Milanezi s Balkana
Sta kolege iz Hrvatske koji su imali prilike pratiti ga vise od mene, kazu za transfer Kramarica u Lester?

Ne mogu da vjerujem da jebeni Lester moze ponuditi vise od Milana Sad
Reply
(01-07-2015, 08:55 PM)Stitch Wrote: Sta kolege iz Hrvatske koji su imali prilike pratiti ga vise od mene, kazu za transfer Kramarica u Lester?

Ne mogu da vjerujem da jebeni Lester moze ponuditi vise od Milana Sad

Kramaric je presao u Lester sa parama od Chelsija...nije moga u Chelsi da predje nisam siguran jeli zbog manjka utakmica u repki ili zbog finansijskog fair playa....on ce odraditi vjerovatno pola sezone tamo i odma u chelski...to je ustvari transfer iz rijeke u chelski...nesto slicno sto je genova uradila za nas sa Boatengom
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Čelzi to stalno radi, kupi pa na pozajmicu, najviše imaju pozajmljenih igrača. Teško će Kramarić baš tamo uspeti, kad nije mogao ni Lukaku npr...
Devilcool
Reply
Evo Dejo imaš dole sve:
http://www.whoscored.com/Players/70087
Devilcool
Reply
(01-08-2015, 03:42 PM)Red and black fan Wrote: Evo Dejo imaš dole sve:
http://www.whoscored.com/Players/70087

Hvala, sad vidim da je dosta igrao, a statistika je poražavajuća.
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
Kako kaže @Maharaja tako i je. Sve obrnuto rade. Sada bi kao Basellia doveli. Kakav je to izbor? Prosječni igrači jedan za drugim. Nama je super igrač Bonaventura? Alo?? Ok igrač, solidan, za prvih 13-14. Ajd i za prvih 11 ako su ostali super...

JEdina Barbara nesto radi. Milan casa i novi stadion. To su putovi. Nas moze spasiti samo prodaja dijela kluba. Galliani preplacuje igrače koji su toliko losi da ih ne moze NIGDJE prodati, samo dati bespla. Ili ne zele otici jer su u MIlanu, Milanellu i preplaćeni su. Muntari, Essien, Alex, MExes, ZACCARDO...ma daj...

Izgleda da je Destro rekao OK Milanu i ponudit cemo posudbu + 15mln otkup. Kakav vam je on?

Samo napadači, a vezna linija za Bolognu, imamo 2 igrača: DJ i Monto. Ostalo je smece, Poli je shit isto, tip nema pojma.

JEdino je golman bio dobar potez. I to isto na štetu PErina, koji je 10god mlađi i nikad nece u MIlan doci, a trebao bi.

Ovo je daleko daleko od pravog grande Milana.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Ja stvarno ne vidim po cemu je to Destro bolji od Pazzinia? Jedino je mladji. Po meni je to jedan poprilicno prosjecan igrac, cak i u italijanskim okvirima. Nazalost sve se vise navikavamo na prosjek.
Reply
(01-09-2015, 01:18 PM)huss Wrote: Ja stvarno ne vidim po cemu je to Destro bolji od Pazzinia? Jedino je mladji. Po meni je to jedan poprilicno prosjecan igrac, cak i u italijanskim okvirima. Nazalost sve se vise navikavamo na prosjek.

Apsolutno igrac koji ne vrijedi 15mln...nikako. Bolje je uzeti veznog. Napadači uvijek iskrsnu.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Stara poslovica kaze : "Koliko para, toliko muzike. " ... Fudbal u Seriji A je generalno u padu...glavni razlog nedostatak novca...prvo nedostatak novca za infrastrukturu, stadione trening centre itd...pa onda za igracki kadar...

Barbara radi na tome...gradi stadion...i zeli da 3 najveca sponzora (Audi, Fly Emirates i Adidas) udju u klub kao vlasnici dionica sto ce biti dodatna finansijska pomoc klubu...

Berlu je zatvorio cesmu i to je ocigledno....Galliani se snalazi kako umije i zna, dovodi pojacanja za 0 eura izmislja neke posudbe varijante itd...i on to radi solidno...medjutim meni se cini da to on radi neplanski...gomilaju se u ekipi igraci prema gore, ofanzivci koji mogu igrati krilla, prednje vezne, napadace itd...
Godinama se nije ulozilo u prave vezne igrace i dobre odbrambene igrace....sve ekipe koje su dominantne u fudbalu danas imaju moderan vezni red koji se sastoji od najmanje 3 igraca koja su dvosmjerna, a to znaci igraju i prema naprijed i prema nazad...nema da igraju samo odbranu kao npr De Jong kod nas, a u napadu kasne sa pasom ili nisu tehnicki potkovani pa ne znaju pruziti pravi pas prema napadacima...

Da se vratim na gomilanje igraca prema naprijed...evo krenucu redom...u zadnji godinu dana( 2 januarska i jedan ljetni transfer period)...Milan je doveo Hondu Taarabta Torresa Meneza Cercia Bonaventuru (vratio sa posudbe Nianga) Saponaru i eto sad Suso je stigao...Zasto ovoliki igraci preman naprijed, neplanski i nepotrebno....Sada trener mora biti veoma sposoban i strucan da sve uklopi to i iskoristi maksimalno svakog igraca...evo npr sada na desnoj strani napada mogu igrati i Cerci i Honda....kako ce njih Pippo da poslozi??!!...najlakse jednog staviti na kupu i cao...ali trebas biti pravi trener pa procjeniti kad i protiv koje formacije ti vise odgovara Cerci ili Honda ...a realno Pippu je ovo prva sez i ne moguce je da to procjeni...a pitanje hoceli ikad biti tako dobar trener da to uradi...

@MRKI...sa tobom se uopste ne slazem oko dvije cinjenice...prvo je Bonaventura...to je najbolje pojacanje Milana u zadnji 3-4 god ako ne i vise....momak je odigrao na 3-4 razlicite pozicije uvijek davo maksimum i gurao ekipu prema naprijed....dovedi ti Bonaventuri dvije klase jednu u veznom redu jednu u napadu pa ces onda da vidis kolko je tek dobar.....

Drugo je Baseli....to je trenutno igrac najtrazeniji od svih mladih veznjaka u Italiji...ako ga ne uzmu vece ekipe on ide vani slicno kao Verratii..momak igra konstatno dobro i 90 min vec dvije sezone...znaci imas igraca koji od Essiena Van Gikela Saponare ima zajedno vise minuta u nogama u seriji A a plus je mladji...to je igrac koji trenutno bolji od sve trojice pomenuti plus Polia...i ako mene pitas definitivno igrac koji ba ja volio viditi u rosteru Milana....

Sto se tice Destra....on nebi bio neko veliko pojacanje za Milan vise neko ulaganje u buducnostjer je momak 7 god mladji od Pazzinia....ali nebi to bila losa zamjena jer Pazziniju istice ugovor na ljeto....veca bi glupost bila dovesti Osvalda umjesto Pazzinia...nikakve razlike izmedju igraca...

Takodjer mi nije jasno zasto se igraci koji ne igraju tipa Albetrazzia Nianga Saponare ne iskoriste u transferima za dovodjenje novih igraca...evo najbolji primjer Newcastle zeli Nianga ako iz tog transfera ne izvuku Santona iz Newcastle onda fkt su nesposobni...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Evo pocele spekulacije i za Witsela. Sta vi mislite?
Reply