04-17-2014, 05:56 PM
(This post was last modified: 04-17-2014, 06:12 PM by Maji_TZ.)
@Kakabanja......Emisija je bila sinoc u sklopu izvjestaja o Milanovom poslovanju u zadju godinu dana i deficitu od 16 miliona ....vise je bio kao duzi prilog nego emisija....
Ma nema to vezze sa onim sto je bilo na terenu izmedju Pippa i Seedorfa niti koje veci igrac niti ko ce biti veci trener....ok je Pippo i ja bi volio ga nekad viditi a klupi Milana...ali zasto dati Seedorfu priliku i traziti od njega da prekine karijeru i onda poslje 6 mjeseci ga otjerati...samo zato sto se nije nekom svidilo sto neki igraci sjede na klupi a neki igraju...ili sto zeli ozbiljnu ekipu od 24 igraca u rosteru...
Nemoj me pogresno shvatiti ne radi se o tome kako se zove trener...radi se o tome da se zastiti trener kao institucija u Milanu..ja ti kazem ovo nisam izmislio ja nego vidio u prilogu a imas dans i u svakom ozb mediju u Italiji...
Igraci koji manje igraju i kojima se ne svidja gdje ih trener stavlja da igraju prave odma pobunu...dalje Gallianiu je lakse da otjera Seedorfa a e 15 igraca i da dovede novih 5-6 to je sve ocigledno....kakva se to poruka salje ostalim trenerima i samim navijacima....da je Milan tako nisko pao na tako niske grane...da jedan Abate moze otjerati trenera ili da ce Galliani otjerati svakog ko njega ne slusa...to je nivo Palerma ....
Nisi shvatio post..Nije ovo prica meni se vise svidja Seedorf, meni se vise svidja Pippo...Pippo nije potrcko ali je dobar za Galliania jer ga navijaci vole...Pippu ide veoma dobro u Primaveri i momci ga vole i slusaju..zasto mjenjati...ako mu ide nek nam pravi igrace za buducnost...
Nisu problem ni Seedorf ni Pippo ni bilo koji treci trener...problem je Galliani i njegov nacin rada....jedva se pomirio da se Barbara ukljuci u rad Milana....kazem ti Maldini je vise puta rekao da Galliani samo postuje Berlusconia i njega ce poslusat( to se vidi po transferima) a ostale uopste ne slusa i nije timski igrac....
Ne postoji ni jedan racionalan i razuman razlog da se Seedorf skloni sa klupe...i to bas sad kad je krenuo u borbu sa EL...Evo po tebi dali bi to bilo pametno??? kad su se vec odlucili u rizikovanje sa neiskusnim trenerom onda je ok da ga puste bar jos sezonu....
Ja ti kazem svaki sagovornik govori da je problem samo izmedju Seedorfa i Galliania ... Seedorf ima jedan nacin rada i zeli da ga pokrene a Galliani to vec u startu neda jer taj nacin rada nije onakav kakav on voli....sjecas se da je Milan angazovao sportskog psihologa koji je radio sa Carlom....prosle sedmice mu se Galliani zahvalio i rekao da ce raditi samo do kraja sezone...
Ponavljam nije problem ko je trener...problem je kako ce taj trener raditi...Hocel mu se pustit da radi kako on misli da treba i zasto je i odgovoran i placen ili ce i dalje Galliani dovoditi igrace koje on misli da su dobri i koje moze uzet za minimalno novaca....
Niko ne misli da Galliani zeli da unisti Milan...ali jednostavno nacin njegovo rada vise nije dobar za Milan...ne samo njegovog nego i od Berlusconia..
Pitanje je hocel praviti ozbiljnu ekipu, pa makar ta ekipa pokazala pravu snagu za 3 god, nesto slicno kao sad Liverpool....ili ce ostati na ovom nivou toplo-hladno ili cak jos gore propadati...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Svaka čast dečki na postovima!  S užitkom sam ih pročitao. I sam sam već pomišljao da se upravo takve stvari događaju, na žalost. Vjerojatno je i navijačima Milana u samom Milanu jasno i još više stvari, i sada više nego ikada podržavam Seedorfa. Zašto? Jer se ponaša kao sportaš i kao profesionalac i trener. A ne kao poltron Allegri i Silviev poltron Galliani.
Galliani sve što radi radi loše, Milan je doveo na niske grane a sebe bez novca Berlusconia za transfere jos malo obogatio smnjivim ugovorima sa raznim prijateljma managerima.
Da je moj Milan spao na to da se BIRSA; BINHO; ABATE bude zato što ne igraju... JAo... tužno. Kakva je to gamad nezahvalna na svojim životima. Zapata? Fuj...
G je jedva prihvatio Barbaru da radi, ali morao je jer ona je kćerkica gazde a protiv toga ne možeš. A Barbara je dala nogu Maxu, Braidi koji k... nije radio, i promijenila puno ljudi u klubu. Između ostaloga na mjesto direktoa marketinga došao je čovjek koji je to radio za FERRARI.  Počela je s radom Casa Milan, rastorani, muzeji napokon... radi se na stadionu.
Milan ima ogromnu bazu navijača, povijesti, ljude koji znaju raditi, legende... Ali mi radimo kao da smo SSSR. Što prije Galliani ode to je bolje za Milan. Klub se mora ponašati profesionalno, bez toliko namjestanja i patetike. Neka otjeraju tih 10 igrača i vrate Maldinia, Billia i jos neke. Tog Sogliana itd. Sramota.
Gallianievo ponašanje prema Seedorfu je odvratno. Važno da je onog šupka Allegria branio kada ni moja MAMA nije više vjerovala da je to trener Milana. Bez zajebancije... Vodim terror u kući, svi gledaju Milan, ahaha.
Forza Clarence! Kako kažu u Only fools and horses: he who dares wins!
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau 
( Massimo Morratti )
sjajan post za ovo sa sky-ja. Nazalost nisam mogao gledat, i evo tragam na netu ali nema nigdje link da pogledam. Ali uostalom, maji je sve napisao sta je bilo bitno.
E sad, poslije izlaganja majog, sad pocnem i shvatat neke stvari. pa evo moje izlaganje:
sjecate se zime kad je Galliani bio na izlaznim vratima jer je stigla Barbara, ne zeli ga toj poziciji da bude glavni, a on se ne zeli slagat snjom, sta je celavi trazio? 45 mil.€ odstete. 45 fucking miliona € da napusti stolicu????? Klub nema para, svake godine moramo nadoplatit 15-30 mil.€ gubitka preko Fininvesta, i ovaj smrad se nadje trazit 45 mil.€? Pa vidi se u cemu je fazon, ne voli on Milan vec pare. Naravno kao i igraci koje dovodi.
Posto Berlu nije htio toliko da iskesira, izvukao je kojekakvu saradnju, tako da je Galliani ostao idalje na svojoj poziciji. Haj necu sad da pisem, znate i sami to. Ali, igraci koje je dovodio i koje i dalje dovodi, su idalje 0€ (ne znamo koliko tu % ide Gallianiu u dzep, jer mora da ide inace nebi napustio ovu jamu zlata), i sumnjam da valjaju. Jer sve sto je do sad doveo trener je to morao odma uvrstit u igru da se pokazu dobri ti par utakmica i tim je on opravdao svoj posao. Kasnije ko jebe tog igraca. I takvi je sad nazalost hrpa u Milanu. Jos kad uzmemo da vec dvije godine se spominje da Milan mora da spusti igrace na 23-25, i da se mora raditi na podmlatku, i onda ti dodje Celavi i dovedeti jos igraca jer su ostali povrijedjeni i naravno svi skoro 30. Pa ko koga ovdje zajebava???
Seedorf nema pojma na terenu, to svi priznajemo. On nema blage veze o taktici i sta treba uradit. Tu je Pippo fenomen za njega. Ali covjek izgleda ima muda da kaze svoje u upravi i na treningu, i zadnja osoba koja je to imala je bio Leonardo koji je otjeran. E pa, otjerali su jednog, ovog nedamo. Seedorf zna tacno sta fali ovim "pacijentima" i prima donnama, da se bore za dres a ne za slikanje. Covjek ima pravo, 24 igraca je maksimum i optimalna vrijednost ovog kluba. jos kad uzmes u obzir da neces igrat Europu slijedece sezone, pa koji ce ti k*rac vise igraca??? BVB i Bayern imaju 24-25 igraca pa sve izdrze u sezoni, a mi moramo da imamo 30. I to sve zahvaljujuci Gallianiu i njegovom poslovanju. Jer ponavljam, dosta ovi igraca uopce se ne trudi na treningu, a isto tako i na terenu. Jer zasto bi kad im je Galliani obecao med i mlijeko, a za to ne moraju prst maknut?
Maji promjenio si mi misljenje o CLarencu kad sam ovo procitao za sky, sad mi se stvarno dopada lik. Jer zeli ono sto svugdje u svijetu postoji: Trener (manager) se brine za igrace, igru, treninge i taktiku. Niko nema pravo mu dovodit neke pojedince bez da se on konsultuje. I to izgleda smeta Gallianiu, pa zato zeli sto prije da ode Seedorf, da bi on nama dovukao Alexa, Adebayora, Ufalusia, Picokojamu, Pizdolizi, i Jasimamu iz Japana. I tako da slijedece sezone igramo samo Seriu A, imamo 30 i vise igraca na platnom spisku, 10 ih je Over30, a pola njih nema pojma s loptom, ali svi do jednog imaju ugovore do "JAJAAA".
Ponavljam: jedan Reus, Hummels i Lewandowski imaju manje ugovore nego vecina nasi "Prima Donna"!!! A igraju 10 puta bolje od ovi nasih placenika. A ko je kriv za te ugovore??? Galliani, grazie per tutto, ma va te ne per il bene del club
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
@Ensare najvaznije od svega sto ovo borba Seedorfa je borba fakticki za dobrobit Milana...borba za instituciju koja se zove trener...
Nebi da ulazim u dublje rasprave ali po cemu Seedorf nema blage veze o taktici a Pippo je fenomen za njega....Seedorf jedino sto nema je iskustva....i to ce godinama stici...
Ima sistem rada od kojeg ne odustaje makar morao igrati sa juniorima....ima karakter kakav je imao kao i igrac...istina ponekad tvrdoglav ali principijelan...covjek zeli igrati modera fudbal, fudbal u kojem zeli posjed lopte i stalno da napada....oki igraju mu neki igraci koji su van forme i ja ne volim sto Kaka igra jer se ne bori...ali koga da uvede umjesto Kake...svjestan je da on sa dva poteza moze rijesiti utakmicu...a osim Ballotelia e vidim ko jos to moze u Milanu...pa Seedorg je osvoji 26 bodova sa ovom ekipom i samo su Roma i Juve uzeli vise ali oni su vec formirane ekipe....a ova Milana je bila kao raspustena banda kad je on dosao...evo sad je dobio i Uefinu licencu...
Ne kuzim zasto vas nekolicina ovde smatra Seedorfa potpunim neznalcem na mjestu trenera...ne kazem da je bezgresan...normalno da pravi greske jer je novi u poslu ali evo npr na pocetku je igra preofaazivno ...igrao je sa 4 u napadu i to nije izgledalo najbolje i onda je promjenio odbranu a 4-4-1-1 i to dosta bolje funkcionise....vidi se vise zelja kod igraca i kad zabiju kako svi slave..to su velki pomaci u odnosu na prije 2-3 mjeseca...
Sto se tice Pippa on dobro gura sa Primaverom...ali ima strasno dobru generaciju...vjerovatno najtalentovaniju u zadnji 10 god....al ne kontam po cemu je on znalac veci kao trener od Seedorfa....ako cemo gledat kao igrace...Seedorf je godinama bio medju najboljim veznim igracima i krojio igru i Milana i Reala...
Mislim da je dobar primjer bio Strammaconi osvojio je CL mladih sa Interom dali mu sansu a onda je to sve pokvario sa najgorim plasmanom Intera u istoriji...ne kazem da ce Pippo biti isti...ali samo opet mozete mi objasniti po cemu je Pippo kao trener bolji izbor od Seedorfa???????????....a ja ih obojicu gotivim Pippa kao igraca vise i volio bi da sjedne na klupu Milana....
A eto procitao sam sve. Svaka cast, postovi su na mjestu. Slazem se za sve u vezi Seedorfa, dobar je trener, nema iskustva al ok, doci se i to, pedantan je, voli imati sve u svojim rukama, brine se za sve igrace i neda da mu netko drugi zapovijeda, ok, ali ako je takav pedantan i pazi na sve sitnice, zasto onda forsira Kaku a znamo da nije u formi i da bi bilo idealno da udje zadnjih pola sata? Seedorf uopce nije objektivan u vezi njega i to je jedna od rijetkih njegovih gresaka.
I druga stvar, svatko je ovdje iznijeo svoje misljenje o Seedorfu, zanima me sta bi Sale rekao na ovo sve, volio ga je kao igraca ali kao covjeka bas i ne jer znamo za one greske i nefer ponasanje prema navijacima pred kraj karijere. Sale javi se!
Sale ga je volio dok nije počeo setat po San Siru
Isti sam i ja.
04-19-2014, 12:26 AM
(This post was last modified: 04-19-2014, 11:18 AM by ensar7.)
Maji druze, da ti odgovorim na tvoje pitanje, jer bio sam na poslu. Druze, da se razumijemo, ja sa tobom i sa ostalima imam priajteljski odnos, znaci nikog ne napadam, svako ima pravo dat svoje misljenje i nikom ne zelim nadmetat svoje misljenje, kao ako se ne slazes samnom ti si idiot. Znaci dejo i kakabanja i leptire, nemam stvarno nista protiv vas, samo imam drugacije misljenje od vas...
ali to je najbolje nego da smo svi isti...
E sad dragi Maji, Seedorf dolazi u nas Milan i kaze: HOCU 4-2-3-1!!! Nema pardona. To se mora forsirat. Ok. Nemas igrace za to, ali morat ces ih napravit.
E sad, kolko ja poznajem taj fudbal, ili nas ljubavni eliksir, 4-2-3-1 je jedan sistem gdje svi rade. Ako se vratimo neki 15 goinda unazad (kad su jos neki clanovi pratili fudbal, nadam se da ih ima jos ovdje da nisu nazalost pobijegli) bekovi su bili bekovi, krila su radila svoj posao i imao si 2 napadaca za napad. Znaci sredina terena je ispomoc i zasutavljanje kretanja po sredini. Sto znaci tada si imao 4-4-2 i cao. Eh onda dolazi doba 4-3-2-1, pa odjednom 4-1-3-2 gdje se napokono nalazi znacaj DM-a (ne prodavnice vec igraca), i onda Benitez izmislja 4-2-3-1 aliiiiii uz pomoc Fergusona, jer je covjek puno ucio od majstora taktika, i sastavi sastav da ubia sve u pojam. Sastav gdje svako radi svasta. Znaci nema bekova, dm-ova, veznjaka, napadaca, vec svi rade posao za troicu. Jer 4-2-3-1 je taktika gdje svi svugdje ucestvuju. Zato i razmisljam, tj. slazem se sa Clarencom oko njegovog razmisljanja dali dati 7 mil.€ za Tarabta kad znas da ti na tu poziciju ulazi Sharaf, koji igra i tu a i bekovsku pozicju. To je igrac koji je stvoren za te tatike. E sad, znaci shvatili smo sastave 4-4-2. 4-3-2-1, 4-3-3, i napokon 4-2-3-1 koji danas 80% igra
Sta se desava sa Clarencom? On tu taktiku ne zna da vodi. On vidi smisao, ali nema igrace da to sporvedu. Hocu reci, igrackkii kadar koji mi imamo nije za toga. Kaka, Saponara, Honda su AMC!!! Poli je ofazivni veznjak, ali sa tim ikonama da grabi loptu, znaci da trci. ALa Muntari samo sto vise sluzi timu od ovog mrtvog pacijenta. Montolivo je Centralni vezni, ala Poli, samo sto ima iskustva i zna povest napad. Tako da ti jedini DM ili ti ona "1" u taktici ostaje De Jong. Znaci pasa moj, jarane moj, izgubnio si ekipu. TJeras ih da rade nesto za sta nisu napravljeni. Eh pa tu ti trebam strucnjak da to zamjeni. Ok, Seedorf je to uradio poslije nekog vremenea, ok je. Ali, kad vidis da te ne ide na terenu, onda mijenjaj taktiku. N emoze uvijek 4-2-3-1 biti solucija. Sorry jarane al ne vodis Atletico ili BVB pa da imas idealne igrace (necu da spominjem engleze i ligu 5 najbolje), znaci moras da mijenjas, ali Clarence to ne zna. Dalje, gubis, i ti ne mijenjas sastav. Udine te ubija sa 0:2, i dobijes kao poklon 2:2 i ti idalje guras svoj sustav jer NE ZNAS drugaciju taktiku, tj. nacin da se suprostavis protivniku, i ja to trebam da respektujem i kazem: Svaka Cast???? E pa ne moze tako.
Sta zelim reci? Pravi treneri vide slabu kariku i izbacuju je vani. Ja idalje vidim jaranstvo izmedju Clarenca i Kake, gdje on moze setat i zajebavat se, ali nece izgubit mjesto. To ne ide. Jos ni jednom nisam vidio promjenu sastava Milana kada smo gubili. Seedorf je super sto se tice stila, zna tacno sta treba radit, ali za mene je on Ass.trener, i nista drugo
Ja bih volio vidjeti Taarabta na mjestu Kaka'-e, iza Balotellia. Jer Taarabt moze raditi razliku 1 na 1, sto KAka' vise ne moze. Ali imao je Ricky i utakmica kada je sam vukao momčad. Zadnju je bio očajan, da.
Uglavnom, tekma je u 15h sada. Pa cemo poslije nastaviti s komentarima. Puno je tu rupa u ekipi i nije lako ni gledati ovaj Milan. Žao mi je što se Honda ozlijedio taman kada je zabio prvi gol, ali eto. Idemo po 5. pobjedu za redom, onda Rim po čudesni x, i onda pobjeda u derbiju. To je to.
Danas je i Parma-Inter. Neka ih Parma dobije pa ko ih ...
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau 
( Massimo Morratti )
04-19-2014, 02:53 PM
(This post was last modified: 04-19-2014, 02:55 PM by Maji_TZ.)
Oki @Ensare ti tako mislis i smatras, ja malo drugacije al sve 5....Mislim da ima razlicitih varijanti te 4-2-3-1 formacije sto se tice profila igraca u toj postavci...Seedorfa je svjestan da nema igrace za tu formaciju ali forsira je i dalje jer on zeli da njegov Milan tako igra...zato igraci se moraju prilagoditi formaciji a ne formacija igracima kao sto je bilo kod Max-a...pa se ne zna vise jel igramo sa 1 2 ili 3 napadaca...ja ga bas i zbog tog vise postujem sto ne odustaje od svojih zamisli bez obzira sto nema igraca...jer mu je ovih 6 mjeseci dato da stekne iskustvo i vidi kako da igra....
Ni Conte u pocetku nije imo igrace za 3-5-2 al je osovjio prvenstvo pa su tek u drugoj sez poceli dovoditi birana pojacanja...
Sto se tice tekme dobro je da smo poveli ...tesko je igrati protiv ovih ekipa sto ispadaju pa se brane i igraju na kontre a imaju brze igrace....sto se tice prvi 45 min moj jedini komentar je sljedeci....Abate je tolika picka i neznalica da je to strasno...kako bi mu volio samar opalit...on se naso jos nesto buniti sto ne igra....pa on ne zna da se postavi ispred igraca kad je lopta u zraku i ide prema njemu...
Nevalja sto je De JOng dobio zuti nema ga u Rimu....Mario u 50 utakmica 30 golova za Milan....Kaka opet igra 5 min pa 15 ne igra...stvarno nervira....al Honda je za Robinha izmislio nogomet...
Parma profula penal....tacnije smecar Cassano
Ove utakmice već pokazuju čvrstinu ekipe. Čim je stasala odbrana počeli su bolji rezultati, mnogo je lakše kad ne primimo glup gol koji nas totalno preseče. Ovako imamo sigurnost, pritiskamo a pojedinci će već rešiti utakmicu što su danas bili Mario i Tarabt kojima odgovaraju ovi slabiji protivnici. A primati malo golova sa ovakvim bekovima je za pohvalu, koliko god Konstantu legao danas centaršut znamo kakav je igrač a Abate je skokovima u prazno poklanjao prilike Livornu. Najbitniji je tu Rami koji igra odlično ali i preporođeni Mekses što je već solidan tandem. Imamo derbi i Romu pred sobom, to će biti pravi test.
|