Milanezi s Balkana
Sta mislite da sacekamo par tekmi i onda kazemo nesto vise, nije sad ni furka cekat svaku pogresku Seedorfa pa reci "eto bolji je Max, a vi ga ne volite itd itd itd"....
Istina je da Seedorf zeli tehnicara i kreativca na DM i to ce vjerovatno igrati Montolivo, ali ne mora znaciti da odma De Jong ispada iz ekipe....De Jong jeste nas najbolji igrac ali u formaciji i nacinu igre kako je forisirao bivsi....Bivsi nije zelio Pirla na DM nego nekog ko ce rusiti igru protivnika i pomagati odbrani...ovako losem Milanu i losoj odbrani je takav igrac tipa De Jonga itekako koristan....

Medjutim nije bas sve crno-bijelo, De Jong ima odlican postotak uspjesnih pasova ali to je najvise jer ga protivnici pustaju uopste ga ne napadaju, tako da on i nije nesto opasan po protivnicki gol...ali sto se tice zalaganja i truda po meni na polusezoni najbolji igrac u veznom redu...

Izgleda da Seedorf zeli u veznom redu full igrace, koji mogu pruziti dosta i u odbrani i napadu...Realno od citavnog veznog reda De Jong je najmanje opasan u napadu, medjutim to je opet do njegove pozicije...

Moguce je da ce igrati istu formaciju kao i Carlo znaci cuveno Bozicno drvce, ali da ce De Jong sada glumiti Gattusa znaci igrati desno u veznom redu....

I ja sam mislim da je za Seedorfa prerano, pogotovo sto je prosle sedmice fakticki igrao ligaske utakmice...Bila je vaga izmedju Pippa i njega...Pippo ima taj smek taj naboj, on bi mogao donjeti pozitivno ludilo u ekipu....Ali Seedorf je pravi profesinalac bio citavu karijeru...nema djaba nadimak Profeser, ja vjerujem i znam da Seedorf itekako zna dosta o fudbalu samo nema iskustva i mora dosta nauciti kao trener....Posto je sez vec propala onda nek se bar 6 mjeseci upoznaje sa ekipom i trenerskim poslom...
Odma u startu znam da ce imati daleko veci autoritet od bivseg i kod igraca i u upravi...to je sto posto, jer je takav tip covjeka...

Znate za ono kad je prekidao Capella u Realu na treninzima da kaze svoje misljenje pa mu Fabio reko " ako ti tako sve znas, zasto ne budes trener" Smile .... Mi smo ovde kukali da u sadasnjem Milanu nema autoriteta ni u strucnom stabu ni na terenu...sada uz Kaku i Seedorfa situacija se promjenila....
Mario je bio najvise zao sto je bivsi otisao, pitam se bas i zasto...ja od Seedorfa ne ocekujem za ovu polusezonu nista specijalno samo 3 stvari....da iz ekipe skloni cirkusante tipa Robinha i ostali slager igraca i da osvoji vise bodova nego Max za ovu polusezonu sto realno i nece biti tesko i zadnu da napravi svoju taktiku i nacin igre koji ce forisirati, da se zna kako ekipa treba da izgleda vec sljedece sezone da bi znali sta im treba kupiti a koga otjerati...znaci samo sistem i plan....

Sto se tice transfera....Parola bi moga doci iz Parme a tamo da ode Saponara....Doria iz Botafaga(koji je vrlo mlad i nadaren, u Brazilu ga zovu novi Silva) bi mogao doci, a Mexes da ide u Monaco...Spominje se jos i Maher iz Psv...vidicemo....
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Milannews je prenio vijest pozivajući se na Gazzettu da je Fernando iz Porta od jeseni Milanov igrač.

Drago mi je da je Allegri otišao. Ove sezone je bio skroz izgubljen, ali ne smatram ga najvećim krivcem.

Što se utakmice tiče, nisam vidio neki osobiti napredak. Pozitivno je da su igrali Rami i Honda u prvoj. Imam osjećaj da ih Allegri ne bi stavio. Katastrofalno su se vraćali u obranu, a uspjeli su primiti i gol. Seedorfa očekuje puno posla i ja se iskreno nadam da će biti uspješan.
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
Ma pustiti ga do kraja sezone, neka se sprema za sledeću. Ove mu je bitan samo Atletiko, osim toga može na miru da formira tim. Eto i eventualno kup jer imamo dobar raspored a nismo uzeli skoro.
U utakmici me nisu impresionirali Francuzi, obojica vole da izleću sa loptom ne znam ko će to pokrivati ako igraju zajedno, Rami ništa nije pokazao realno ali prerano je oceniti ga.
Devilcool
Reply
Nije nama kup bitan samo "zato sto ga nismo uzeli skoro", pa to nam je jedini izlaz u Evropu i tu treba zapet do kraja.
Reply
http://translate.google.com/translate?sl...news.it%2F

Ovo je već bolje, mnogo bolje..
Reply
(01-17-2014, 02:13 PM)Tiziano Crudelli Wrote: http://translate.google.com/translate?sl...news.it%2F

a sto ???
Reply
Loše je ovo, videli smo kako je igra fluidnija sa pokretnim napadačem bez obzira što je to bila Specia. Još će Maria opet boleti briga jer nema ko da ga zameni osim malog Petanje pa će se šetati, svadjati i padati na svaki dodir.
Sad javljaju da Sedorf hoće 3-1 da igra, navodno nudi Saponaru za Hernaneša.
Devilcool
Reply
Gledao sam isjecke s treninga i komentare ljudi iz Milana, i kažu da se radi na posjedu lopte itd. u biti sve sto se do sada pisalo, kako See zeli tehničke igrače. Jedan vezni bi dobro došao a Hernanes je igračina. No s ovom obranom ne moramo niti igrati velike utekmice jer to su sve škart igrači. Dajem jedino De Scigliu vremena i Rami-u da dobije ritam igre pa cemo vidjeti.

Ne zelim ocjenjivati Seedorfa, vidjet cemo do ljeta kako to ide, a zapravo tek nagodinu nakon priprema.

Pazzini ozlijedio aduktor mislim. Tek za 8-10 dana idu procjene. Znaci nema ga jedno 2mj... očajne su nam pripreme.

Bez 2 obrambena na razini i jednog tehničkog veznog koji je klasa nemamo sto traziti ni nagodinu. Mozda Silvio plati kojega igrača sada u 1.mj, vidjet cemo...
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
(01-17-2014, 03:03 PM)josip Wrote:
(01-17-2014, 02:13 PM)Tiziano Crudelli Wrote: http://translate.google.com/translate?sl...news.it%2F

a sto ???

Nije dobar link zakačen, navodno Seedorf mjenja taktiku u 4-2-3-1 koja je po meni najkonkretnija za ovaj kadar kojim raspolaže!
Reply
http://www.sport.ba/vremeplov/vremena-ka...-nego-sad/
Reply