Hahah davno sam reko, najbolji trener na planeti ne moze napraviti od ovakve ekipe nista. Ali pojedinci na ovom forumu misle da ako igraju neke igrice da znaju sve o fudbalu i da je dovoljno najebat se majke Alegriju i da ce Milan procvjetat. Eto nema vise Alegrija glavnog krivca za sve i sta nam je ostalo? Pa sve isto, naravno. Isti sastav, ista igra, isti rezultati. I dalje ostajem pri tome da je onakav Alegri profesor za Seedorfa, sto se tice taktike i svega ostalog sto jedan trener mora imati. Ali eto vrijeme je najbolji sudija, pa cemo sve vidjeti uskoro.
Ajde ne serite, dajte Seedorfu vremena. Ocijenit cemo ga tek za 3 mjeseca, to je nekakvo minimalno vrijeme koje kazuje kakav je trener.
ne krivim Seedorfa, jer im je dao nacin igre. I taj nacin je i stajao u prvoj tekmi. Nocerino je sad prije pocetka ubacen jer je ispala mogucnost da se proda. I daj da mu nabijemo cijenu. On i Robinho nemaju pojma, i to je Seedrof uvidio. Robinho je od pocetka stavljen jer je to naredjenje da se mora prodat. Honda kad se vrati, Binhu nema mjesta u ovoj postavi. Znaci jos mu vise pada cijena. A Nocerino, dobro rece veceras komentator na RAI, zadnji put je vrijedio dok je igrao Ibra, poslije toga je propao i uopce ga nema u Milanu.
Krivim Galliania jer mi ovdje nadje palamudat, solit mi pamet, kako je on najpametniji, kako samo on zna posao, kako je on izmislio toplu vodu i ostala sranja, a nije u stanju svoje gace zamjenit. Sta bolan krivis Seedorfa, gdje mu je bio taj Nocerino u prvoj??? Nigdje. Vec sad mu je naredjeno da mu igraju neki igraci. Covjek je vec u ponedeljak izjavio ko ce biti ekipa, i odjednom, u utorak kad su izasle razne mercato glasine, nadje se binho i nocerino na spisku. Galliani ne zna prodat igraca, on ne zna ni kupit igraca, vec samo zna produzavat ugovore papcima i trenerima. Al kad mu trebas dat nogu, e onda te to kosta 40 mil. Sto prije se rijesimo celavca, to bolje ce bit za ovaj klub. To sam veceras shvatio. Ona uprava je zivi uzas. Potrosili su para i para, i jos zele para da bi ih se otarasio.
Ovo veceras je sramota, jer ti vise nisi znao ni ko pije ni ko placa. Kaka od pocetka los, Binho egoista, Birsa obicni igrac za Parme, a Nocerina ne zelim da spominjem, i Seedorf vadi Emanuelsona. Odma na poluvremenu je trebao van Noce i Binho/Kaka, unutra Cristante i Honda. I kraj. To mu jos fali. Ne zna vidjet ko mu je los. Ali skontat ce.
Maxa ne hvali ni u jednom trenutku, i kad smo imali najjacu momcad pravio je gluposti na terenu, i kad smo bili najlosi pravio je debilizam od nas. Samo on moze izjavit igracima na Nou Campu pred mec idemo zavrsit mec, prosli smo. samo lagano, pazite se i mi smo dalje. AL necu o njemu, on je gotova tema
Sa ovim veceras imamo jedan jedini cilj, Serie A. Ch.Liga je sada predaleko
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
01-23-2014, 01:02 AM
(This post was last modified: 01-23-2014, 01:12 AM by Red and black fan.)
Nije samo zbog prodaje, nije bilo igrača na klupi ozbiljnog van Honde da igra, sve neke klinje pa i ovaj mali Modić je bio tu.
Preambiciozno je da igramo onakav presing kad ne možemo izdržati više od 30 minuta, desilo se u obe tekme samo što su ovi znali da nas ubiju kad smo se umorili njihovim presingom jer su igrači vremenom pasivni i ne otvaraju se. Forsiraš posed a gomilu dodavanja pogrešiš, ne može tako. Takodje Noćerino je totalni promašaj bio, Montolivo je primera radi pre neki dan kad god izgubimo loptu pritisnuo i vraćao posed, ovaj izigrava duha što je propast u najavi jer je dvojac na sredini isuviše bitan. Žao mi je što nisam video puno želje, kad su već toliko pričali o kupu pa neka se potrude, to na kraju u ovom takmičenju i odlučuje.
Problem je toliko dubok da ga neće trener amater rešiti u par dana, mora se čekati da se on nauči kad već nismo doveli proverenog stručnjaka i zato se slažem da ga ne treba ocenjivati niti previše kritikovati neko vreme već one koji su ga doveli. Ovo danas je možda bilo plaćanje njegovom neiskustvu.
Nidze veze da je Sedorf nesto kriv...Nemoze on od Nocerina napravit Xavia ili od Robinja Mesia...
Emanuelson je katastrofa....poenal napravio nepotrebno...glup igrac...
Kaka uzas...Nemoze se sastavit sa loptom..
Sedorf nije imao nikog za uvest...Klupa je bila smjesna,svi povrjedzeni ili bolesni ili na tribinama....
Smjesno smo izgledali drugo poluvrjeme...Amaterski...
Rossonero Per Sempre...
Vi zaboravljate da see nije slagao roster igraca prije pocetka sezone...ovo je allegrijeva momcad....see je dosao na gotov cin dok je mister allegri imao 6 priprema da uigra momcad i da dovede igrace po svome gustu...dajmo seedorfu bar dvoje pripreme pa da ga onda ocjenjujemo....znaci zasluzuje ocjenu tek na kraju sljedece sezone...a tada zelim vidjeti roster od 25 igraca...od toga 20 mladjih od 26 godina...i medju prvih 7 u ligi...to ce biti ogroman pomak...
jos bih komentirao ozlijedu falcaa....zasto je uopce igrao utakmicu protiv treceligasa? Nije iskljuceno da narko karteli plate nekoga da prebije trenera monaca da pamti za cijeli zivot.
Max radio glupost na terenu čuj to.. kakva fraza, kakvo viđenje pa ljudi skačete sami sebi u usta!! Allegriev roster ?? Prije bih rekao Berlusconiev i Barbarin kako sad stvari idu.. Šta bi Seedorf imao Iturbea i Parola dajte ljudi molim Vas.. Samo sam konstatirao da Seedorf nije svjestan gdje je došao i u kakav je "živi"pjesak upao..
Kalla pripreme su relativan pojam, moguće ih je dobro i puno bolje odraditi ali sezona je preduga da bi one imale neki jak efekat kroz tih 9 mjeseci. Jednostavno dovode se polovni igrači već godinama i to je to !!
Lepo neko rece, ljudi igraju Football Manager i zamisljaju da u Milanu trener dovodi i prodaje igrace. Kao da ne znaju da tako kod nas nije bilo nikad u poslednjih 20 godina. NIKAD. Kod nas je jos od odlaska Sevcenka strategija prodaj skupo, dovedi dzabe. Nekad je to uspevalo, a vecinom nije. Vec mnogo godina u nazad imamo katastrofalan prelazni rok, jer (meni se cini) iz Milana neko izvlaci pare! Prihodi su ogromni, prodaje igraca OGROMNE, a ulaganja u nove igrace nista. I tu nije kriv Galijani. Jedini krivac za sadasnje stanje Milana je porodica Berluskoni.
I naravno da onda prelazni rok bude po principu - dovedi sto je dzabe, nije bitno da li nam treba.
Nisam napadao ni Alegrija, a necu napadati ni Sedorfa. Cak sam ga podrzavao. Jedino mi je zao sto sam se ponadao da ce promena trenera malo trgnuti ekipu i doneti nesto bolje rezultate. Za sada, pobeda iz penala i poraz od Udinezea kod kuce.
01-23-2014, 09:55 AM
(This post was last modified: 01-23-2014, 10:02 AM by dejo.)
(01-23-2014, 07:08 AM)kalla1899 Wrote: Vi zaboravljate da see nije slagao roster igraca prije pocetka sezone...ovo je allegrijeva momcad....see je dosao na gotov cin dok je mister allegri imao 6 priprema da uigra momcad i da dovede igrace po svome gustu...dajmo seedorfu bar dvoje pripreme pa da ga onda ocjenjujemo....znaci zasluzuje ocjenu tek na kraju sljedece sezone...a tada zelim vidjeti roster od 25 igraca...od toga 20 mladjih od 26 godina...i medju prvih 7 u ligi...to ce biti ogroman pomak...
jos bih komentirao ozlijedu falcaa....zasto je uopce igrao utakmicu protiv treceligasa? Nije iskljuceno da narko karteli plate nekoga da prebije trenera monaca da pamti za cijeli zivot.
Ti si dečko toliko zaglavio u nekom svom svemiru da mi te je već pomalo žao.
Nitko ne pljuje po Seedorfu, ali da je griješio sa izmjenama, griješio je. Trebam li tražiti tvoje i postove tvojih istomišljenika kada ste pljuvali po Allegriju nakon utakmice u kojoj je Milan potvrdio naslov prvaka?Nadam se da ne moram....Dat ću mu vremena, naravno, ali se nadam da će mu dovesti i igrače jer sada nadam se da vidiš kako nije trener najveći problem nego igrači.
Ensare prijatelju o čemu ti pričaš?
Robinha i Nocerina ti uspoređuješ sa De Bruyneom i Matom. Pa to je kao da uspoređujem kotač neandertalca sa ruskom svemirskom postajom. Prva dvojica imaju u biografijama riječi poput "promašaj" i "vječiti talent", a ova dvojica su standardni reprezentativci top 10 reprezentacija svijeta. I kad ne igra vrijedi 20 milja. Neusporedivo i nema veze sa sposobnostima uprave.
Seedorf je donio drugačiji sustav igre, mogu reći da u nekim trenucima izgledaju kao nogometna ekipa, ali jednostavno Milan nema igrače. To govorim dobrih sezonu i pol.
(01-23-2014, 02:22 AM)ktm rossonero(alberto) Wrote: Nidze veze da je Sedorf nesto kriv...Nemoze on od Nocerina napravit Xavia ili od Robinja Mesia...
Emanuelson je katastrofa....poenal napravio nepotrebno...glup igrac...
Kaka uzas...Nemoze se sastavit sa loptom..
Sedorf nije imao nikog za uvest...Klupa je bila smjesna,svi povrjedzeni ili bolesni ili na tribinama....
Smjesno smo izgledali drugo poluvrjeme...Amaterski...
Mogao je komotno izvaditi Kaku u 55. minuti i ubaciti Hondu....
Nocerino je odvratni panj i bilo mi je drago kad su ga izviždali...bio je beskoristan...
Drugo poluvrijeme za redom mi izgledamo amaterski
Otkud ti Ensare znaš da je Robinho stavljen jer se MORA prodati?
Dali su Matrija, Nianga, El Sharaawy je ozlijeđen više nego ikad?Zašto on mora biti prodan?
Inače što se Allegrija tiče, on će preuzeti talijansku reprezentaciju nakon SP-a. Tada kad bude imao svu tehničku podršku, a imat će je jer se radi o reprezentaciji vidjet ćemo je li on zaista loš ili je bolji nego što se čini...Do tada stavljam silenzio stampa na tu temu
 MILANO SIAMO NOI!!!!
Ma kakva prodaja Robinha.. Znači opet je prisutan efekat prodavanja magle i pare samome sebi.. I ovako odlazkom Matria i ozljedom Pazzinia smo tanki gore pogotovo za LP jer Honda nema mogućnost igranja u istom natjecanju tako da je ovo forsiranje Robinha pokušaj da se oživi koliko toliko pred sraz sa Španjolcima..
Kad se sve zbroji i oduzme možda je i bolje da je Seedorf došao sada ima vremena experimentirati, uvidjeti neke stvari itd.
|