(04-29-2015, 12:34 PM)Red and black fan Wrote: Gabrielov Karpi osigurao prvu ligu, on po ko zna koji put najbolje ocenjen, samo da ne sjebemo i njega.
Mali je izjavio vec, zeli da ostane u Capriju...hoce da brani i igra jer misli da je Diego Lopez prvi izbor...pametan jebg a i za Milan je bolje da skupi iskustvo...
Inace ne znam da li znate pricu za Capri...vrlo simpaticna ekipa, ekipa koja pokazuje da je fudbal ziv u Italiji...
"Najveće iznenađenje u Italiji ove sezone priredio je Carpi iz istoimenog gradića u Emiliji. Klub koji je za šest sezona od najnižeg ranga takmičenja došao do elite, zaista zaslužuje poštovanje. Mladost, ludost i snaga, pobjedila je Bolognine milione, i velika imena koja u svojim redovima ima Bologna.
Claudio Lotito je bio veliki protivnik ulasku Carpija u Serie A, jer po njegovim riječima, od Carpija nema nikakvog profita niko,no klub sa dušom i navijačima vredniji je od bilo čega, u ostalom, fudbal se igra radi publike a ne radi novca.
Predsjednik Carpija je izjavio da će pokušati zadržati ekipu na okupu te uz par iskusnijih igrača napraviti tim koji će moći parirati velikanima sa čizme, a nadamo se da će u tome i uspjeti.
Carpi priča koja je tek počela."
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Jos jedno katastrofalno izdanje. Ovome nema kraja
Menez igrao - ja nisam gledao 
i ja presretan
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
ensare i dobio crveni...haha...
menez je za mene igracina....da ga nemamo sad bi se borili za opstanak....
ja sam uvjeren da dovedemo kloppa.....on bi doveo par igraca za skupa dvadesetak milijuna eura i izborio bi ligu prvaka bez problema....cak i sa ovim kadrom misljenja sam da bi bio medju 5 bez problema...milanov najveci problem je los trener...realno imamo 5. igracki kadar u italiji ali to vodi najgori trener u drzavi jebiga....
de jong mu je dobro rekao da nije dostojan biti trener milana....
A stvarno, Pipo da mu nisu doveli Meneza, Lopeza i Džeka bio bi kod zone ispadanja bez ikakvog preterivanja.
Ma nema vise tog pobednickog duha,nema borbenosti u ekipi. U Napoli se ide da se izgubi,to znaju i Pipo i igraci (a i navijaci) pa tako i razmisljaju. I tako ce i da prodju-ispetardirani sa 3 komada u mrezi.
U srecna,ne tako davna,vremena-toga nije bilo. Cak i kada se islo na noge,po papiru,jacem protivniku.Uvek se grizlo za svaku loptu,za svaki metar terena,a toga danas jednostavno nema.
Uprava cicija do stipse,treneri talibani bez iskustva,vecina igraca nedostojna da do pre 10 godina bude u rezervnom a kamoli prvom sastavu...I kako da bude bolje?!
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Ljudi, halo? Prodali smo klub!
Broker Bee je kupio 51% itd, ali sigurno sve vec znate. Danas su jos samo potpisi. Doyen sports agencija ce dati 2 svoja igrača na "korištenje" Milanu ( i onda ce Milan odluciti zeli li ih otkupiti ) na 2 godine, i mercato na ljeto ce biti između 70-100mln eura. Tako kazu novine, to su bili neki uvjeti za kupnju. Živi bili pa vidjeli.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau 
( Massimo Morratti )
(05-02-2015, 09:35 AM)mrki Wrote: Ljudi, halo? Prodali smo klub!
Broker Bee je kupio 51% itd, ali sigurno sve vec znate. Danas su jos samo potpisi. Doyen sports agencija ce dati 2 svoja igrača na "korištenje" Milanu ( i onda ce Milan odluciti zeli li ih otkupiti ) na 2 godine, i mercato na ljeto ce biti između 70-100mln eura. Tako kazu novine, to su bili neki uvjeti za kupnju. Živi bili pa vidjeli.
Klub nije prodan...Bee je trazio 51% ali Berlusconi ne zeli jos da proda vecinski dio paketa...kako sada stvari stoje Bee je vlasnik 49%...Berlu zeli da zadrzi 51 %... Zajedno idu kao partneri ...cako postoji mogucnost 50-50% vlasnistva ... Doyen Sports stoji za Bee-a...oni su vecinski vlasnici Atletico Madrida...i takodjer imaju mnostvo igraca u svojoj agenciji..to je ona agencija koja je vlasnik ugovora Falcaa ... i koja mu nije dala da predje u Real vec ga prodali u Monaco..posto nisu htjeli da ojacaju direktnog protivnika Atelticu...
Jos se nista ne zna o ciframa...ostalo je jos par detalja sa pravne strane i finansijkse da se dogovore...Bee se vraca nazad u Bankok da iznese svojim dionicarima sta se dogovorilo ovih dana izmedju njega i Berlusconia...u maju ce Milan fakticki dobiti novog suvlasnika i partnera Berlusconia...
Spominje se da ce Bee pokriti dug Milana koji iznsoi oko 200 miliona i da ce onda jos platiti 500 miliona za tih 50%...
Takodjer Bee nagovara investitore iz arapskih zemalja da investiraju u stadion..
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Nije jos sigurno da li ce Berlusconi zadrzati 51% ili manje, mada ja mislim da je bolje da proda vecinski paket. Njegovo vrijeme je proslo i on moze samo kociti cijelu stvar. Ovaj Bee me izgleda pravo zajeban tip, ako bi ostvario samo pola od ovoga o cemu se spekulise to bi vec bilo mnogo. Spominju se Falcao, Verati i Anceloti...
Meni sve ovo deluje dobro. Navodno je partner i zvanična banka kineske vlade, projekat širenja fudbala u Aziji obećava jer tamo leži mnogo novca, pa ova moćna menadžerska kuća koja bi dovodila igrače... Ali treba sačekati, ko zna šta je istina.
Uglavnom ja ne očekujem odmah veći napredak, treba tu srediti dugove, graditi stadion... Ali hvala Bogu nešto se napokon promenilo!
|