03-03-2016, 12:19 PM
(This post was last modified: 03-03-2016, 12:19 PM by Sampinjon.)
(03-03-2016, 12:13 PM)huss Wrote: Ni Ancelotti nije imo muda, mada je izvrstan takticar. Sjecam se njegovih utakmica, 1:0 odmah se izvodi napadac a uvodi Ambrosini pored Gatusa koji je vec u timu.
To nas je kostalo par titula.Bez zezanja.Koliko puta je samo "malu" utakmicu odveo iz nase pobede u iks takvom taktikom.
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
03-03-2016, 12:46 PM
(This post was last modified: 03-03-2016, 12:50 PM by Maji_TZ.)
(03-03-2016, 12:13 PM)huss Wrote: Ni Ancelotti nije imo muda, mada je izvrstan takticar. Sjecam se njegovih utakmica, 1:0 odmah se izvodi napadac a uvodi Ambrosini pored Gatusa koji je vec u timu.
Slazem se...ali je to promjenio kad je otisao iz Milana...mislim njegove titule i njegovi uspjesi dovoljno govore za njega...nije samo bitno imati dobre igrace valja njih i posloziti, a on zaista je to radio odlicno gdje god da je bio...
Ali ja kazem generalno da talijanski treneri nemaju muda...pa sjecas se ekipe Reala pod Cappelom, oni su igrali nogomet dok ne povedu i onda to Fabio zatvara, Lippi isto sa Juventusom samo 1:0, zato nikad nije uspio u Evropi, ali eto taktika Carla sto se tice Milana je imala vise uspjeha u Evropi...to su jos neka bolja stara vremena Calcia....ali ovo danas...
Evo najbolji primjer...Donadoni...dodje u Bolognu malo pokaze muda, pusti mladje momke da igra, neke polovnjake koji su igrali u vecim klubovima, pa misle da znaju, ostavio na klupi i postali su pravo teska ekipa za pobjedit...
Po meni Sassulo i Bologna su nam dva najteza gostovanja u ovih 11 kola...
Evo danas bruje svi navijaci Juventusa o Allegriju, smatraju da je bolje da su ispali iz kupa...
Kakva god da je ekipa Milana sada, Miha samo da je mjesec dana ranije malo vise i snaznije pokazao muda i odustao od onih lutanja sa formacijom mi bi sad lagano osigurali LP...kad se samo sjetim 4-3-3 i forsiranje Cercia ili ona taktika 4-3-1-2, a u rosteru uopste nema playmakera...dodje mi da se ubijem...ali eto i Cappelo i Carlo su rekli za njega da ima vise muda od ostalih i da samo mu treba dati povjerenja i vremena....vidicemo kako ce na kraju zavrsit i da li ce dobit otkaz ako ne uzme mjestu LP
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Italijaski stručnjaci i muda ne idu 
Nije da ih nemaju ali su to pre svega taktičari koji igraju sa što manje rizika. I realno uvek su imali najbolje trenere tako da to nije nikakva mana.
03-03-2016, 02:17 PM
(This post was last modified: 03-03-2016, 02:21 PM by Maji_TZ.)
(03-03-2016, 12:59 PM)Red and black fan Wrote: Italijaski stručnjaci i muda ne idu 
Nije da ih nemaju ali su to pre svega taktičari koji igraju sa što manje rizika. I realno uvek su imali najbolje trenere tako da to nije nikakva mana.
U novom modernom fudbalu je velika mana, vjeruj mi...i u buducnosti ce biti velika mana isto...osim sto nedostaje malo vise novca u Italiji nedostaje i malo vise muda trenerima pa da ligu vrate ponovo u top 3 lige...
Da bi bio potpun trener i strucnjak u danasnje fudbalu, takika i muda moraju zajedno da idu...najbolji primjer suprotnog je Mourinho, pa vidis sta se desi sa onakve ekipe...onakav roster a ne mogu da se sastave evo ni pod Hiddinkom...
Hocu da ti kazem samo taktika bez muda ne traje dugo...
Dobar primjer jednog modernog strucnjaka je i Bilic
Gdje su mu bila ta muda u Besiktasu ili Lokomotivu. Gdje su Enrikeu bila u Romi ili gdje su sada Klopu. Ma ako imas para i potrefis ravnotezu u ekipi onda si gore. A ako to nemas onda ti i volovska muda ne pomazu. Naravno pomaze ako znas osnove fudbalske igre.
Srecom,montolivo je out za utakmicu sa sasuolom.
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Ne znam sta je tu sreca? Kakav god je Montolivo, bolji je od Bertolaccia koji ce ga zamijeniti.
(03-03-2016, 10:06 PM)huss Wrote: Ne znam sta je tu sreca? Kakav god je Montolivo, bolji je od Bertolaccia koji ce ga zamijeniti.
sumnjam huss. Sasso je brz u veznom redu, a upravo to nam i treba. Ona dvojica da trce cijelo vrijeme i stizu protivnike, a to Monto ne radi bas sjajno. Zato mislim da ce ovo biti dobra prilika, i sa veznim redom: jack-barto-kuco-honda puno jace izgledamo, i u napadu Menez - Bacca. Evo navodno Silvio izjavio da Bacca i Ballo ne mogu zajedno da igraju jer su obijica teski napadaci. Postavljam si pitanje odakle pridjev napadac za Ballotelija???? Tezak jest, ali na glupost, a napadac nije sigurno. Sumnjam da je i igrac, al eto...
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Ne znam sta ko ume ili ne ume, ali nam je bez Montoliva leva strana bila busna ko kurvina bulja protiv Torina, sto se tice muda, mislim da je stvar inteligencije koja ce ih upotrbiti u pravom momentu, inteligentan mudonja ih vadi kad treba, glup mudonja ih vadi stalno, i onda to inteligentan bez muda to skonta, pa ga zajebe.
I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.
(03-04-2016, 12:53 AM)Jovola Wrote: Ne znam sta ko ume ili ne ume, ali nam je bez Montoliva leva strana bila busna ko kurvina bulja protiv Torina, sto se tice muda, mislim da je stvar inteligencije koja ce ih upotrbiti u pravom momentu, inteligentan mudonja ih vadi kad treba, glup mudonja ih vadi stalno, i onda to inteligentan bez muda to skonta, pa ga zajebe.
To sto si ti napiso oko muda i inteligencije se naravno podrazumjeva, da nije tako onda bi svaki drugi trener bio odlican : 
Sto se tice Montoliva, on dosta bolje u defanzivi cita igru, presjeca lopte i dosta vise pomaze stoperima...s druge strane Bertolacci dosta brze i kreativnije igra u napadu...Ne znam ja sam vec pisao, Bertolaccie vec polako pocinje da bude veliko razocarenje, ja ga cekam i cekam al slabo...valjda se iskupi u ovih 11 kola...
Sto se tice utakmice protiv Torina, nazad je puhalo i radi cinjenice da je Miha stavio Zapatu i Alexa, a mi kad igramo timski pressing stoperi izlazi na 25-30 m i onda kad imate tako dva spora stopera nazad je velika promaja...
Protiv Sassula ce Zapata i Romagnoli biti stoperski par, lijevo ce igrati Antonelli a desno ce od prve min De Sciglio jer je Abate kaznjen...Honda Kuca Bertolacci Bonaventura sredina...u napadu Bacca i vjerovatno jedan izmedju Meneza i Maria...svi navijaju da bude Menez ali Miha ce ja mislim gurnuti Marija od prve min...
Veceras Roma- Fiorentina...tu bi nam jedan remi bas godio, Inter ceka Palermo koji je jako los ali je i Inter igrao u srijedu 120 min...nama samo igra pobjeda protiv nama neugodnog Sassula...Neko je pisao da se Berrardi povrjedio...nije...igra od prve min protiv nas, jos je nesto bahato izjavio kao Milan me cini sretnim opet cu im zabit ...
|