Milanezi s Balkana
Da se malo napravim pametan....

Nisam gledao polufinalnu utakmicu, ali ako je izveo takav sastav onda je definitivno zajebao stvar i ne treba bježati od toga....ono što mene najviše boli je da se odmah pojavi klasični "balkanski sindrom" čije su karakteristike pljuvačina po ekipi koja je prije samo tri dana osvojila scudetto...meni je to nevjerojatno, ta promjena mišljenja o ekipi čijim se igračima do jučer pljeskalo, a danas opet na staro....

Jasno uvijek se može bolje, ako imaš prilike uzeti kup potrudiš dati sve od sebe,ponavljam utakmicu nisam gledao i ne mogu komentirati, ali ako je stvarno takav sastav izveo zeznuo je stvar pogotov jer na taj način sam sebe popljuvao govoreći prije tekme da želi i kup...

Ipak iako kup nije osvojen, osvojeno je prvenstvo i to u tranzicijskom razdoblju kluba.Naime smatram ovo prvom etapom Milanovog vraćanja na vrh Italije i Europe...U prvoj etapi dovedeni su Ibrahimović,Robinho i Boateng.Drugu etapu čine dolasci Mexesa, Taiwa(ako se pokaže pojačanjem) i nadam se Gansa.Dakako te etape će biti obilježene odlascima prije svega Pirla(Juventus),Gattusa(u pi.ku materinu) itd....Dakle kao imperativ stavljeno je osvajanje prvenstva.To je ispunjeno.Sezona je uspješna.

Svaki trener ima svoje greške pa tako i Allegri. Zamjeram mu mnoge stvari. Od šikaniranja Onyewua, do guranja Pata na krilo(što je kasnije ispravio), gubljenja prilikom zamjena i forsiranja kratkih kornera...ima toga još samo se sada ne mogu sjetiti...Ipak, jasno je vidljiv Milanov napredak u defanzivi pod njegovom paskom.Abate se razvija u odličnog beka, a obrana nam je primila najmanje golova bez standardnog lijevog bočnog igrača. Pružao je šanse i mlađim igračima u utakmicama koje su mu to dopuštale.

Bi li Reja došao do polufinala Lige prvaka sa ovom ekipom?Možda i bi možda i ne bi.Vjerojatno da je vodi bez imperativa 5 godina vjerojatno bi mu se poklopilo u jednoj sezoni.Allegri je imao imperativ scudetta. Zbog neiskustva ispao je iz Europe,ali uz veliku dozu nesreće u dvije utakmice protiv Tottenhama.Treba biti realan.

Također ne razumijem blaćenje konkurencije talijanske lige.Naravno liga je slabija od Engleske, ali mislim da je u rangu sa Španjolskom. Ako se vodimo razmišljanjem da je Milan najbolji od najlošijih, onda možemo filozofirati unedogled. Primjer:Milan je u sezoni 1991/92 osvojio prvenstvo bez poraza.Sjajna stvar.Ipak Milan nije bio opterećen europskim utakmicama zbog suspenzije. Hoćemo li pljuvati taj rekord?Hoćemo li reći kako je Milanu bilo lakše od Juventusa?Mislim da nećemo, jer ostati neporažen u 34 utakmice je jebeno teška stvar pa makar imao Van Bastena u ekipi. Sagledajte situaciju i vidjeti ćete istu stvar i dan danas.Teško je u 38 utakmica imati kontinuitet. Milan je to uspio i uzeo je naslov.

Što se Leonarda tiče. Ne bi on uzeo naslov s ovom ekipom. Na početku sezone sam mislio suprotno, ali kad sam vidio koliko je on taktički stagnirao, da se ne brine za igru u obrani siguran sam da bi Milan imao barem 3 do 4 poraza više ove sezone. Jednostavno totalna stagnacija.

Toliko od mene.

P.S. Ako netko prati NBA neka stavlja pare na Dallas. Dolaze sigurno do finala, a mogli bi i uzeti naslov. Ako se dogodi suprotno nemojte se ljutiti.sport je nepredvidiv i zato uzbudljiv i zato ga volimo.

Pozdrav!!!!!!

Ljudi pamet u glavu. Veselite se naslovu
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
(05-11-2011, 04:25 PM)dejo Wrote:
(05-11-2011, 03:32 PM)hadivelko Wrote: dupla kruna se misli na skudeto i kup, a 2003 smo osvojili LS i kup sto jeste 2 pehara ali nije dupla kruna Big Grin
i tacno je da nismo nikad osvojili duplu krunu, nadam se sledece sezone po 1 put...

skini s neta,imaš i na ovom forumu pod multimedia onu seriju dvd izdanja koji govore o povijesti kluba...Boban, a i mediji govore za 1994. kao o godini dvostruke krune ili na talijanskome l'anno della doppietta Tongue
također 1968. osvojeno je prvenstvo i kup kupova...ne interesiraju me pravila oko te dvostruke krune,ako bilo koji klub osvoji prvenstvo i uz to jedan važni domaći ili europski trofej to je dvostruka kruna...po tom kriteriju 2003. otpada, ali ove dvije po meni su godine dvostruke krune....

Ma ok je to sve sto kazes, samo ja sam navikao da kad se kaze dupla kruna to je liga i kup....
Reply
Pirlo otisao, Gattuso vjerovatno, jos mi samo fali da se produzi ugovor Seedorf, i da mogu slavit jer smo opet onaj stari Milan. Joj kako se radujem, opet cu imat kome j*bat mater na terenu slijedece sezone, a onda u aprilu i maju ovdje se svadjat sa "strucnjacima" za koje je Seedorf spasioc sezone hahahahaha

Leptire ako je neko placenik u ovom klubu, onda je to uz Pirla i Seedorf, a i Ambrosini nije daleko. Tekme su mu konstanta vrijednost u padu. Znaci nek smo dali Pirla, ok je, ali ako ti navijas da se Seedorfu produzi ugovor, e onda se stvarno zapitaj na koji nacin ti gledas fudbal.

Nemoj te mi ovdje pravdat da jedan klub ne smije na silu izbacit sve starce, jer u klubu treba da bude i mladi i stari igraca. Seedorf nije samo star, on je covjek koji NE RADI za klub. Seedorf je covjek koji je pruzio sjajne partije u Milanu, kao i Pirlo i Gattuso, to su bila zlatna generacija ovog kluba, ali prije 3 godine doslo je vrijeme da ta trojka napusti ovaj klub, jer nema vise sta pruzit dobrog. I zato hocu da se pored Pirla i Gattusa sutne i Seedorf. U slucaju da ostane... ne znam... vjerovatno cu sam banovat sebi Milan (na godinu, tj. sve dok se neda otkaz Seedorfu), jer me ne interesuje navijat za neki kretenski klub
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
ensaru ja sam mislio da ti navijas bezuvjetno za milan?ispravi me ako grijesim.ako sedorf ostane ne mozes ti tu nista.navijaj dalje za svoj klub i tocka.tko god ovdje spominje neke banove kluba zbog nekog igraca a svi znamo da igrac nikako ne moze biti veci od kluba, onda taj nije pravi navijac.
Reply
(05-11-2011, 06:12 PM)dejo Wrote: Da se malo napravim pametan....

Nisam gledao polufinalnu utakmicu, ali ako je izveo takav sastav onda je definitivno zajebao stvar i ne treba bježati od toga....ono što mene najviše boli je da se odmah pojavi klasični "balkanski sindrom" čije su karakteristike pljuvačina po ekipi koja je prije samo tri dana osvojila scudetto...meni je to nevjerojatno, ta promjena mišljenja o ekipi čijim se igračima do jučer pljeskalo, a danas opet na staro....

Jasno uvijek se može bolje, ako imaš prilike uzeti kup potrudiš dati sve od sebe,ponavljam utakmicu nisam gledao i ne mogu komentirati, ali ako je stvarno takav sastav izveo zeznuo je stvar pogotov jer na taj način sam sebe popljuvao govoreći prije tekme da želi i kup...

Ipak iako kup nije osvojen, osvojeno je prvenstvo i to u tranzicijskom razdoblju kluba.Naime smatram ovo prvom etapom Milanovog vraćanja na vrh Italije i Europe...U prvoj etapi dovedeni su Ibrahimović,Robinho i Boateng.Drugu etapu čine dolasci Mexesa, Taiwa(ako se pokaže pojačanjem) i nadam se Gansa.Dakako te etape će biti obilježene odlascima prije svega Pirla(Juventus),Gattusa(u pi.ku materinu) itd....Dakle kao imperativ stavljeno je osvajanje prvenstva.To je ispunjeno.Sezona je uspješna.

Svaki trener ima svoje greške pa tako i Allegri. Zamjeram mu mnoge stvari. Od šikaniranja Onyewua, do guranja Pata na krilo(što je kasnije ispravio), gubljenja prilikom zamjena i forsiranja kratkih kornera...ima toga još samo se sada ne mogu sjetiti...Ipak, jasno je vidljiv Milanov napredak u defanzivi pod njegovom paskom.Abate se razvija u odličnog beka, a obrana nam je primila najmanje golova bez standardnog lijevog bočnog igrača. Pružao je šanse i mlađim igračima u utakmicama koje su mu to dopuštale.

Bi li Reja došao do polufinala Lige prvaka sa ovom ekipom?Možda i bi možda i ne bi.Vjerojatno da je vodi bez imperativa 5 godina vjerojatno bi mu se poklopilo u jednoj sezoni.Allegri je imao imperativ scudetta. Zbog neiskustva ispao je iz Europe,ali uz veliku dozu nesreće u dvije utakmice protiv Tottenhama.Treba biti realan.

Također ne razumijem blaćenje konkurencije talijanske lige.Naravno liga je slabija od Engleske, ali mislim da je u rangu sa Španjolskom. Ako se vodimo razmišljanjem da je Milan najbolji od najlošijih, onda možemo filozofirati unedogled. Primjer:Milan je u sezoni 1991/92 osvojio prvenstvo bez poraza.Sjajna stvar.Ipak Milan nije bio opterećen europskim utakmicama zbog suspenzije. Hoćemo li pljuvati taj rekord?Hoćemo li reći kako je Milanu bilo lakše od Juventusa?Mislim da nećemo, jer ostati neporažen u 34 utakmice je jebeno teška stvar pa makar imao Van Bastena u ekipi. Sagledajte situaciju i vidjeti ćete istu stvar i dan danas.Teško je u 38 utakmica imati kontinuitet. Milan je to uspio i uzeo je naslov.

Što se Leonarda tiče. Ne bi on uzeo naslov s ovom ekipom. Na početku sezone sam mislio suprotno, ali kad sam vidio koliko je on taktički stagnirao, da se ne brine za igru u obrani siguran sam da bi Milan imao barem 3 do 4 poraza više ove sezone. Jednostavno totalna stagnacija.

Toliko od mene.

P.S. Ako netko prati NBA neka stavlja pare na Dallas. Dolaze sigurno do finala, a mogli bi i uzeti naslov. Ako se dogodi suprotno nemojte se ljutiti.sport je nepredvidiv i zato uzbudljiv i zato ga volimo.

Pozdrav!!!!!!

Ljudi pamet u glavu. Veselite se naslovu

Maverickse u finalu čeka Boston! Večeras KG i društvo smanjuju na 3-2 i okreću seriju u svoju korist a onda protiv Dallasa po 18. titulu. Slično kao Milan.Sagrin
Reply
Cak i ja navijam za dallas,go dirk,go peja,go terrySmile
Reply
gledo sam Marsej veceras, nije los Taiwo ima dobar centarsut i sut...brz je, jak u duelu...nije nesto cesto isao naprijed vise je imao odbranbenih zadataka i solidan je bio u odbrani..
Reply
Ensare,

Ako si čitao moj prethodni post gde sam po stavkama navodio naredne poteze, pročitao si sigurno i deo gde sam za to da se seedorf poslednji put isprati u nedelju protiv kaljarija..

postoji mogućnost da će 'dorf dobiti još jednu godinu, ali to bi onda trebalo da bude jedan džentlmenski dogovor , kao united sa skolsom.. gde će se koristi samo kao alternativa i to za minimalac.. sve više od toga bi bilo ravno ludilu, i apsolutno te podržavam u nameri da bojkotuješ klub ukoliko veteran od 35god bude nosilac igre u narednoj sezoni koju je ujka fester najavio kao "lov na CL".

ipak, reklo bi se da su rešili konačno da naprave čistku.. da se smanji kadar, filtrira i osveži.. pa samo razmisli, kad je Milan poslednji put doveo igrača početkom maja?! ove godine su već stigla 2, i to kakva.. pa samo sa ova dva pojačanja, panchina ima tim koji će naredne 3 god suvereno vladati.. merda ulazi u 4. deceniju i to u fulu (maicon, lucio, samuel, chivu, cordoba, stanković, cambiasso, eto'o, milito).. samo sneijder koji će ih napustiti, pazzini i ranochia kao perspektive.. juve i romu je smešno i komentarisati.. tako da će ACM doći u situaciju u kojoj je merda bila 2006.. suočena sa krahom lige.. koji je tad bio vešto isceniran i izazvan.. a sada će se sve vratiti.. kosmos je čudo.

A što se tiče divlje teladi iz dalasa, naravno da sam uz njih.. svako iole razuman ko nije iz agresorske zemlje navija da dirk i peja kao 2 sjajna čoveka pre svega, a potom i košarkaša uzmu taj prsten za kraj.. ali se ne bih kladio na njih.. pobednik istoka se najviše pita.. upravo pogledah james show, oduvaše ih.. biće pakleno finale..

Reply
Ja nemogu da vjerujem da je Silva u 40 utakmica u svim takmicenjima do sad ove sezone imao samo jedan zuti karton, definitivno je najbolji na svijetu bez konkurencije..
Reply
Izgleda da se okrećemo Lameli nakon odustajanja od Gansa, ali River je postavio cijenu od 20 milijuna :S
http://www.youtube.com/watch?v=30mmiXwPR-k
Teško je uopće po youtubeu zaključiti kakav je, a ne po jednom klipu... 19 mu je godina tek, koliko mi se čini ovo mu je tek prva seniorska sezona... također i Raiola je odmah poklopija Mancinija, ne moguće je da Ibra završi u Cityju.

It's all about 18 Sad
Baš mi je žao što Celticsi nisu proslavili 18. naslov zajedno s nama. Njihova veteranska ekipa podsjeća me baš na našu, ali ipak nisu mogli zadržati ovaj uragan... igralo ih je dosta sa višestrukim ozljedama, da ne spominjem Rondove bolne grimase... KG u prvoj četvrtini odličan, kasnije tragičan. Ne znam tko uopće može zaustaviti LeBrona i Wadea, je da Bullsi imaju najbolju obranu, ali limitirani su u napadu. Valjda će Rose iskoristiti to što će ga morati udvajati i okrenuti se asistencijama, a ne klaunskom šutu...
Mislim da nažalost neće imat konkurenciju za ovogodišnji naslov. Najveću sam priliku davao Bostonu da ih skine i nije baš najbolje završilo. Na zapadu mislim da najviše šanse ima OKC protiv Miamia, iako su i njihove mizerne, samo zbog činjenice da su jači pod košem i imaju čistog killera Duranta (kad mu ide), i Westbrooka koji je indijanac ali ako se zvijezde poslože može biti štetan po protivnika.
AC Milan IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
[Image: gnk.png]
Reply