Milanezi s Balkana
(03-13-2014, 12:04 AM)Maji_TZ Wrote: @Dejo bas suprotno...tebe smatram jednog od onih koji navijaju za Seedorfa...ovo za Spalletia je spominjano usput jer su novine pisale dans o njemu i Donadoniu ...

Jedina stvar kako mozemo porediti Seedorfa i Allegria je na kraju sezone...Allegri je vodio ekipu tacno polusezonu i osvojio 22 boda...Seedorf je vec sad uzeo 13 bodova a jos je 11 utakmica do kraja...

Pregovori sa direktorom Verone su bili obustavljeni zato sto mu nisu dali da puno odlucuje...sada se Barbara umjesala jer zeli po svaku cijenu da smanji uticaj Galliania, pa je covjeka ponovo zvala i ponudila da i on moze odlucivati o ugovorima platama pregovorima itd... .... ne znam ...sto se tice nje i Pata sve je besmisleno...ali i tata joj je tucao sve sto je hodalo na dvije noge i imalo 2 rupe...pa je tad Milan bio Milan...ne treba se zaljetati sa Barbarom....ako mene pitate radi polako i zasad dobro...razjebala je starce u ekipi...samo je sacuvala najboljeg Galliania, ali smanjuje mu ovlasti...pocela je projekat sa stadionom...to su sve stvari koje su za buducnost tima i vise nego vazne...a ja postujem ljude koji planiraju i gledaju stvari u buducnost i to ne samo blizu buducnost...

Mislim da Seedorfu je itekako potreban neko kao Barbara....
Sto se tice transfera....zapamtite jednu stvar....Milan nece igrati Evropu...znaci samo uz dobro kesiranje mogu nam igraci dolaziti...inace vrlo tesko...Dzeko jest 12 miliona eura i mislim da je to odlicna cijena za jebenog Matria smo dali vise...ali problem Dzeke je velika plata...Dzeko je trebao doci u Milan prije Maria ali nisu se mogli dogovoriti oko plate...Dzeko je imao strasnu ponudu BVB ali nije se mogao dogovoriti oko plate...

Alex je jos jedan igrac za nula eura...i ja se nadam da je to zadnji potez Galliania...jer sa Essienom smo se obrukali...jos ako ga je stvarno Seedorf trazio onda mu je to kod mene jos jedan minus .... covjek je bivsi fudbaler bas kao sto je @Alberto rekao....

Ja stvarno ocekujem dosta odlazaka...volio bi oni najmanje 10 igraca sto sam nabrojao...ali to je malo realno...opet mislim da ce najmanje 5-6 sigurno otici....

Galliani je stavio cilj pred Seedorfa i ekipu...a to je da izbore Evropa Ligu do kraja sez...jos 11 utakmica...

Sve u redu Maji, zato sam i napisao, ako me svrstavaš Sagrin

Ovo za Barbaru si u pravu.

3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
Pročitao sam sve, i dobro ste rekli po meni. Svi znamo sto je krivo ali meni nije jasno zasto to rade tako krivo. Pa zar Galliani ne zna nogomet? To je nemoguce.

Moraju se rijesiti tih igrača ala Essien, MExes, Robinho, koji imaju velike place a ljudi uopce ni ne igraju. Pa to je neviđeno.

I kakve su to gluposti da bi Taarabt trebao imati oko 2mln placu? Zasto? Dajte mu 1mln pa dalje poszaslugama. Treba sve srezati i tko ne zeli ne mora.

Dzeko je odlican igrač. Mozda je malo pao u formi ali je odlican igrač za te novce. Mario se ponasa kao klaun i to nije u dugu Milana.

Alex je sasvim dobro riješenje ako ces dovesti sada jos 2 mlada stopera i jednog beka. Ali ako ce ostati ovi krševi onda jbg.

Gallianiu treba uzeti ovlasti i to BArbara dobro radi. Nadam se da ce i uspjeti, jer Galliani je isto posenilio kao i nas presidente.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
E i još da dodam. Prvo i osnovno je imati dobre igrače naravno. Nije istina da MIlan ne moze dovesti jake igrače, samo ih treba dovesti na vrijeme. Tada imas i novaca za s vremena na vrijeme nekoga i platiti 20+mln.

Jorginho, VErratti, Berrardi... gdje je bio Galliani?

Santon je mlad je ok igrač, moze on i bolje. Murru lijevi bek Cagliaria, je li ga tko gleda? Decko je odigrao fantasticno, ima 20 god., svi ga hvale na SKY. PErin golman Genove umjesto Abiattia, Doria iz Brazila za cijenu Ramia i placu MExesa... Sve je vrlo izvedivo. Eto ti, 2 beka, Doria i Alex i to ti je cijela nova obrana + golman. A mi placamo kante i bivse igrače.

Sto se tiče Kake prema njemu imam samo respect i on je odigrao vrlo dobro sve osim kada je igrao u "rupi" na 4-2-3-1, sto on ne moze igrati jbt. Ne moze, nije srednji veznjak covjek. I protiv Atletica su on i Poli jedini igrali nogomet. I onda mu onaj majmun ( nije vezano uz boju koze! ) Balotelli nesto sere u tunelu... on KAki ima nesto za reci...

Tu je Cristante, Iotti, Pacifico... PEtagna i Shaarawy! Dovedes Dzeku za novce od MAria i jos ti ostane. Sve se moze. Samo treba raditi a ne raditi u zadnji čas kao Galliani.

Kako kaze MAji, treba gledati naprijed!

"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Neko je od vas spomenuo Nianga. Predsednik Monpeljea kaže da sigurno neće ostati u klubu i lepo ga je popljuvao. Klinac je inače ako neko ne zna skoro osuđen zbog udesa, ima kaznu za reprezentaciju jer je lumpovao pred utakmicu. Dokazani seronja u gol šansi. Treba ostaviti tako problematičnog dečka jer ima talenat, koji inače nikako da pokaže, a sa druge strane kritikujemo Balotelija koji je veći profesionalac od njega i ostale igrače jer se ne ponašaju kao fudbaleri?
Aleks je dobra zamena Meksesu. Igraće bolje za duplo manju platu i jeftinije ćemo proći nego za Ramija ali to je rešenje za 2 godine i neće biti baš kao u PSG-u jer tamo ima najboljeg na svetu pored sebe a ovamo Zapatu i Boneru. Ako samo njega dovedemo nismo ništa rešili. Doriu znam samo iz priče ali takve tipove igrača treba tražiti, mlade i koji mogu postati nešto.
Devilcool
Reply
Poznati novinar Luca Tommasini sa Sky-a pise danas da je samo 7 igraca sigurno u Milanu naredne sez : DeSciglio, Poli, De Jong, Monto, Bonera, Kaka, Elsha ... ostali niko nije siguran...od golmana do Maria...navodno je sve pokrenula Barbara, odnoso trazila od Seedorfa da se izjasni na koga 100% racuna sljedece god....
Spisako je ok...samo umjesto Bonere ja bi stavio Cristantea i jos Pazzinia...

Takodjer Carlo Pellegatti jedan od boljih analitacara u Italiji i veliki fan Milana je napisao sjajan tekst....u kratko u tekstu govori kako su svi napadi na Seedorfa besmisleni i glupi...kako je preuzeo Milan u jan i forsira jeda sistem igre u koji duboko vjeruje i da je Milan samo zahvaljujuci tom sistemu bio 135 min bolji protivnik od Atletica u dvije tekme...Pise kako je Milan ispao zahvaljujuci greskama pojedinca-- prva tekma Abate i Abbiati, druga tekma Essien i Rami....iako je Atletico kvalitetom daleko ispred iako je vazio za aspolutnog favorita....takodjer pise kako jos vise vjeruje u Seedorfa i samo je pitanje dali ce ga Galliani u uprava moci pratiti....

@Memo je rekao pravu stvar....sa formacijom 4-2-3-1 i odbranom 4-4-1-1 nama ova tri igraca iza napadaca moraju biti top klase...moraju biti brzi igraci dobrog suta kojim se nije mrsko vracati u odbranu i pomagati...oni su fakticki 60% ekipe ...jer oni su ti koji drze loptu i tako cuvaju odbranu....takodjer dva igraca ispred odbrane moraju biti vrlo dobri...jedan trkac i razbijac drugi tehnicar...Monto i De Jong su ok, ali moraju imati dobre zamjene i konkurenciju na toj poziciji....
Sto se tice napadaca on mora trcati u ovoj formaciji non stop...nesto sto je Pazzini radio protiv Samp i Juventusa....steta sto ga ne ide gol...komotno moze izbaciti Maria iz prvi 11...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Iskusni napadač nije htio odgovoriti na novinarsko pitanje vezano uz ispadanje Milana iz Lige prvaka i probleme koji muče njegov bivši klub. Milan ga, jednostavno, ne zanima.

"Milan? Ja sam navijač Intera. Jedini klubovi o kojima mogu govoriti su Sampdoria, Inter i Parma koji klubovi u mom srcu. Za sve ostale bivše klubove me baš briga", rekao je Cassano.

stvarno je mentalno bolestan....pa iskljucivo zbog milana je isao na euro...kreten
Reply
@kalla....ja mislim da je on vise iskompleksiran....Milan mu je pomogao kad mu je najvise bilo potrebno i u zivotu i u karijeru....osvojio je s nama scudetto i vise nece nikad...sve ove price samo vise govore o njemu...ko ga jebe !
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Perin ili ako bas imaju para: Begovic koji je po meni trenutno najsigurniji golman i moze nosit ekipu do kraja karijere,
DES, Rami - Alex, i ovaj mali iz Cagliaria,
De Jong i Monto ili Poli,
Trabant - Kaka/Honda - Sharaf
Dzeko u napadu.
I na klupi za zamjenu Cristante, Saponara, Zapata, Petagna, Doria,... znaci vecinom mladi i pokoji stariji. Sve ostalo prodat. Jer slijedece sezone nema Europe, znaci Milan MORA spustit tim na maksimum 23 igraca. Vise im ne treba. Imas samo Serie A i coppa Italia, znaci 18 igraca za igre i koji dodatak. Znaci optimalno 20 igraca. E kad toliko imas igraca, onda sa njima mozes i radit polako i aigurno se nece lako povrijedit.
A ovaj Niang je sjajan. Ja sam ga branio, sto se mene tice, decko je zavrsio. On je ala Balloteli: smotan u mozak. Znaci Ballo mrs za neki 25 mil, Niang neki 5 Matri 7, i dovedes Dzeku i i tog golmana. I rijesio si ekipu. Najbitnike je da imamo 10-13 prvotimaca i sve ostalo mladi (do 22) koji ce polako ulazit u ekipu. Kraj price
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
prvi sam otpisao pata,nianga i faraona.....mrzim kad znam previse....
Reply
Gledali neko ovu tekmu: Juventus - Fiorentina?
Hahahhahaha pa Fiorentina ih ubi. Zasto? Pa nema Tagliavente, Rochia, Rizzoli i oni ostali italianski supcina od sudija, sto navijaju za Juventus. Znaci Jive je jedna velika 0 i Fiorentina ih ubija. Jer nema vise da sudija sve svira protiv Fiore. Da svaki kontakt bude faul, da pusta Juventus da igra. E Italia Italia, eto koliko si nisko pala. Da ti prvaka jebe Kopenhagen, Turci i evo Fiorentina, al zato u Italiji ko fole ne pobijedivi hahahhaha sramota
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply