09-04-2014, 09:34 PM
|
Milanezi s Balkana
|
|
09-04-2014, 10:53 PM
imali smo dogovor sa njega do 2018 ,,, 6 mil e premalo a i trebalo da ide na posudbi u benfina ne da se proda
Astori za koliko kes e otisao u romi ,,, i zasto nismo ga ni doveli i onaj Darmian jos li e u torino ?
Sta ce nam Cristante? Ne trebaju nama mladi igrači, mi imamo Galliania. Vidim i vas navijače je kupio sa ovim transferima. Sjajni ste mi. Eto nemoj te da se brineta, i slijedeće ljeto će vas opet kupit, dovest će vam Lamparda, u napadu ćete dobit Quagliarellu ili Etoa, u odbranu vam stiže također neki veterani, i sve to ce biti plaćeno sa 0€ transfera i ugovori od oko 4,5 mil€ po igraču. Ma odlican posao, nema se šta žalit. Meni je baš potreban ove sezone Essien i Muntari. Oni su izmislili fudbal za Cristantea.
Jedini sjajan Transfer ove sezone je bio Lopez na golu, sve ovo ostalo je užas. Godinama spominjemo da želimo mlade igrače, i svi smo bili za podmladivanje ekipe, ali šta ćeš kad vas sve Galliani kupi sa Torresom, Alexom i Lopezom. Isto djeca kad im bacis gumene bombone hahaha. Pa shvatate li da su sve ovo Over30 igrači? Pogledaj te postove prije tri godine kad smo kritikovali ove transfere Over 30 igraca, a sad je opet sve ok? Žalosno. I da dejo, na tvoje pitanje hoću li ikad biti zadovoljan: hoću kad ovaj klub krene normalno da radi i počne pametno da ulaze, a ne da seru kojekakvim pričama da grade neki projekat a rade potpuno suprotno. Kad Galliani napokon napusti ekipu. Vidim da ga kunete do Boga, a isto to govno od čovjeka je u januaru tražio 45 miliona € od kluba za prekid ugovora. Gdje je sad nestala ona tvoja fraza dejo: ljubav prema klubu prije svega???? E pa meni je draži Milan više nego Silvio, Galliani, Thiago, Kaka, Torres, i bilo ko drugi. Volim ovaj klub i ne želim da ga manijaci uništavaju. Ali eto navijači slični tebi podržavaju ovo uništenje, jer ponavljam, dovoljno je da vam Galliani baci malo slatkiša i odma ce te se usutit i bit mirni. E pa care, kod mene slatkiši ne pale. Ne volim slatko...
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
09-07-2014, 08:41 AM
Slažem se uglavnom. Mada i ovi transferi će biti dovoljini za ovako bednu ligu i borbu za najviša mesta. Ali za neki veći i dugogodišnji projekat ovakvom politikom ne ide...
09-07-2014, 11:57 AM
(09-07-2014, 02:23 AM)ensar7 Wrote: Sta ce nam Cristante? Ne trebaju nama mladi igrači, mi imamo Galliania. Vidim i vas navijače je kupio sa ovim transferima. Sjajni ste mi. Eto nemoj te da se brineta, i slijedeće ljeto će vas opet kupit, dovest će vam Lamparda, u napadu ćete dobit Quagliarellu ili Etoa, u odbranu vam stiže također neki veterani, i sve to ce biti plaćeno sa 0€ transfera i ugovori od oko 4,5 mil€ po igraču. Ma odlican posao, nema se šta žalit. Meni je baš potreban ove sezone Essien i Muntari. Oni su izmislili fudbal za Cristantea. Silvio je uložio točno 0 eura. Grazie presidente. A Galliani je doveo Lopeza koji je ok, i Alexa koji je ok ako ces naci jos jednog mladog da igra pomalo. Ostali su Essien i Muntari a Cristante nema mjesta. To je komicno. Bonaventura bi mogao biti dobar transfer. Kad god sam ga gledao bio je vrlo dobar ili odličan.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau
![]() ( Massimo Morratti )
09-07-2014, 12:16 PM
(09-07-2014, 02:23 AM)ensar7 Wrote: Sta ce nam Cristante? Ne trebaju nama mladi igrači, mi imamo Galliania. Vidim i vas navijače je kupio sa ovim transferima. Sjajni ste mi. Eto nemoj te da se brineta, i slijedeće ljeto će vas opet kupit, dovest će vam Lamparda, u napadu ćete dobit Quagliarellu ili Etoa, u odbranu vam stiže također neki veterani, i sve to ce biti plaćeno sa 0€ transfera i ugovori od oko 4,5 mil€ po igraču. Ma odlican posao, nema se šta žalit. Meni je baš potreban ove sezone Essien i Muntari. Oni su izmislili fudbal za Cristantea. Nemam nikakvog problema sa transferom Cristantea, smeta jedino što je prodan za sitne pare. Imao je dovoljno vremena da zadovolji na treningu i nije se uspio nametnuti. Nuđena mu je opcija da ga daju na posudbu, ali on ju je sam odbio. Mogao se Galliani praviti Mamićem i pokazat mu prstom na ugovor i reći "Mali, ne ideš nigdje!" To apsolutno stoji, ali ako ga je već odlučio prodati, ponavljam, trebao je uzeti više para. Mene nikad nisu interesirale godine koje igrač ima, već što može ponuditi na terenu. Stoga se ne mogu složiti s tobom da nama trebaju mladi igrači ( iako razumijem zašto ih prizivaš, sam Galliani je najavljivao tu politiku kluba) jer se grozim pomisli da bi Milan mogao pasti na razinu Arsenala, gdje mi mu svi pljeskali za stil igre, mladost i poletnost dok bi se istovremeno paučina i prljavština opasno zavukle u riznicu s trofejima. Tu smo jednostavno različiti u pogledu načina na koji se stvara šampionska ekipa. Ti u Alexu vidiš over 30 igrača i to je otprilike to, a ja sam vidio da je unatoč maloj nesigurnosti pojeo Lazio u skok igri, odnosno pokazao je da je kvalitetan. Na kraju krajeva doveden je i taj van Ginkel koji je mlad, ali navodno i kvalitetan (nisam ga gledao, zato kažem navodno), istina na posudbu, ali ostavljam prostor da vidim kako će se situacija s njime razvijati. O Torresu pročitaj Kallin post, jer je to sjajno napisao i s time se slažem. Čitam upravo sada, kako je Inzaghi oduševljen Bonaventurom. Navodno je rekao Gallianiju "Kupio si šampiona". Bilo bi sjajno kad pogodili s nekim domaćim (relativno rečeno) transferom. MILANO SIAMO NOI!!!!
09-07-2014, 12:52 PM
Ensar, ja Galliania ne volim, ucinio je dosta stete, ali sta da radi sa 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 eura??? Sta bokte mazo???
09-07-2014, 02:47 PM
Za pocetak da se preispita kako je doslo do toga da MILAN ima 0 evra za transfere! I to pored svih prodaja zvezda! I da se nadje ko je odgovoran!
09-07-2014, 03:58 PM
(09-07-2014, 02:47 PM)maharaja Wrote: Za pocetak da se preispita kako je doslo do toga da MILAN ima 0 evra za transfere! I to pored svih prodaja zvezda! I da se nadje ko je odgovoran! Upravo. To meni ne ide nikako u glavu. Ali sada polako kontam. Imas igrače koje primaju astronomske ugovore, a u Parmi i Chievu igrači koji su 10 puta bolji od njih a primaju neki 300.000€ godisnje. Jedna Roma i Napoli produže ugovor sa svojim igračem za nevjerovatni 1,7mil.€ godisnje, a nama Minimum ugovor što dajemo je 2,5 miliona. Dovodimo igrače za 0€ i onda ne znamo kako da ih se riješimo, a Napoli, Roma, Juve pljunu 15-30 miliona za igrača, daju mu normalan ugovor od 2-3 miliona, i onda ga za godinu dvije prodaju za astronomske cijene od 30-40 miliona. Mi se jedva riješimo SuperMaria za 20 mil, a Roma utali Benatiu Bayernu za fucking 30 miliona. Eto zašto propadamo. Jer Galliani dovodi smeće, a Silviu je puko film više da baca svoje pare na Ćeline gluposti ala Matri. Ove godine smo dozivili novi Minimum sa godišnjim kartama, što i treba. Ja prvi nebi je kupio. I ne pada mi na pamet da ih odem gledat ove sezone. Nedam usranom Gallianiu ni €. I šta to mislite da je Galliani nama učinio uslugu? Čega bolan? Zna se dobro koga on dovodi i kako dovodi. Mislim da je i onoj mojoj neni od 80 godina više jasno da Galliani uzima 20% od igrača. A ne možeš otjerati smecara jer traži 40 miliona odštete. Bilo koji drugi sportski direktor bi puno više uradio za ovaj klub nego on. Jednostavno previše trošimo za jedan osrednji klub kakav smo postali. Svi ostali nam godinama bježe po infrastrukturi i projektima, a mi i dalje zivimo na račun stare slave
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
09-08-2014, 09:42 AM
E to si u pravu, svi znamo sta se dogadjalo. Ali nije o tome rijec. Govorimo o ovom prijelaznom roku. Ako zaboravimo grijehe Gallinija i kluba unazad par godina i znajuci da nemamo nikakav budzet, onda je ovogodisnji mercatto dobar.
By the way, prvi smo na tablici, zar ne?
|
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Silvio je uložio točno 0 eura. Grazie presidente. A Galliani je doveo Lopeza koji je ok, i Alexa koji je ok ako ces naci jos jednog mladog da igra pomalo. Ostali su Essien i Muntari a Cristante nema mjesta. To je komicno. Bonaventura bi mogao biti dobar transfer. Kad god sam ga gledao bio je vrlo dobar ili odličan. 
MILANO SIAMO NOI!!!!