Eh kad vidim kako igracki losiji Juventus dobije Fiorentinu 3:1 dodje mi da placem. Pa Fiorentina igra dva puta bolje, ali ovi cigani ce dobiti 95% utakmica na svom terenu, jednostavno zbog pritiska, atmosfere, tradicije ili ko zna cega sve. I onda prevrtis film na atmosferu na San Siru i bude ti jasno zasto smo tu gdje jesmo.
Mi smo zapravo dobri domaćini bili do ove tekme.
Juve ima najbitniju stvar za ovu ligu, čvrstinu. Jedva primaju gol, to uliva sigurnost, kvalitetom su za 2 klase iznad ostalih i kad tad reše meč. To i jeste odlika šampiona.
Meni je Džek najbolji igrač tima, baš je postao igračina. Baka ne može bolje kad dobije dobru loptu svakih 180 minuta.
Eh i to je da places. Imamo uz Napoli najboljeg napadaca lige, ali on je osudjen da propada jer mu nema ko dati upotrebljive lopte. Bacca uz kvalitetnu 10-tku bi lagano da 25+ golova. Ali to je ta politika dovodjenja igraca bez ikakvog plana.
In Galliani we believe !
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
12-14-2015, 01:00 PM
(This post was last modified: 12-14-2015, 01:02 PM by Sampinjon.)
Naravno da verujemo. Cekajte samo kad za nekoliko dana pojaca ekipu sa 3-4 boatenga.Opet ce ta sila nezaustavljivo harati evropom.Montolivo kad dobije novi ugovor imace motiva na pretek,najzasluznijima poput polija,kucke i honde povecati platu kao nagradu sto klub drze koliko toliko u prikljucku za plasman u Evropu a ovog Baccu pod hitno prodati.Sramota kako igra covek.Doveden da daje golove a on se medju strelce upisao samo 7 puta na 15 utakmica.Divim se strpljenju koje uprava ima prema njegovom mizernom ucinku.
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Koja tuga,ladno bi bili na 3 boda od treceg mesta da smo dobili ove dve utakmice .
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Evo citam sad nam je problem Miha, i Silvio razmislja da mu da otkaz. Al iskreno, 3 godine mijenjamo trenere. ako uzmemo u obzir vec 5 godina imamo probleme ali promijenili smo 4 trenera. Allegri nam nije valjao jer nije znao nista izvuc, Clarence takoder nije mogao nista sa ovom ekipom, a uz to trazio je velike promjene u treningu i oko Milanella. Kud vise promijenio je trening ljepoticama tako sto im je oduzeo slobodno poslijepodne da nebi pravili pizdarije. Al posto je to previse promjene a gle cuda nije uspio izac u Europu sa ekipom, onda je doveden Pippo kao veliki spasitelj i on takoder nije mogao nista. Covjek koji je cuda cinio sa mladima, sad sa ljepoticama nije u stanju da odigra kako treba. Onda se par igraca zalilo na njega i bla bla bla, tako da i Pippo dobije nogu jer nije ispunjen cilj. I sad odluce otvorit kesu, dovest napokon "pojacanja" i daju ekipu Mihajlovicu.
E sada stanka. 4 trenera, skoro ista ekipa, nikakav rezultat. Ako pogledamo sa strane, Gladbach sve izgubi zamjene trenera i covjek rusi sve redom. Napoli zamjeni trenera covjek ih potpuno promjeni i ovi krenu igrat. Mancini sa Interom. Garcia sa Romom na pocetku. Znaci svaki trener je doveo promjene i igraci su poceli igrat. Samo kod nas nikakvi promjena. Pa to meni onda ne izgleda problem trenera. Jer ne moguce je da jedan Allegretto zna dovest Juventus u red poslije onakvog pada forme, da jedan Pippo sa sjajnim rezultatima u mladoj selekciji ne moze da dove ured ove ljepotice, i da Seedorf bude otjeran od Gallianija zato sto mu se ne svida njegov sistem. Ovdje je znaci problem u igracima i upravi, ali to izgleda samo vide navijaci. Jer upravu to apsolutno ne zanima.
Pa cekaj, kako onda oni uspijevaju da idalje lazu narod? Stvarno mi ne ide u glavu da se u ovi zadnji 6-7 godina nista al bas nista nije promijenilo u celnicima Milana. Naprotiv, samo se nazadovalo. Sve sto smo imali scouta tj system za nalazenje potencijalni talenata je do potpunosti unisten. Svi su odstranjeni, i tacka na "i" stavljena otkazom Braidi. tako da sad nemamo apsolutno nikakvo istrazivanje mladi. Dok smo prije non stop dovodili mlade nepoznate zvijezde sad nemamo nikoga. Vec dovodimo "provjereno" od strane Galliania. Bertolaci se mogao ranije otkrit, Baselli takoder, za Saponaru je svako znao da zna igrat, a da ne pricam o Darmianu. Konoplyanka je ovo ljeto bio slobodan igrac, a svaki pojedinac koji je pratio Bundesligu na EuroSport2 je vidio da Vidal odlicno igra u Bayeru i trebalo bi se nesto pokusat. Ali nista od ovog nije ucinjeno. Vec je dopusteno da Galliani radi svoja sranja i prevodi dogovore sa Genovom i Cagliarijem oko njihovi "zvijezda". Constant? Onaj Kambodzanac ne sjecam mu se imena? Kad su oni nesto pokazali na terenu u svojim klubovima pa da ih mi dovucemo? Pa eto taj isti Kucka zavrsio na tribinama a kod nas non stop igra. I dobro da ga spominjem, jer je upravo ono kako on igra, klasa igraca koje mi dovodimo, pardon koje Galliani dovodi. E pa to nisu igraci za vrh tabele, vec za sredine.
Kao zakljucak, zasto opet napadamo trenera? Zasto vec jednom se ne napadne upravni odbor? Zasto se njima neda otkaz? Pa da vidimo kakve promjene ce to donijet. Jer 4 trenera nisu donijeli nikakve promjene, sumnjam da ce 5ti to uspijet. A ako nam je obrazlozenje da Galliani mora ostat rad sjajni transfera, onda se stvarno pitam jel morano bilo da dovedemo propalog Kaku, Torresa i Shevu za besplatno ali na trosak ugovora? Jel su se morali dovest osrednji igraci za ogromne pare pa ih se sada ne mozemo rijesit? Jel toliko bilo tesko dovest Romagnolia, Bertolaccia i Baccu tako sto im platis otkupnu klauzulu? To za mene nije biznis, tako moze svako poslovat i nazivat se menagerom. Nama treba potpuno novi sistem u upravnom odboru koji ce usko radit sa ekipom zaduzenom za pronalazenje novi talenata, uz preporuku timskog osoblja koja vrsta igraca je trazena.
Al ovo se nece nikad desit, jer mi nismo uspijesan, pardon ozbiljan klub, vec ekipa koja pod hitno mora ispast u Serie B da stoka napokon napusti odbor a ostanu oni koji ovaj klub od srca vole.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
12-15-2015, 03:48 PM
(This post was last modified: 12-15-2015, 03:53 PM by Maji_TZ.)
@Ensare ne znam jesmol u istom filmu!?!?...Ono sto je trenutno na sceni oko Milana je pritisak a odlazak Galliania...Sve sto si ti napiso za trenere stoji, dovela ih je Uprava, jednog da konacno uzme veliki tim al i dalje je ostao provincijalni trener, drugom su ponudili sansu kao zvijezdi kluba ali kad im je stao uz nos onda je dobio nogu, treci je dobio sansu da se dokaze i imao je iza sebe citavu navijacku armiju, ali je sutio na sve glupe transfere Galliania, nije se zalio a trebao je i mogao jer bi ga navijaci podrzali on je odluci da suti za svoje dobro i na kraju je dobio nogu, sad se skoluje u klupama Uefe i ne radi nigdje ( citaj treceg kao Pippo)...cetvrti je dosao kao neko sa kolko-tolko iskustva sa mudima i karizmom...ali to sve na papiru u stvarnosti potpuno isti kao Pippo, suti jer je dobio sansu najvecu u zivotu i brine se za svoju guzicu ( danasnja izjava agenta Boatenga : " Boateng ce doci u Milan samo radi odobrenja Mihajlovica i mi smo mu zahvalni na tome a Prince ce se pokusat oduziti na terenu!")
Znaci nista...Allegri je sutio i trpio dok ga Barbara nije otjerala, Seedorf je jedini pokazao muda i kad tad ce mu se to u karijeri vratiti, Pippo je sutio kao da je nekom nesto duzan, vise je bio onaj sto samo slijepo klima glavom...i na kraju Miha...covjek od kojeg sam ja licno ocekivao da ce uzdrmati ovaj Milan i ekipu i upravu ne sa iskustvom i zanjem nego sa cvrstim stavom...i na kraju veliko razocarenje...izmjena Kucka-Adriano dosta govori o njegovom razmisljanju "samo da ne izgubim i da sacuvam guzicu", a da ne spominjem pristanak na dovodjenje Boatenga...a vjeruj mi da iako je igrao u Interu ima citavo armiju navijaca iza sebe...jer svako ko imalo razumije fudbal pa i biznis, jasno je da je Galliani plus Uprava = rak rana Milana...jednostavno Miha nije taj koji ce pokazat muda i udarit po ruci koja ga hrani...
Posto malo vise pratim italijansku scenu i Milan...sada trenutno kod navijaca Milana je sljedeci pritisak na Galliania..."ako ne valjaju svi ti treneri koji dobijaju otkaze i odlaze, ako ne valjaju igraci i ne zaluzu se za tim, onda je glavni krivac onaj ko ih je tu doveo tj. Galliani"
Pritisak od navijaca postoji vec 2 god, sada su se pridruzili i neki slobodni novinari i mediji koji prate i vole Milan....Ocekivati da Berlu smjeni Galliania je glupo, tako isto ja sam ocekivao ako Mr.Bee udje u klub da ce pritisnuti Galliania ali i tome se ne nadam...30 godina je Galliani tu, nesumnjivo veliki fan Milana, ali i veliki namcor koji nece i ne zeli sa svakim da radi, jedina nada da on ode je da sam podnese ostavku...jer osim Berlusconia iznad njega nema niko da ga pritisne...tako da je ovaj pritisak na Galliania odlican i samo se nadati da ce ga to prije slomiti...
Glupo je to reci...ali sa svakim porazom ili remijem protiv manjih ekipa taj pritsak ce rasti, sa npr ispadanjem iz kupa...i logicno ako zelis da vidis ledja Gallianiu je da navijas kontra Milana....ali da je Miha stao na stranu sa navijacima pa da i on pametno pritisne Galliania, ili bilo koji drugi trener, to se do sad nije desilo a pomoglo bi, uvjeren sam da bi pomoglo...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
A zašto bi? Jedino bi mogao otkaz da dobije kao Sedorf i ništa drugo. A da žrtvuje ovakvu karijernu priliku radi kluba za koji ga zabole mu sigurno ne pada na pamet.
Jedini spas je da biologija ucini svoje i Berlu preseli u "vjecna lovista". Jer dok je on ziv niti ce prodat Milan, niti ce otpustiti Galijanija. To mozete biti sigurni 100%. A s obzirom da je matori vec u godinama, treba razmisljati sta ce se desiti poslije njegove smrti. Ja mislim da ce se slicna stvar desiti ko i sa Romom nakon sto je Sensi umro. Barbara nema kapacitet da vodi Milan, tako da ce prodati vjerovatno klub kao i sto je Sensijeva kcerka uradila onom italo-ameru. Pogledajte samo koliko je Roma napredovala od tada. Dobro, nisu osvajali titule, ali su redovno medju tri kluba u Italiji i redovno igraju Ligu prvaka, a što prije sa Sensijem nisu mogli ni zamisliti. To je samo moje misljenje, a vrijeme ce najbolje pokazati.
|