03-24-2014, 09:50 AM
(This post was last modified: 03-24-2014, 09:52 AM by dejo.)
može li me netko uputiti kad su potonule sve lađe?
prije tri tjedna sve je djelovalo optimistično.
imao sam posla i nisam stigao pratiti utakmice jbg
zar se seedorf pogubio?cemu priče o otkazu?
 MILANO SIAMO NOI!!!!
Ispali smo iz Lige prvaka ponajvise zbog vlastitih gresaka i previse promasenih prilika a kao slabijoj ekipi od Atletica to je nedopustivo. A ovo za Seedorfa su po meni ciste gluposti, izmisljotine.
seedorf ima moju podrsku do bozica....dotad se mora dokazati...ima vremena...
03-24-2014, 07:29 PM
(This post was last modified: 03-24-2014, 07:34 PM by Maji_TZ.)
@Dejo pokusat cu ti opisati sva fudbalska i nefudbalska desavanja oko Milana...
Prvo ona nefudbalska o kojima se stalno prica u Milanu i oko kojih se vrti sve u zadnji mjesec dana...
Prosle sed odrzan je sastanak u cetri oka Berlu-Galliani, prvi nakon decembra kad je Galliani trebao da ide. Odma nakon tog sastanka novinari bliski Milanu pisu sljedecu stvar..."Barbara odlazi iz Milana i ulazi i politiku. Stranka njenog oca, Silvia, je zeli u Briselu u evropskom parlamentu." U istom clanku se spominje da Galliani opet dobiva nazad moc i u Milanu je sve po starom, Galliani ponovo utice na funkcionisanje citavog tima i ekipe oko tima, bas kao sto je bilo prije dolaska Barbare.
Necemo se lagati, Barbara nema pojma o fudbalu...ali iskreno ja je nigdje nisam vidio da prica o fudbalu, nego samo o ekonomiji i poslovanju kluba....Od kad je dosla u klub, samo u tri cetri godine dosta je uzburkala ekipu...Prvo uvela je novi nacin stednje i na taj nacin Milan je jedan od rijetkih klubova u Italiji koji je blizu izlaska iz crvene zone dugova....Dalje otjerala je kompletnu Gallianijevu ekipu, osim jednog advokata i samog Galliania....ti ljudi su dosta dobro radili svoj posao ali zadnjih godina ga uopste nisu radili i zato je Milan danas gdje jeste...prije svega mislim na Braidu...otpustila je direktore marketinga, direktore finansija itd itd...Jos jedna bitna stvar poslje poraza od Sassula prva se pobunila protiv Allegria i zatrazila od Silvia da ga otjera, prva ga je prozvala u novinama i rekla da vise nema smisla kako Milan igra...
To naravno nista se nije dopalo Gallianiu....odma nakon sastanka sa Berlusconije, Galliani poziva Seedorfa i saopstava mu sljedecu novinu...da ce ON, GALLIANI, BITI UZ EKIPU 24 SATA IZMEDJU DVIJE UTAKMICE PROTIV FIORENTINE I LAZIA....ja kad sam procitao i vidio tu vijest koju su potrvdili i sam strucni stab nisam mogo da vjerujem...koji ce kurac Galliani sa ekipom...sta on to ima neke skrivene unutrasnje sile pa ce kao pomoci ekipi....sranje, preseravanje i pljuvanje u lice svim normalnim i malo pametnim navijacima Milana....
Od kako je stigao Seedorf, ni u jednom jedinom trenutku Galliani ga nije zastitio....a svog mezimca Allegria je trcao prvi da zastiti....to je nefer prema nekom kao sto je Seedorf....zasto zele od njega da naprave zrtvenog jarca, i proglase ga glavim krivcem nije mi jasno....svaka njihova izjava je bila da na Seedorfu nema pritiska, da samo treba da odradi sez do kraja i da se pravi ekipa za narede sez i Berlu bas misli da je Seedorf za tog posla...Nikakvi drugi ciljevi nisu izneseni niti stavljeni pred Seedorfa, bar ne javno...
I sta se dogadja,, nakon ispadanja u CL Galliani kaze da Milan mora i da je cilj da igra Evropsku ligu, a samo 2-3 sed prije kaze da u Milanovom dna nije Evropska Liga i da nije siguran koliko je zaista zele igrati...
Svakom ko bar gleda fudbal 2-3 god jasno je da ne moze od ekipe koja je posrnula u svim segmentima napraviti se nesto novo preko noci....a kamoli to ocekivati od covjeka koji je 7 dana prije nego je postao trener igrao profesionalni fudbal u brazilskoj ligi....reko sam ni Mou, ni Capello, ni Spalleti ni bilo ko drugi nebi mogo ekipu koju je iza sebe ostavio Allegri unaprijediti i preporoditi preko noci...Seedorf ako zaista bude radio kao sto zeli da radi...da otjera vise od pola ekipe...dok je Galliani tu NECE MOCI TO RADITI...desi ce se isto kao i sa Leonardom....cim se malo protivrjecio i zatrazio neke igrace za koje on misli da su dobri, a ne one koje kostaju nula eura odma je dobio nogu u guzicu....
To se vidi i sa novinarima...juce je Seedorf htjeo da izadje sa pressice jer mu nije bilo postavljeno ni jedno pitanje u vezi fudbala...
I sad ovde jos neko proziva povratak Allegria...JEBO VAS ON !!! .... taj covjek je jedna od najzasluzniji sto Milan izgleda ovako kako izgleda danas, prvo jer je bio picka i slusao Galliania kao cuko nije mu se uopste proturjecio...drugo jer je napravio od Milana jebeni Cagliari pa je ekipi bilo bitno samo da ne izgubi, i trece jer je njegov nacin treniranja doveo do mnogobrojnih povreda i nespremnosti ekipe...i covjek koji je uz svu ekipu i pripreme koje je odradio s ekipom uspio osvojiti 22 boda iz 19 utakmica...ponavljam, JEBO VAS ON !!!
Sto se tice fudbala....sve je po Seedorfa krenulo naopako od Udinesea....los izbor igraca i los pristup igraca...i od tad tri vezana poraza koja se nisu desila nakon dugo vremena...Ne znam zbog cega i ne mogu da skontam, ali to stalno mjesanje igraca i isprobavanje i rotiranje igraca...ne znam jel to njegov stil ili je to samo eksperimentisanje ko moze ponuditi ono sto on zeli ....
Juce ponovo losa partija...nakon dugo vremena nismo imali pravu sanasu...nismo imali posjed lopte..ponovo nejasan izbor sa Mexesom Essienom Constantom i u paru ponovo Honda i Kaka iako do sad to nije funkcionisalo skoro pa nikakao....Lazio igra pressing na De Jongu i Essienu, i mi samo nabijamo lopte...Seedorf se dere da Kaka pridje ali ovaj to do neke 20 min uopste ne radi....osim gola koji je dao sretno i jos par solo prodora apsolutno nista nula...nema ni neku zelju totalno anemican...Honda opet igra na strani...u prvom po 2x kad je trebao proigrati on suta i na kraju promasio nemoguce sa 3 m jos se buni sto je izasao....
Poli najbolji, kad bi imali bar 3-4 igraca koji sute i bore se za svaku loptu kao on ekipa bi bila bar za 40% bolja....Igra ne izgleda ni priblizno onoj protiv Samp, Juventusa i Atletica....odbrana je uvijek radila gluposti ali smo bar kontrorirali utakmicu sa posjedom lopte iz tog posjeda stvarali sanse i polusanse ali nismo zabijali i nismo imali srece, cak smo igrali i pressing neki 60-65 min dok smo imali snage....poslje Udinesea to se uopste vise ne vidi...
Ja se izvinjavam na velikom postu, ali da ne pise po 10x bar vako da sve kazem sto mislim i sto smatram o ekipi ....
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
maji hvala na ovako iscrpnom izvještaju
 MILANO SIAMO NOI!!!!
03-24-2014, 11:06 PM
(This post was last modified: 03-24-2014, 11:08 PM by Maji_TZ.)
@Dejo...malo je izvjestaj a vise je moj nek licni stav...dopizdilo mi je brate ovo ponasanje i igranje uprave i prvi ljudi u klubu sa imenom i renomeom Milan, a posebno sa igranjem i strpljenjem sa navijacima...
Ko bi normalan pozvao igraca da prekine fudbalsku karijeru i onda nakon samo 2 mjeseca pustio da ga novinari razapinju i tjeraju iz Milana....to je poigravanje sa Seedorfom kao velikim igracem koji je dosta dao Milanu i kojem je dosta dao Milan...napraviti od Seedorfa zrtvenog jarca i proglasiti ga krivim i neznalcem u ekipi koju on nije sastavljao i koja ocigledno nije po njegovom ukusu...to je krajnje bezobrazno i neozbiljno....kakvu to poruku salju ostalim trenerima i navijacima...
Sve je vrlo jedostavno...nama treba trener sa tacnom formacijom u glavi i filozofijom da svaka utakmica ide se na pobjedu i da svaki igrac mora dati najmanje 100% svaki tren provede na terenu..treba nam trener koji nece sutit na dovodjenje istrosenih i polovnih igraca za nula eura...koji nece biti zadovoljan nekim dilovima Galliania sa ostalim managerima i sa predsjednicima drugi ekipa...neki Costanti i ostale taraba za nasa 2-3 juiora...jebo to vise...treba nam trener koji nece takve igrace koristit...bez obzira kako se taj trener zvao...
Treba nam uprava koja ce konacno poceti raditit ono sto je obecala a to su mladi igrac, igraci ispod 23 god, neotkriveni talenti...treba nam uprava koja moze u osrednjem klubu namirasati pouzdanog i dobrog igraca kao sto je to npr Benatia bio u Udineseu...pa je danas u Romi mozda najbolji stoper u ligi...
Ako je fkt ovo puno sto trazimo onda i ne trebamo pratiti ekipu....
Nesto ni Sedorf se puno ne buni ekipom. Osim sto je navodno rekao na sastanku sa navijacima da mu 3/4 igraca ne treba . Doduse to je svr na kraju opovrgnuo.
Kazes treba nam trener koji ce pokazati muda gazdi i Galijaniju. Ja se nesto ne sjecam trenera u ozbiljnom fudbalu koji se je javno popljuvao sa vlasnikom (dok nije dobio nogu). Moguce da je to uradio onaj idiot Leonardo ali ni on nije nista rekao Galijaniju nego je imao nekakvu prepirku sa Berluskom. Pa Alegri je citavu proslu sezonu citavo vrijeme igrao sa postavkom za koju je on mislio da je najbolja i i citavu sezonu bio u konstantnom sukobu sa Papijem da bi u junu ostao na klupi samo zato sto Papi vise nema love da placa 2 trenere. Ovu sezonu je popustio i poceo postavljati na teren neku Berluskonijevu fantaziju i zavrsilo je kako je pocelo. Opet ja imam dojam da je Alegri puno ozbiljnije vodio ekipu.
Ali hajde da pustimo Sedorfa 1 godinu ali mislim da bez velikih para nem nista ni sljedece sezone. Kakvi Maheri Dorije i slicni. Nama trebaju imena u punoj snazi. Npr. onaj golman Atletika pa bek Evertona itd.
Nama treba jedno 200 250 miliona. Znaci jedna dvije godine Papija bez sexa i droge. I naravno da ne proda klub nekim dosadnim Arapima Amerikancima Rusima ili Kinezima. Ako ga mora prodati neka gabproda gazdi Sasuola. Taj bar navija za nas i sigurno bi bilo zanimljivo sa njim.
Nemoj se zavaravati Seddorf se NE ZELI vise od 3/4 ekipe...to su potvrdili i navijaci kojim je reko i novinari su to potvrdili da je reko na sastanku sa Gallianijem...
Samo je to demantovao da bi u miru zavrsio ovu sezonu da ne dodje do pobune i da ova ekipa ne postane skroz raspustena banda...nije bas ni on tolko glup da olako tako jednu krupnu istinu i vaznu stvar potvrdi u martu....
Kad kazem trenera sa mudima...ne mislim nekog ko ce pljuvati vlasnika ekipe...vec mislim na nekog ko ce napraviti plan igre i formaciju i koji ce tacno znati koji igraci mu trebaju i preuzeti na sebe odgovornost dolaskom tih istih igraca...koji ce znati na pravi nacin izvrsiti pritisak preko navijaca i medija da mu se ti igraci dovedu ili bar slicni profila...Nemoj mi @Kakabanja reci da tavkih trenera nema....ni u najludjim snovima ne trena nam neko ko ce se svadjati sa upravom ...takav je bio Leo zato nije uspjeo kao trener...
Seedorf nije cvjecka...niti ja njega branim....samo kazem da je besmisleno da ga se krivi sad za nesto puno...glavni krivci se znaju Berlu Galliani i Allegri...Allegri ni jednu sez nije imo uigranu formaciju u Milanu, mozda samo prvu sez kad je i uzeo prvenstvo, ali i tada treba biti realan vukao je Ibra kad god je trebalo....Ja sam najvise postovao Allegria radi te prve sez jer je u drugom dijelu u direktnom obracunu sa Napoliem i Interom raznjeo ih po 3:0 ...
Sve ovo poslje....njegovo lutanje i razorazne formacije i varijante dovele su do ovog sto danas i citavu sez gledamo...Jedva cekam da vidim koji ce tim preuzeti nakon Milana...jer sam uvjeren da mu je Milan vrh i kruna karijere...kad to kazem ne mislim nista negativno...vec mislim da je realno trener takvog potencijala....
Ne zelim uopste ih porediti...ali mislim da ce na kraju sez dosta se znati...vidicemo kolko je ko osvojio bodova za polusezonu ako nista...ali smo se bar slozili ti i ja da Seedorfa treba pustit jos sezonu...
Ta prica ko nama treba a ko ne treba...je zamka..da ne kazem nesto drugo...ja volim ovako da Seedorf kaze ko mu treba i kakvu on ima filozofiju pa da na kraju se podvuce crta i vidimo jer bio u pravu ili u krivu...tako rade pravi treneri...ko bi normalan otpisao Matu???...ali ga je Mou hladno otpisao i sto se tice Chelskija nije pogrjesio...pogledaj primjer Parme...i taj roster i Donadoni gura snjima 16 tekmi bez poraza...Nikad se to ne zna...u tome je peonta...moze doci nama C Ronaldo ali da ne pruzi ono sto se ocekuje da se ne uklopi u formaciju da mu ne odgovara nacin igra ili sama liga....ja mislim da se to najbolje vidi sa Hondom...
Sutra Fiorentina....najavljuju Boneru Mexesa Ramia i Constanta u odbrani...na golu Ameliu...u veznom redu Muntari i De Jong...ispred Honda Kaka i Taarabat a u spicu Mario...
Kako jadna odbrana, naigraće se Kvadrado pored Konstanta, kao uostalom svako kvalitetno desno krilo ove sezone protiv nas.
kristante je dobro iskoristio svaku priliku koju je dobio i opet je zakovan za klupu, nemamo nijedan cilj do kraja sezone a ne isprobavamo mlade uopšte.
03-26-2014, 03:52 PM
(This post was last modified: 03-26-2014, 03:53 PM by Maji_TZ.)
@Red ...slazem se za odbranu...mislim da bi pola nas sa foruma se naigralo pored Constanta ....
Cristante nije nikako igrao od kako je dosao Seedorf, jer se tako nekako i povrjedio...jebg bio je 2 mjeseca van ekipe i tek je poceo trenirati prosle sedmice...takodjer vratio se i treninzima Elsha...u sub ima odma mec protiv Chieva tako da moguce da dobije sansu...ali definitivno mladji momci ja bi cak uveo i 2-3 iz primavere i dao im sansu prije Essina Mexesa Constanta i drugi neigraca....jer na njih se svakako ne racuna sljed sez tako je glupo da bukvalno kradu vrijeme mladjim igracima...
Dzeko sinoc zabi 2 gola i izgleda da mu je i cijena odma porasla....najvise se dovodi u vezu sa Interom sto je pretuzno .... juce se spekulise o razmjeni Mario-Hamsik...mislim da je to odlicna razmjena za nas u ovoj formaciji sto je forsira Seedorf...
Opet danas pisu, istina Tuttosport(Torino) da ce u slucaju poraza vcrs Seedorf sutra dobit otkaz...a zamjenjuje ga Tassoti....nekako mi to zvuci predebilno i preglupo tako ne vjerujem ni 1% u te navode..a ako zaista se to dogodi, onda je vjerovatno to najgluplji potez uprave od kako su u Milanu tj od 1986. i vjerovatno ce to biti zadnja kap da se malo "odmorim" od Milana....
|