Mediji u Italiji prenose da je Soriano vrlo blizu Milana i da bi mogao biti do petka vec u Milanu...Ako on dodje prva opcija za odlazak je Nocerino ili Montolivo ... takodjer postoji mogucnost da Jose Mauri ide na posudbu u Samp sto je za mene vrlo dobra opcija, jer njemu sad treba samo utakmica u nogama...
Takodjer Alex je blizi odlasku nego Palleta, sto je sjajna vijest...navodno je Miha stopirao odlazak Pallete i rekao Alexu da sto prije nadje novi klub ...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
(08-19-2015, 12:59 PM)Maji_TZ Wrote: Uprava Intera je potvrdila da je u nedelju odbila 30 miliona eura ponudu Milana za Kovacica...Znaci novca ima i ne znam sta ste se vise naklatili na Bertolaccia sto kosta 20 miliona...tacno ko da vase pare trosi Galliani
Pa što onda ne dođe Vitsel?
08-19-2015, 02:12 PM
(This post was last modified: 08-19-2015, 02:24 PM by Maji_TZ.)
(08-19-2015, 02:06 PM)Red and black fan Wrote: Pa što onda ne dođe Vitsel?
Pa to ti upravo pokusavam i objasniti...novca ima samo ovi iz uprave nesto seru i izvode...Nama Sorinao nije pojacanje, nego samo zamjena za Montoliva ili Nocerina...pojacanje ce mozda da bude za 2 god, a i to je upitno...on ce nas kostati 10 miliona i to na rate...
A Witsel je instant pojacanje i to jos u veznom redu gdje najpotrebnije ... i zato i kosta 35 miliona, jer je gotov igrac, a Zenit zna koliko nam takav igrac nedostaje...
Po meni jedina prednost Soriana su godine, a i to nista ne mora da znaci
Ima novca...cim su dali 20 za Bertolaccia i 25 za Romangolia... to je dokaz da novca ima...mozda nema za rasipanje tipa City ili Psg ili United...ali ima i to mnogo vise nego prije...
If you are interested in playing a prediction league on the forum http://www.milanmania.com/forum/showthread.php?tid=1132
#MilanChannel izveštava da Milan svim silama traži veznjaka. Period za njegov dolazak je od 24. avgusta do 31. avgusta.
Ma nesto se bojim da ce jos doci ovaj Soriano i da je to sve sto se tice mercata. Jebga ne mozemo se ni zaliti, potrosili smo 100 miliona. Ali dvije stvari nas jebu da tako kazem. Ne igranje Evro takmicenja i opsti trend preplacivanja igraca na trzistu.
10 miliona eura na dvije rate plus Nocerino u Doriou, a u suprotnom smjeru dolazi Soriano...ugovor je blizu realizacije, zvanicno bi od ponedeljka Soriano trebao postati igrac Milana...to su prenjele sve ozbiljne novine u Italiji
Znaci nista od Witsela...takodjer sto se odbrane tice jedino su jos moguci odlasci Alexa i Zaccarda ...
Na kraju cemo do 31 aug cekati samo Ibru i to je to...
Nas napad bar na papiru izgleda vec ozbiljnije i dosta bolje i bez Ibre, sa Ibrom vjerovatno jedan od jacih napada u Italiji...nazalost povreda Nianga i povreda Meneza ce bar do januara zadrzati Matria i Cercia u ekipi...Luiz Adriano izuzetno koristan napadac za ekipu, a Bacca pravi nosioc igre spremna je preuzeti odgovornost kad bude trebalo...nema vise Torresa Destra pa i Pazzinia koje lopta treba pogoditi da bi zabili gol i koji nisu taj kalibar da nose igru u napadu...iza njih dvojice Menez Honda Suso pa i Bonaventura i Sorino pruzaju bar Mihi dosta pogodnosti jer je dosta razilcitih profila igraca za istu poziciju...koliko zaista mogu pruzit to cemo viditi...Honda je izgleda prvi izbor za AM
Vezni red takodjer na papiru izgleda mladje i perspektivnije...ima dosta igraca koji se u toj taktici 4-3-1-2 mogu iskoristiti na razlicitim mjestima u veznom redu sto je veliki plus...takodjer za mene je veliki plus i sto je vezni red dosta mladji...kad se pogleda na papiru, otisli : Essien,Muntari, Nocerino, Van Gikel...a dosli Betolacci, Jose Mauri, Soriano, onda to izgleda dosta ozbiljnije....medjutim kao sto sam vec pisao ovom veznom redu nedostaje vodja i igrac koji je spreman preuzeti odgovornost...kao takav namece se De Jong ali on igra samo u jednom pravcu i to defanzivnom tako da od tog nema nista...Ja se stvarno nadam da ce Bertolacci i Soriano sto prije se uklopiti i da nece imati veliki pritisak od nove ekipe i navijaca, i da ce pruziti ono sto se od njih ocekuje...
Odbrana na papiru mladja...ako Miha stisne i bude forsirao Elya i Romagnolia za mene kao navijaca je to plus...naravno da ce to dosta uticati na igru...ali jednostavno sam se zasitio Mexesa i Zapate i njihovih ispadanja...Palleta Zapata pa i Mexes kao back up igraci mogu pomoci svojim iskustvom...posebno Palleta ja mislim...nisam siguran da smo bolji u odbrani nego prosle godine...kad se sve oduzme i sabere, kvalitet i iskustvo i mladost..mislim da dodjemo na isto s tim da sada u odbrani imamo dva stopera zeljna dokazivanja...bekovi su isti i od njih se puno ocekuje...malo se spominju ali mislim da su veoma vazni u ovoj igri bez krila...
Na poziciji golmana smo nekako najbolje pokriveni...kvalitet iskustvo i mladost...plus Gabriel na posudbi u Napoliu...Lopez, Abbiati i Donnarumma...mislim da se ne trebao brinuti za poziciju golmana sada i u buducnosti...
Nema ništa od Ibre, mislite da će ga PSG pustiti bez adekvatne zamene poput Lakazeta? Nisu ludi.
Vezni red je samo širi sad da li će biti bolji zavisi od ove dvojice ali nisam baš optimističan. Tu neće niko postati vrhunski igrač eventualno Mauri ima dobru podlogu ali tek kroz dosta godina. Niko ne spominje ali tu prilično fali fizičke snage i duel igrača, doduše teško je Džeku i Bertolaćiju uzeti loptu.
Štoperi nisu jači naravno, verovatno su i manje kvalitetni ali mogu duplo bolji da budu kroz par godina tako da mi nije problem da istrpim njihove greške kojih će biti. Ne zaboravite Siniša će sam da unapredi poprilično defanzivu u odnosu na Pipa.
Ma i ja bih dao sansu cijelu sezonu Romagnoliu i Elyu, svjesni smo svi da su mladi i da ce biti tu kikseva, ali barem za 2-3 godine mozes imati najjaci stoperski par u ligi. Napad je isto dobro "usminkan" sa Bacom i Adrianom, samo nam je vezni red klimav i dalje. Valjda nekad skontaju pa dovedu nekog poput ovog Moutinha...postoje cak i neke spekulacije mada mislim da nema od toga nsita.
Mario Balloteli je vrlo blizu povratka u Milan...Miha je dao zeleno svjetlo njegovom povratku u klub...u pitanju je jednogodisnja besplatna pozajmica...definitivno je bolji igrac i od Cercia i od Matria...medjutim sa atmosferu u ekipi nisam siguran koliko je dobar njegov povratak...Karakter njegov i Mihin su vrlo slicni i mislim da to nece nista dobro donjeti...Jednostavno sam znao da ce par Raiola i Galliani napraviti neku mucku, Ibra ili Mario....
Sta vi kazete, ne ili da dolasku Maria???
Takodjer Montolivo je poceo da stvara neke grupice vec u timu, posto je nezadovoljan statusom u ekipi(slicno je uradio i Seedorfu i na kraju trazio njegov odlazak), medjutim izgleda da je to sad Miha skontao i rekao Upravi da Monto moze da ide iz kluba, tako da do sljedeceg vikenda vrlo vjerovatno moguce malo vece promjene u veznom redu...moguce je odlazak 2 igraca Nocerino i Monto, mozda cak i Mauri na posudbu, a najavljuju dolazak dva vezna igraca Soriano i plus jos jedan...kazu da je spalo sve na tri igraca Moutinho, Illaramendi i Witsel...
|