Milanezi s Balkana
Allegri: Nećemo stati na prvenstvu, želimo i Kup

Osvajanje naslova talijanskih nogometnih prvaka nije jedina preokupacija Milanovog trenera Massimiliana Allegrija pred subotnju ligašku utakmicu kod Rome. - Želimo i Talijanski kup - kaže...

"Rossonerima" je i bod na Olimpijskom stadionu u utakmici 36. kola dovoljan za naslov u Seriji A, međutim, Allegrijeva potpuna koncentracija nije samo na toj utakmici.

- Susret u utorak kod Palerma itekako nam je važan budući da nam otvara vrata finala Talijanskoga kupa. Odluke koje ću donijeti vezano za utakmicu u Rimu, donijet ću s mislima na utakmicu u Kupu. Posebice se to odnosi na vezni red - kaže Allegri bez primisli na podcjenjivanje sljedećega suparnika.

- Igramo protiv momčadi koja je iznimno motivirana. Nakon što je Lazio u prošlome kolu upisao poraz (1-0 protiv Juventusa, op.a.) Roma se našla u prilici plasirati se u Ligu prvaka. Treba nam samo bod, ali niti on nam možda neće biti nužan za naslov prvaka.

Protiv Palerma će Milan tražiti pobjedu nakon što je prva utakmica polufinala Kupa završila remijem 2-2.

Dodajmo da se za utakmicu kod Rome u Milanovu momčad vraćaju Zlatan Ibrahimović i Alexandre Pato.

- Ibrahimović ima ogromnu želju, morat će dobro odigrati. Imam i Pata, svi su mi napadači zdravi – dodao je Allegri kojeg su talijanski mediji upitali misli li da će i sljedeće sezone moći računati na usluge švedskog napadača.

- Mislim da će ostati u Milanu - odgovorio je šef struke crveno-crnih sa San Sira.
Reply
http://www.youtube.com/watch?v=xdCrZfTkG...re=related
we are ....... Big Grin Big Grin Big Grin
Daniele de Rossi in red & black Sad

http://www.youtube.com/watch?v=bSJmMc1cvac RINO GATTUSO ENERGY
Reply
(05-05-2011, 07:42 PM)dejo Wrote:
(05-05-2011, 06:31 PM)Mecong Wrote: Capello zna tajnu Milanovog "Scudetta"

Fabio Capello smatra da je Milanova transfer politika prošlog leta dovela njegov bivši klub na prag osvajanja titule.

Trener engleske reprezentacije, Fabio Capello, prezadovoljan je izborom igrača koji su stigli na "San Siro" i smatra da je to glavni razlog što će Milan najverovatnije osvojiti titulu u “Serije A“, nakon 7 godina posta.

Dolazak Allegrija na klupu Milana pokrenuo je lavinu dovođenja napadački orijentisanih fudbalera u redove Rossonera što se na kraju debelo naplatilo prvim mestom na tabeli.

Capello, koji je osvojio 4 Scudetta i Ligu Šampiona, ima samo reči hvale za prelaske Ibrahimovića i Robinha u redove Milana.

“Klupska politika im je odlična. Sa Ibrahimovićem i Robinhom, milanski klub je izašao na pravi kolosek.”

“Zatim se Alessandro Nesta oporavio od povrede, pa je klub napravio još dva genijalna poteza aganžovanjem Cassana i Marca Van Bommela.” – izjavio je trener “Gordon Albiona”

Fabio je u prošlosti imao priliku da trenira Cassana i Ibrahimovića za koje važi da su veoma prgavi, međutim, Capellu su ostali u lepom sećanju.

"Nisam nikada imao problema sa Ibrom, jedino što ga je nerviralo je to kad izgubi na treningu, a Cassano je neko ko uvek želi da se nadmeće."

Kada Don Fabio,za mene najbolji trener, nešto kaže onda mi nemamo tu šta sporiti...uostalom i rezultati Milana govore u prilog tome...

Allegri je dao svoje želje za ljetni mercato:Essien,Lazzari,Ganso...
Uz Mexesa koji je dobar i Taiwa kojeg pamtim po lošim partijama ali nadam se da će me razuvjeriti i da se ostvare barem 2 od 3 željena transfera a poznavajući genijalnost Braide i Gallijanija ja u to ne sumnjam, Milan će vrlo brzo opet biti moćan faktor europskog i svjetskog nogometa...

Jebiga Dejo. Zar mi nemamo boljih strucnjaka na ovom forumu od Fabia? Bas bih volio znati kako oni gledaju na ovo Capellovo zapazanje.
Per aspera ad astra!
Reply
Forza ragazzi!!! Okmilan

Nece biti lako niti veceras, ali imam osjecaj da ce Ibra ovo rijesiti! Idemo po scudetto!!!!!!!!!
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Jos jedna pobjeda i titulaaa !!!

FORZA RAGAZZI !!!
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Idemo kod cigana po bodove za scudetto !!!
FORZA MILAN !
Semper fidelis !

!!!!!!!!!!!!!!!! FORZA MILAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply
Bezidejno i sporo nase prvo poluvrijeme, cuvamo loptu ali ne stvaramo sanse...Binho i Ibra skoro pa nikako ne ucestvuju...ja se iskreno nadam da ce Pato zaigrati, ali Max je izjavio da ga zanima utakmica protiv Palerma u utorak, tako da ce vjerovatno taktizirati...Abbiati je car kakve dvije odbrane svaka mu cast...plus ona protiv Brescia najvjerovatnije po formi najjaci golman u ligi...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
45 min. do NASLOVA Big Grin
http://www.youtube.com/watch?v=0Jy4tMySp...re=related
Daniele de Rossi in red & black Sad

http://www.youtube.com/watch?v=bSJmMc1cvac RINO GATTUSO ENERGY
Reply
kako galliani rukama maše hahahahha
Reply
TITULLAAAAAAAAAA JE NASSSAAAAAAAAAAAA CESTITAM VAM BRACO TITULUUUUUU
Reply