start pirla je za cisti crveni...
|
Milanezi s Balkana
|
|
@alberto i maji
Nikakav problem, oticu ja doktoru, to je odgovor. Znaci nemas pravo ovdje ista odgovoeit vec odma te licno napadnu clanovi foruma. No frx. Necu vise ni pisat. A vi navijaj te i gledajtw ovu vasu Parmu i Chievo. Posto je vama dvoici bitan posjed. Jebes 3 boda i Euroligu slijedece sezone, vazno je da smo nadigrali Juventus i popusili 2 gola. A ti vasi snovi o scudettu hahahaha smijesni ste djeco. Ovaj vas klub je u rangu Chieva. Zato vidim da vi ne zelite gledat stvarnost vec se kao Silvio sakriva te pod izjavama najtrofejniji klub itd... pa tako ko god ima neko drugo misljenje: idi doktoru, sta seres, ne pametuj, ostavi se managera, sto ti nisi trener, itd.... Uzivaj te gledajuci ovu farsu od fudbala, a ja odo "doktoru"
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
03-02-2014, 10:43 PM
Bili prvi ili zadnji Forza Milan, da smo u drugoj ligi u neznam cijem rangu ja cu volit i pratit ovaj klub, bili smo puno bolji manjak srece, Pirlo je MORO dobit crveni za ono.
@ ENSARE .......Ja sam ti u afektu rekao za doktora....strasno sam bio iznerviran tim tvojim komentarom....jednsotavno ne volim hejtere...plus kad sam procitao tvoje dvije prve recenice zgrozio sam se da neko poslje 45 min onakvih Milana na ovom forumu moze nesto onako napisat...Zasto moras biti hejter???...zasto poslje pobjede pises svaka cast Seedorfu....a poslje poraza "Djeco, OVAJ VAS KLUB JE U RANGU CHIEVA"....
Nemoj nista licno shvatit...iz Bosne si znas tu recenicu "Idi doktoru"....ponavljam nista licno.... Meni nije bitan posjed lopte.....da smo imali posjed lopte a da nismo stvorili ni jednu sansu ni priliku ja bi onda bio ljut isto kao ti...mi smo 60 min bili duplo bolja ekipa od Juventusa koji od nas ima vise od 30 bodova...tacnije bili bolja ekipa do izlaska Polia.... Moras shavatit da Milanu ovde ne igra nikakv rezultat nego igra...ti i ja smo se zajedno bunili kad je Max dobijao utakmice golovima Birse a nije uopste bilo igre...JEL TAKO BILO?.... Ovaj Milan igra fudbal....napadacki, trkacki, zeli posjed lopte ne zeli da se povuce i da ceka protivnika....Juventus koji ima najbolji vezni red u Italiji smo potpuno nadigrali sa ovim veznim redom.....taktikci i u ovoj formaciji sa igracima Urby Bonera Abate Abbiati.... Ako cemo pricati o porazu...onda je to sto su vrlo bitni igraci (citaj Tevez odigrali vrlo dobru utakmicu), a u Milanu (citaj Kaka odigrao kao pizda)....Da je zabio Kaka onda kad je trebao zabiti vcrs bi prica bila drugacija.... Nemoj se ljutit ne zelim neke sukobe ovde na forumu...Samo malo se smiri pa onda napisi komentar, to sam ja isto radio...najgore pisat vruce glave... Milan je 9 prije tekme a Juve 1 razlika 31 bod...i ja sam tako i gledao utakmicu.....a kad odgledas reprizu utakmice pogotovo prvi 45 min...onda ce svima biti jasno zasto Juve nikad nece daleko dogurati u CL...ako ekipa na 9 mjestu,koja je dobila trenera prije 7 utakmica koji je prije toga bio profesionalni i redovan igrac, onako nadigra prvoplasiranu ekipu onda mislim da je to veliki vjetar u ledja Milanu i Seedorfu...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
03-02-2014, 10:52 PM
Ali obavezno psihijatru i to dobrom....tezak si slucaj.....
A sto se tice utakmice zadovoljan sam vecim djelom... Poslije izmjena smo pali skroz... Saponara slab... Honda smjesan,i uzasam ujedno...covjek ima 40 kila i izgleda smjesno za fudbalera.. Binho bi promasio i kad bi go bio 17 metara.... Kaka pao u drugom skroz,ali barem se trudi za razliku od nekih.. De Jong kriv za drugi go,...gleda kako se tevez namjesta za sut 5 minuta a neide u blok...Slab prema naprjed i previse vraca lopte nazad... Abiati bio na 7 metara od gola kod suta teveza,nije smjeo onakav go primit,ono bi bufon 100% odbranio.. Abate za cudo Bozije nije bio los.... Bonera i Rami takodze solidni.. Monto veoma dobar... Pazzo i Tarabt najbolji od nasih... Urby onako,puno bolji nego prije ali jos je to daleko od dobrog... Sedorfu jedino zamjeram sto je kaka igrao 90 min...Mislio sam da je pogrjesio kad je usao Saponara prije Honde,ali se ispostavilo poslije da je Honda katastrofa,izgubio je svaku loptu kojuje dotako... i jos nesto sudzenje nije bilo na nivou dosta faulova sviranih ljorenteu a Pazzu nije u istim situacijama...Start pirla cisti crveni karton..bez dileme... Sve u svemu napredak je ocit...bez nekih veoma bitnih igraca.... Forza Milan...a ti Ensare idi navijaj za celik postedi nas svojih gluposti....
Rossonero Per Sempre...
03-02-2014, 11:03 PM
Pridruzujem se cestitkama, Ensare pretjerujes definitivno. Daaaa, Pirlo trebao dobiti crveni. Start za zatvor. Sve ste rekli, nemam sta pametno reci, ubili smo ih prvih sat vremena ali nece lopta u gol da ga jebes nece.
E sad ono sto me sokiralo i ponovno uvjerilo kako je nogomet okrutna igra. Kaka u prodoru, Pirlo ga vuce 10m i faulira, jos nesto govori sudcu a Kaku ni da pogleda, ni da se isprica a kamoli nekakav pozdrav, ma bilo sta. I onda se ja sjetim kako su njih dvojica nekad igrali zajedno i donosili trofeje nasem klubu a gle ovo veceras, ljudi vjerujte, skoro mi je suza krenula. I onda jos nakon kraja redatelj prijenosa puca kadrove, igraci se pozdravljaju, cekam da vidim njih dvojicu ali nista, i onda medju zadnjim kadrovima vidim Pirla kako na centru pozdravlja sudce, eto i Kake tu no medjutim mimoilaze se i opet nista. Sad ne znam dal su se pozdravili prije a da to nismo vidjeli, nadam se da jesu, ali ako nisu onda je za mene veceras nogomet umro, pogotovo nogomet u Italiji. Kao navijac Milana ovo me jako pogodilo. I jos kad se sjetim onog starta Pirla, uh, mislim da bi ubio Boga u njemu kad bi imao priliku. Kakvo jebeno smece od covjeka.
03-02-2014, 11:20 PM
Pirlo je govno i to nije ništa novo, popljuvao je Milan gde je i kako stigao posle odlaska. Start jeste za crveni ali sa onakvim iskustvom nije čudo što mu je oprošteno, vidja se to stalno.
03-02-2014, 11:28 PM
Problem je sto se svima njima olako sve prasta...
03-02-2014, 11:58 PM
Pirlo je oportunističko smeće od čovjeka to svi znaju. To je dokazala njegova autobiografija. U biti sam je to dokazao. Odigrao je za nulu, kao i cijeli Juve osim Teveza majstora. Respect za njega, igračina. I Buffon je bio standardan.
Što reci za Milan? Prvo Ensara pustite on je tako malo vatren kada dobijamo i vodimo pa sto sada, eksplozivan je čovjek. Mogu to razumjeti i ok je jebiga. Drugo, zadovoljan sam Seedorfom jer barem tražimo igru i imamo nekakav plan igre. Ne igramo bezglavi nogomet kao prije, a igrači su se i fizički popravili što su komentirali i ljudi na SKy-u, koji jednako tako hvale i Seedorfa tokom tekme. Nadigrali smo Juve u prvom pol i znate li da je Conte vikao: "samo izdrzite 0-0 pa idemo na poluvrijeme!" E sad znate. Oni su se sami čudili koliko smo mi retardirana ekipa da sami sebi zabijemo gol. I sada dolazimo do dijela o retardiranosti ta 4 igrača u zadnjoj liniji. Ja nisam skoro u ni jednoj osrednjoj ili dobroj ekipi vidio toliku dozu mentalnih poteškoća kao kod nas! Milanu je jednostavno nemoguce igrati nogomet jer ovi iza su uvijek spremni da sami sebi uvale gol ili dva. Da zakuhaju iz ničega, da naprave korner kada je lopta naša, izbiju u aut, izbiju bez veze naprijed, krivo prime pa izgube loptu. Ili da jednostavno nemaju pojma. Abate stoji kao nesto kod gola, čuva nesto... ŠTA? za njega igrač stoji 5m. Bonera je debil. U prvih 20min ja sam nabrojao 4 greške Bonere. Stoper sa 4 greške u prvih 20min. Tewvet mu pobjegne u svakom okretu. Rami ok sve dok ne dođe jedan tren u tekmi kada on r4adi grešku. E pa jebo to! Nabijam ja njega i 89min nogometa kad ti loptu izbiujes sam prema svom golu i onda sta? NAravno tu je sudjelovao i cetvrti debil kod prvog gola - Urby! Kojem pobjegne Lichsteiner a ovaj ga gleda kako krece, pa skonta da je kasno krenuo pa eto..jebiga kao. Urby zna samo dodat paralelnu loptu i molis boga da mu nije nitko iza leđa pobjegao cjelu tekmu jer on ne vidi. I tako, s tim "igračima" se ne moze igrati nogomet. Sami smo sebi zabili sa Atleticom i sa Juvetom. I drugi gol je djelo nase izgubljene lopte iz nicega, i Saponare sto stoji i gleda... A usao prije 5min. Monto, DJ, Taarabt, Pazzo i Poli vrlo dobri. Baš dobri. NEkada škrti. Ali bolje da oni pucaju nego URBY! On ce pucat DESNOM NOGOM!?? Treba ga kaznit za to. PAzzo u biti odlican. KAka' spor, neprecizan, nikakav. Bori se, ali ne moze. Steta, zao mi je Seedorfa. Respect za Seedorfa i nadam se da ce dobiti stopera, beka i golmana, da mozemo igrati nogomet. Elsha fali najvise. honda je kanta, smijesan igrač. Juve nikakav. Sorri na duzem postu uz malo satire.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau
![]() ( Massimo Morratti )
03-02-2014, 11:58 PM
Ljut sam na zavrsnicu. Ljut sam sto cijelu sezonu vucemo idalje isti problem: 16 metara. Sto sve odradimo do te linije i onda nastane zbrka i uzas. Eto sto sam popizdio na poluvremenu.
Juventus je prvi, naravno bjezi uzasno, al veceras je bio strasno ranjiv. Njihov glavni vezni igrac kojeg trazi real i psg Vidal nema ga na terenu. Asamoah povrijedjen i Pelluso. I kao slag na tortu stub odbrane Chiellini povrijedjen i nema ga na terenu. Juventus u cet navecer igrao u Turskoj, tek su u petak stigli u Torino, i jos igras kod kuce pred 84.000 gledaoca! Sta zelis vise? Jel ti treba nesto bolje? Uzmes inicijativu, drzis sredinu, i onda opet isti problem, sesnesterac. Pa mi smo prejadni u tom sesnestercu. Ovo je veceras bilo uzasno. Kaka koji suta, Poli koji suta, Taarabt suta, Emanuelson suta, a niko samo da pogleda sa strane i samo gurne loptu oni 5m do bolje pozicioniranog Pazzinia, Taraabta, Kake. Pa dokle djeco draga? Pa shvatate li vi sta znaci imat igrace oko sebe? Ppgledam jucer Bayerna i vidim kako Kroos ili Gotze ima cist sut al covjek pametno samo gurne do bliznjeg svog i ost ari mu cistu sansu. A takvi smo mogucnosti danas imali da ne mozes ih nabrojat. Sve je bilo: daj da "JA" zabijem. I jos nesto sto sam zapazio, kod ni jednog igraca nisam vidio "strast" u licu. Igras protiv Juventusa a oni mi lice kao da igraju protiv Livorna. Danas je Rai Sport 2 prenosio emisiju Sheva u Milanu, i sve derbije koje smo igrali. Pa tu se guralo i ujedalo za loptom. Al ova djeca nemaju pojma izgleda sta znaci igrat protiv Juventusa. Jer ja tu "borbu" veceras nisam vidio. Svaka cast na posjedu, al mi cijelu sezonu nemamo zavrsnicu. Imamo egoiste kojima je slava udarila u glavu, momke koji ne znaju igrat kratke pasove, igrace koje stoje na terenu i gledaju kako se igra odvija, situacije gdje Juve napada i nasa odbrana od "5" igraca se brani a ona troica lezerno trckarajuci se vracaju nazad, al kad treba zabit gol tad ih je 6 u sensestercu nebi li zabio gol. Ne trebam ja psihijateu alberto, vec oni pojedini papci na terenu. Jedan Pazzini koji se zrtvuje i bori, i sve kontam sva sreca pa nije Mario tu jer on bi vec do sad 10 puta pao i mahao rukama i smijao se kako nije faul. I onda kad zabije slozi onu facu kao on je "kao nesto". Ovim igracima treba psihilog i timski rad, da skontaju da je ovdje 11 igraca. Da se vracas nazad i ides u napad. Da ne moze svako biti Pazzini i imat pravo 90' minuta biti u napadu. Da Kaka skonta da mu nije vise 26-27 godina i da je pun snage vec da je procitan. Da Poli skonta da taj gol sto zeli zabit ne znaci toliko koliko zrtvovanje za ekipu, da jedan Emanuelson kad izleti do korner zastavice ne mora na prvu nabit u sredinu vec pogledat okolo i skuzit da mu se Kaka otvara i Montolivo za pas, da... svasta nesto. Maji jel ti sad jasno zasto sam pukao? Jer je ovo amaterski fudbal. I Nada da ce biti bolje slijedece sezone kad dovedemo igrace je uzasno mala. Jer sve vise mislim da cemo vec u decmbru opet govorit: "slijedece sezone kad dovedeno potrebne igrace". Veceras nam nisu falili igraci...
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
|
|
« Next Oldest | Next Newest »
|