Milanezi s Balkana
https://www.facebook.com/AcMilanLoveCroa...=1&theater

stadion ce biti ludilo.
Reply
[Image: 10953949_10152604576481937_6190669743059...e=555275BD]

[Image: 1488271_10152604576476937_41802154740118...427aac628e]

[Image: 10385489_10152604576511937_6689372670000...ef38f449c3]

[Image: 10410311_10152604576566937_7749732423326...ac4565ad6c]

https://www.youtube.com/watch?v=mVQ5SeiABqU

Eto ga novi stadion Milana...konacno je maketa napravljena...stadion se nalazi u gradskom dijelu uz Casa Milan .... Stadion da bi se uklopio u okruzenje mora je biti malo vise na shopping centar nego na stadion....Mnogo je losi i dobri komentara na stadion....Inace projektanti i izvodjaci radova je jedna ugledna firma u svijetu arhitekture koja je projektovala i Allieanz Arenu
Medjutim ono sto je meni najvise zasmetalo to je kapacitet...48000 skoro duplo manje od San Sira...to vam sve govori u kojem smjeru ce ici Milan i razvoj fudbala u Milanu i Italiji...
Barbara realno jedina radi u ovom klubu...ovaj stadion bi trebao biti spreman za sez 2018/19...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
juveov ima jos manje mjesta...kako stvari sada stoje nama je dobar i sa 20000...ionako nece vise ljudi dolaziti na tekme...mlzda protiv intera i juvea....sad mislite da ce se sa stadionom stvari promijeniti? tek od sad ce poceti stedjeti...za 10 godina mozda vidimo neki profit od toga...pripremite se na 10 godina prosijeka(borbe za opstanak)...ja sam spreman
Reply
Sranje od projekta kao i svi ovi projekti zadnjih godina. 48 000 je premalo, idemo sve vise u prosjek, postajemo prosječni klub. Da AC Milan ne moze imati stadion za 65 000, klub koji ima milione navijača?? Prejadno. Meni je i dizajn bez veze. LEgo kockice stadion.

"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
ajmo malo realni biti...ekipa koja ima lopeza ramija de jonga montoliva meneza bonaventuru cercija i destra vrijedi za 3. mjesto sa pravim trenerom...
Reply
(02-03-2015, 12:43 AM)Rosson3r Wrote: http://www.transfermarkt.co.uk/sokratis/...eler/34322

a mi smo ga otjerali, a sad je bolji nego svi nasi stoperi zajedno, a kad sam to govorio na ovom istom forumu mnogi su mi se smijali...

Dodaj tu slobodno Darmiana i Obamejanga. Koliko smo mi promašaja samo imali prethodnih godina.
I ove sezone, Saponara i Kristante odoše, nisu imali ni priliku da se pokažu.

Ali se slažem da imamo tim za 3. mesto, sa dobrim stručnjakom bismo se borili do kraja sa Napoliem. Onaj tim što je otresao Barselonu 2:0 ima gore pojedince od ovog.

48 000 je slabo, nećemo mi ni to popunjavati u skorije vreme ali tako usko gledati u budućnost...
Devilcool
Reply
@Kalla nije bas tako...jeste mozda na igrici...od tih svih nabrojnih igraca ni jedan nije klasa...ni jedan nije konstatno dobar...uvijek se desi neki pad u igri, neka glupost koja nas kosta igre ili rezultata ...i jos plus kad uz njih imas polovne ili lose igrace koji od povreda nikako da udju u pristojnu formu onda dobijes tim kakv sad imas...
Niko ne kaze da ti nabrojani nisu dobri igraci ali nisu klase da mogu sami da guraju ekipu ili da uz njih ostali igraci jacaju i budu bolji...ovo su ti igraci koji bi na nesto licili da pored sebe u liniji imaju klasne i prave igrace bar 3 u ekipi...

Ne opravdavam ja Pippa sa ovim postom...bas naprotiv Pippo me negativno iznenadio sa bojazljivom igrom i cuvanjem rezultata....ali ovo je Pippu prva sezona...ako su ga vec doveli tu da bude jer nemaju para za nesto bolje, onda ja smatram da svi trebaju Pippu dati podrsku...s obzirom na igrace koje su mu dovedeni i nagomilani...ponavljam u rosteru ih sad ima 31...( a sjetite se Galliani roster ce najvise imat 25 igraca racunajuci 3 golmana)...

Mislim da je pravi krivac za ove lose rezultate Galliani...sa mnogim lazima i obmanama koje je priredio i navijacima i trenerima....od dovodjenja igraca bez ikakve strategije, preko nelogicne i pretjerane podrske Allegriu, pa onda javne NEpodrske Seedorfu i na kraju bespotrebno forsiranje Pippa i guranje u vatru mladog i abmicioznog trenera...
Ono sto je Juve uradio i dao Contea da vodi Siennu da bi stekao iskustvo i da bi izbjegli da se uci na Juventusu, mi smo isto trebali uraditi prosli januar kad je Pippo trebao preuzeti vrlo dobri Sassulo, ali tad je Galliani rekao NE...
A sada kada kritikuju na sve strane Pippa novinari on suti i kaze : "Pippo je solidan, vidicemo na kraju sezone sta ce biti."...

Vecu podrsku ima Pippo na Curvi Sud nego kod Galliania koji ga je tu isforsirao i ubjedio Berlusconia da ga stavi na mjesto trenera...

Ali @Kalla ti i ja dijelimo jedno isto misljenje a to je da uopste ne treba nista previse ocekivati od Milana dok se nesto iz korijena ne promjeni( za start odlazak Galliania)..ne slazemo se bas ono hajterski da cemo se boriti da ne ispadnemo...nego nista previse ambiciozno o nekoj CL ili osvajanju kupa...
Reply
maji moje ne misljenje da nemamo nista losiji tim od sampdorie fiorentine lazia pa i napolija...ali imamo najgoreg trenera u ligi...opet..
Reply
Mozda nemamo losiji tim na igrici. Ovaj tim nema nikog kreativnog na sredini i mucno je gledati kako nemaju ideju kako da dodju do protivnickog gola.

Ko u ovom nasem timu, ima i trunku kreativnosti da prebaci loptu sa svoje polovine na protivnicku i da kreira napad?

De Jong? 0 kreativnosti. Montolivo? Isto tako. Muntari? Poli? Esijen?
Reply
@Kalla...nije najgori, vjeruj mi...samo je mnogo zelen i neiskusan u ovom poslu....Galliani mu dovlaci igrace kako on hoce i koje on hoce...on mora klimati glavom...a onda mu jos nabiju na ledja da mora biti 3...
Vrlo tesko se nositi sa svim tim pritiskom...pogotovo sto Pippo kao Pippo uvijek daje sve da pobijedi...
Medjutim to nepostojanje sredine i vrlo losa trasnfer politika plus bespotrebni pritisak su ga pretvorili u loseg trenera...trenera koji kao i Max postavlja neku provincijsku igru...ako damo gol odma se zatvaramo...prepustimo loptu protivniku i vrebamo kontra napad....to je nivo Parme, Verone ili Torina...Vjerovatno se kao i Max boji da preuzme loptu vecinu tekme...realno sa ovom sredinom terena to je vrlo tesko...

Evo veceras ce poceti u prvi 11 Palleta i Antonelli...to ti je drug moj vjerovao ti meni ili ne CAK 16 KOMBINACIJA IGRACA U ODBRANI U 22 UTAKMICE...
Taj podatak danas kad sam procitao sve mi je bilo jasno...i onda zasto primamo golove iz prekida...pa oni svaki put igraju na drugoj poziciji ili sa drugim igracima....kako da se uigraju ti prekidi i da se tacno zna za sta je ko zaduzen kod cuvanja igraca i prostora...nemoguce...
Reply