom Pelegriniju ili Blanu. Liverpul nije bio u nista boljoj poziciji od Milana kad je doveo Klopa. Ljudi jednostavno nisu zalili pare za razliku od nas.
Reply
(07-07-2016, 08:53 PM)kakabanja Wrote: Sacekajte,  Valera je prosle godine bio nosilac vezne linije Fiorentine koja je po vasem misljenju imala duplo bolji tim od Milana i zbog kojeg smecar Mihajlovic nije mogao dalje od 6. mjesta

Svidja ti se pozicija na tabeli koju je zauzela Fjorentina? Zelis njihovo mesto? Ne zelis Ligu Sampiona?
A sem toga --- 32 godine . Mislis da moze da prasi sa i sa 35 na istom nivou kao prosle(2015/2016) sezone? Na tri godine ce ugovor dobiti sigurno.
Reply
Kako me je ponovo uhvatila euforija oko mercata i nove sezone Milana, kao i svake godine u ovo vrijeme, vrijeme je da podijelim neko mišljenje dok euforija traje. A trajat će vjerojatno, kao i prosle sezone do 31.08. Onda slijedi razočarenje...

Pjaca će biti briljantan igrač. Zapravo, već sada je briljantan igrač. Za razliku od Kovačića i sličnih, Pjaca ima mentalne kapacitete da već ove sezone postane glavni igrač Milana. Čovjek je, ušavši 10 posljednjih minuta protiv Portugala, napravio više nego naš cjelokupni napad za 120 minuta. Ima brzinu, snagu, dribling, glavu. Ima sve. Tako da se oko nega ne trebate sekirati.

A ponajmanje se trebate sekirati kolika je odšteta. Pa ne plaćate je vi. Nakon toliko godina klošarenja po mercatu, meni je aposlutno svejedno hoće li Galliani platiti svakog igrača 100 milijuna nečega. U vrijeme kada prosječni engleski vezni igrač, tzv. klada, košta 20 milijuna funti, onda je ovo je Pjacu bagatela.

Davno su prošla vremena kada si nekog perspektivnog igrača mogao dobiti za 5 mlijuna. Sad svaki igrač košta bar 20. A pošto ga ne plaćam ja, mogu ga platiti i 50.
Reply
Obzirom na transfer politiku, Milan bi, zapravo, trebao gledati na svoje protivnike. Što pod time mislim?

Juventus i Napoli žele De Sciglia. Znači da valja, treba ga ostaviti. West Ham želi Baccu? Znači da valja, treba ga ostaviti. Nitko ne želi Monotliva i Bertolaccia? Daj ih dzabe bilo kome. Dakle, Galliani uopće nema što razmišljati. One igrače koje itko želi, te ostavi. Nema tu neke pameti. Ako već nemaš vlastitu scouting službu ili ne znaš koji ti igrač valja, a u Milanu to evidentno ne znaju, slušaj druge.

U Milanu trenutno imamo nekoliko dobrih igrača: Donnarumma, Romagnoli i Bacca. Ostalo je rang Empolija. I da se ponovo vratim na Pjacu. Taj bi za trenutni kadar u Milanu bio Ronaldo i Messi zajedno jer takvu hrpu nogometnog antitalenta je teško pronaći u ligama petice. Prošlogodišnji je Milan najgori Milan koji sam ikada gledao. A pratim Milan od 1995.
Reply
Koje su to priče ne plaćam ja, pa brale neće ni Milan plaćati kad pljune gomilu novca na promašene igrače. Zbog onih 20 miliona za Bertolaćija na zimu krštenog igrača nismo imali da dovedemo i sezona nam propade jer je očekivano da on preporodi vezni red a sredina bila nikad gora. Daj Bože da ste vi u pravu da mi imamo 200 miliona za transfere ali ja u to ne verujem. I normalno da mi je žao što ne želimo da dovedemo top igrače na kritičnim pozicijama već se uzdamo u nedokazane igrače na vrhunskom nivou.
Devilcool
Reply
Daj mi reci, molim te, koji bi to dokazani igraci imali namjeru doci u ovakav Milan? Milan, koji je, uz neke iznimke, sustavno unistavan od 2007. godine i osvajanja Lige prvaka.

Reci cu ti ja. Nijedan.
Reply
A zašto ne bi došao? Ponudiš mu platu i dovedeš krštene saigrače pa da vidiš.
Eno primer Juventusa neka posluži svima u Italiji jer upravo na to mislim. Napisao sam 10 imena u prethodnih par dana, igrača koji bi odmah digli kvalitet a nisu preskupi niti ih traže baš ovi najjači klubovi. Pa uz par ovih mlađih napraviš tim za prva 3 mesta kroz koju godinu a onda možemo i mi nekog Maskerana, Kvadrada, Kediru, Alveša, Benatiu, Dibalu i slične da dovodimo.
Devilcool
Reply
Evo malo vezano za Pjacu http://www.football-italia.net/87032/mil...pjaca-deal
Reply
Nemoj tako Geoff. Mi imamo Gallijanija, on ce nama dovuci svijetske zvijezde. A za to unistavanje su krivi treneri. Jer celo i pedofil su dovodili svake godine najjace igrace u tom trenutku, Barca i Real se lomili da ih dovedu ali mi smo ipak na kraju pobijedivali.
Sva sreca pa nas Gallijani vodi zadnji godina, divan tim je kreirao. Ja sam za to da nam se novi stadion zove po njemu.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply