Milanezi s Balkana
Vrhunski fudbal i pametno poslovanje u Italiji ???? To nema veze jedno sa drugim. Pogotovo u Italiji. To mozda u Njemackoj Engleskoj ali tamo gdje ima vise buvljaka nego kod nas. To je nemoguce. To je stil zivota. Mislis da Berluska nebi prodao nesto sto po svim ovim kucama vrijedi do 700 miliona a ovi mu nude milijardu + 250 milona duga ce vratiti. I po svim varijantama ako neces ulagati moze ici samo dole. A on kako stvari stoje nece da ulaze.
Ovi sto si ih spomenuo... Borusija boga pitaj kad ce ponovo u ligu prvaka. Atletiko moze jos godonu a onda sljedecih 10 grcevita borba za kup UEFA. Porto, ti su stvarno zaradili ali jebo klub koji svake godine proda 7 najboljih igraca. Juventus je druga prica ali tu moras u obzir uzeti sta je Juventus za Italiju. Mislim to je duga prica. Odes u bilo koje malo mjesto u Italiji i pitas za koga navija. Navija za svoj mali klub ali i Juventus. To je povezano sa Agnelijevima Fiatom krizom poslije drugog svjetskog rata. Ti ljudi su im dali hljeb u ruke. To ti je Fiat za Italiju. Zato Juventus ima vise navijaca u Napulju vec u Torinu. I to je sad preraslo u tradiciju. S koljena na koljeno.
Vrhunski fudbal, osim Bajerna, to je po meni lizing. Placas dozivotnu rentu. I to je to svima dobro.
Reply
Ma Berlu je iskusan trgovac, kako ih samo navlaci na aukciju cijenama. Kao ne prodaje mu se vecinski paket, pa se susretne sa tajlandjaninom, pa onda proturi pricu u medije o nekoj misterioznoj zeni iz Kine, pa kinezima nudi vecinski paket...i na kraju ce sigurno izvuci cijenu koja ej dvostruko veca od procjene (negdje oko 650 miliona prema Forbesu).
Reply
Kljuc cijene a i same prodaje po meni stadion odnosno kako ce se finansirati kako ce ici udjeli u stadionu. Pa ono na sve vise lici nego na stadion. I tu je sva vrijednost. Mozes misliti koliko vrijedi da gradis onoliki trzni centar (+stadion) u Milanu. I to koliko sam shvatio u dobrom dijelu Milana. Kad on (Berluska) ima problema da dobije dozvolu za gradnhju onda je to za Kineze Arape Ruse ili koga god vec to skoro nemoguce. Ne znam ali ovi datumi za dozvolu pa dolazak onog brokera pa odgadjanje dozvole pa kao nacelni dogovor o vecinskom o manjinskom paketu dionica pa Kinezi pa vanzemaljci. I nakraju jos se nista ne zna. Svi nagadjaju.
Reply
Doduse meni bi najjace bilo da popizdi, i da ih sve odjebe. Da posalje Marinu i Fininvest u picku materinu ( kad moze placati zeni 4000000 mjesecno alimentacije jer joj je rekao da je Rubi unuka Hosnija Mubaraka i da studira u Italiji i da joj trebaju pomoci da joj olaksaju teske studentske dane u Italiji, kako kaze urbana legenda). Da fino kaze dajte mi moje pare da ih trosim kako ja hocu i da umrem kako sam i zivio. E tad nebi bili daleko ni Mesi i Ronaldo u istom timu ( lijepa masta).
Reply
Evo pocinju spekulacije oko mercata i prvo ime ni manje ni vise povratak Ibre. Ako bi to uspjeli izvest uz jos 2-3 dobra pojacanja i novog trenera borba za scudetto bi bila realnost.
Reply
(05-08-2015, 12:24 PM)huss Wrote: Evo pocinju spekulacije oko mercata i prvo ime ni manje ni vise povratak Ibre. Ako bi to uspjeli izvest uz jos 2-3 dobra pojacanja i novog trenera borba za scudetto bi bila realnost.

Spominje se povratak Carlleta...ostali na listi su Unai, Montella, Jorges Jesus, Klopp ...
Doyen Sports vec radi na nekim transferima za Milan, navodno se tako spekulise...bez obzira da li Milan pripao Kinezima ili Tajladjanima u buducnosti ce suradjivati sa Doyen Sports agencijom...

Do sad su se spominjala 4 imena u napadu....Stari dobri Ibra, Dybala ( Berlu je vec pozvao Zamparinia na pregovore), Falcao (Doyen Sports-gratis) i najveca nada brazilskog fudbala...Gabriel Barbosa-Gabigol 1996 god igrac Santosa (https://www.youtube.com/watch?v=-ZxC2La4Dtc), mali je u vlasnistvu Doyen Sports i vec su ostvareni kontakti to je potrvdio i sportski direktor Santosa...

Nazalost jos se ne spominju igraci u sredini terena i u odbrani...Doduse spominjali su se samo igraci koji su u vlasnistvu Doyen Sportsa...kao Kongdobia, Bahrimi....a navodno je zelja velika Milana Veratti...

Ja se samo nadam da je konacno zavrseno poglavlje Milana u kojem smo kupovali nekompletne igrace, polovne, stare i istrosene ili s druge strane veoma mlade i neiskusne pa moramo istrpit sve njihove bubice odrastanja (citaj De Sciglio i Elsha)...

Nama trebaju mladi igraci koji imaju 3,4 godine iskustva ali zeljni pobjeda i osvajanja titula...nesto kao Bonaventura...mislio sam da ce tako nesto biti Montolivo ali povrede su ga sprjecile da zaista postane odlican igrac...

Milan kad je bio Grande Milan...nikada nije pustao neiskusne igrace na teren...jedini iz tog perioda je Pato dosao sa 18 god...svi ostali mladi igraci koji su dolazili u Milan imali su 22,23,24 god i iza sebe lijepe 3,4 sezone isksutva...sjetite se samo Neste, Sheve i Kake...

Milan kad se vrati na tu transfer politiku...trener moze biti i osrednji...ali kad ti imas igrace gladne i zeljnje titula...onda je i njemu lakse...

Licno ja bi iz ovog Milana ostavio samo Bonaventuru i Diega Lopeza...ostali svi mogu traziti drugu sredini, jedino bi Elshu i De Sciglia posudio kao Nianga da se kali jos jednu ili dvije sezone
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Neće se vraćati Saponara. Prvo mu nismo dali priliku a onda ga i praktično prodali sa ovom otkupnom klauzulom, strašno...
Devilcool
Reply
Svaka čast Juve. Kolko god ih mrzim, kapa dole za ono sinoć. Još ne mogu da vjerujem da je Juve se dočepao Finala. Prvi put 6.juna ću da navijam za Juve. Ne mogu smislit onu gubarsku Barcu i mala govna Suarez, Neymar i Messi. A uz sve to, opet sam vidio i sjetio se zašto smo otjerali Carletta. Toliko se govorilo o njemu, ja se već nešto ponadao, kad jučer BANG. Čovjek nema pojma kako da promjeni taktiku. U ni jednom trenutku nije znao naći odgovor Juventusu. Onakve milione imaš, CR7, Bale i James, i ti ne možeš da složis tu trojicu brzi igrača. I još dobiješ povratak Benzeme i izbaci ga vjerujući u papka Chicharita koji je protiv Atletica profulao 6 100%prilika i sami Bog zna kako je uspio dat onaj gol?
Carletto je završio s Real om ove sezone, ima zabranu 2 tekme, znači ako se naši odluče za njega, mogu već slijedeće sedmice da ga dovuku. Molim te Bože da ne bude tako. Bilo ko samo ne Carletto.
a uz sve ovo jučer se moglo vidjet da Panchina di merda nema ništa protiv Pirla, i da čovjek zna radit sa igračima. Već u Milanu on, kao i svi ostali treneri Milana, nemaju pravo glasa kod Gallianija. Čelo odlučuje ko će doći i ko će igrati. Celavo đubre je otjerao Pirla, da bi nam doveo kambodzance, constantu, Muntari, essien, I 30 ostali gluposti. Sve što je imalo valjalo, otjerao je da bi se pokrili računi njegovi urađeni gluposti i poslovanja.

Ovaj Milan će krenut napredovati TEK kad ODE GALLIANI
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
(05-14-2015, 07:10 AM)ensar7 Wrote: Svaka čast Juve. Kolko god ih mrzim, kapa dole za ono sinoć. Još ne mogu da vjerujem da je Juve se dočepao Finala. Prvi put 6.juna ću da navijam za Juve. Ne mogu smislit onu gubarsku Barcu i mala govna Suarez, Neymar i Messi. A uz sve to, opet sam vidio i sjetio se zašto smo otjerali Carletta. Toliko se govorilo o njemu, ja se već nešto ponadao, kad jučer BANG. Čovjek nema pojma kako da promjeni taktiku. U ni jednom trenutku nije znao naći odgovor Juventusu. Onakve milione imaš, CR7, Bale i James, i ti ne možeš da složis tu trojicu brzi igrača. I još dobiješ povratak Benzeme i izbaci ga vjerujući u papka Chicharita koji je protiv Atletica profulao 6 100%prilika i sami Bog zna kako je uspio dat onaj gol?
Carletto je završio s Real om ove sezone, ima zabranu 2 tekme, znači ako se naši odluče za njega, mogu već slijedeće sedmice da ga dovuku. Molim te Bože da ne bude tako. Bilo ko samo ne Carletto.
a uz sve ovo jučer se moglo vidjet da Panchina di merda nema ništa protiv Pirla, i da čovjek zna radit sa igračima. Već u Milanu on, kao i svi ostali treneri Milana, nemaju pravo glasa kod Gallianija. Čelo odlučuje ko će doći i ko će igrati. Celavo đubre je otjerao Pirla, da bi nam doveo kambodzance, constantu, Muntari, essien, I 30 ostali gluposti. Sve što je imalo valjalo, otjerao je da bi se pokrili računi njegovi urađeni gluposti i poslovanja.

Ovaj Milan će krenut napredovati TEK kad ODE GALLIANI

Aha, znači promijenio si priču što se tiče Allegrija, ali i dalje ga zoveš panchina di merda?Ensare, nevjerojatan si.

Mislim da sam se ubio od postova kad sam govorio kako je uprava kriva za loše rezultate, kako je transfer politika nikakva, ali nije vrijedilo.

Trebalo je da čovjek ode u Juventus, da uzme još jedno prvenstvo, da uđe u finale LP, da školuje najskuplju momčad na svijetu....Tek sada se vidi da je jedini on znao izvući maksimum iz ovog oronulog Milana.

Što se tiče prodaje kluba, postao sam vrlo skeptičan. Sad su u igri Kinezi, navodno i sam kineski predsjednik, a o Beeu ni traga ni glasa nekoliko dana. Mislim da ću morati čekati da Galliani i Berlusconi otegnu papke kako bih doživio temeljne promjene u klubu.

Gledanje Barbare Berlusconi na mjestu nekakvog direktora kluba mi je također mučno....
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
I ja nazalost isto tako mislim da ovi nece prodat klub. Valjda je to nekakva njihova igra da pokazu kako vole klub i kako ima 10 zainteresovanih kupaca, ali kako ce oni kao veliki fanovi Milana u avgustu saopstiti da ne zele da prodaju. Mozda zele da smire navijace takvim igricama...uglavnom ako se to zaista desi ocekujemo desetak crnih godina Milana...
Reply