Nisam gledao tekmu, opet po ovosezonskom receptu izvlačimo se u poslednjim minutima. Vidim dosta smo prilika stvarali i mogli bolje da ih iskoristimo ali smo na kraju ipak zabili 3, ovde smo prosto zasrali amaterskom odbranom i teško je izvući dobar rezultat pored takvih grešaka. Da ovde nam je falilo mnogo bitnih igrača ali je svako video da nam treba štoper a Maks je želeo napadača i to nam se vraća kroz svaku utakmicu propustima u odbrani. Aj da Matri barem koristi prilike, ja mislim da bi Pacini na njegovom mestu do sada imao 4, 5 golova bukvalno...
Vergara u prijateljskim zaista dosta loše izgledao ali slažem se da on i ostali mladići treba da dobiju više prostora i lakše se uvode u igru jer ovo ionako ne liči ni na šta, Zapata je u kanalu i igra užasno od početka sezone.
Ja govorim ljudima na stranom forumu i na ovom vec 4 godine da Allegri nije dobar. I ne samo to - da je kukavica i nije šampion nego jedan obični poltron i covjek koji je imao srece pa sada zarađuje velike novce u velikom klubu i glumi sam sebi da ima respekta za samoga sebe. Eto moje dijagnoze. Ali sto vrijedi kada ljudi znaju uglavnom o nogometu kao ja o španjolskoj gramatici.
On trazi MAtria i ASTORIA. Pazi izjavi covjek: Milan moze dovesti jedino Thiaga nazad ili ako se ukaze prilika da dođe jedan vrhuski igrač. I onda... "Astori je dovoljno dobar za Milan..." Jel ima Allegri burajza, mozda bi i njega mogli dofurat.
A Galliani danas kaze fino kako ce nas Max opet uvesti u Lp. Super. To je nas cilj, biti treci. I tako u beskraj dok se svi oni ne obogate. Bello, bello...
Dok ne ode Silvio, a onda novi vlasnik ne napuca braidu, Galliania, maxa i pola liječnika, nista od ovoga.
Imamo mi baresia, maldinia, costacurtu, desaillia, bobana, c. maldinia, seedorfa, pippa, gattusa, nestu... ima tko raditi u klubu. neki drugi talijan neka plaća ili arap, i super.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau 
( Massimo Morratti )
Bar sedmorica od ove devetorice kazu da je Alegri dobar.
Znaci vecina ni na ovome a ni na "stranim" forumima nemaju pojma o fubalu a ti ga naravno imas u malom prstu.
Recimo da je Max trener za Kaljarija kako ti kazes. Imas li ti pojma koliko treba znati o fudbalu da bi uopste dosao do trenera Kaljarija. Pa 99% od 20 najvecih trenera trenutno (medju kojima Alegri nije trenutno) je radilo u jos manjim timovima od Kaljarija.
Ti naravno znas bolje od Maksa odnosno znas da bi Milan mogao bolje da mu trener nije Max. Koje su ti fudbalske reference (jesi li bar dogurao do druge lige hrvatske,srbije, bih, crne gore). Ili ti to mislis zato sto te ide na onim managerima ili cemu vec. To sto pricas je cista imaginacija.
Milan je veliki klub koji je trenutno u krizi. Vlasnik ima puno vaznijih problema trenutno od Milana. Prodati ga iz ko zna kojih razloga nece, ne moze, ne smije ili sta vec. Galijani je vrhunski majstor svog posla sto je veliki broj puta do sada vec dokazao, ali bez para ne moze niko pa ni on. Max je dobar trener koji je isto to dokazao 1 2 i 3 mjestom u Serie A ( to nije bas lako kako se tebi preko tv cini). Nije vrhunski ali je dobar.Doveo je dobrog ( ne vrhunskog) igraca koji je u Serie A postigao 70 tak golova u karijeri (ni to nije bas lako). Trazio je napadaca jer je vlasnik insistirao na promijeni taktike u napadu a ni nemamo nijednig cenatrfora u ekipi osim Pazinija koji je ozlijedjen. To sto neki od vas misle da je Mario centarfor to je druga stvar. Doveo bi Milan i odbrambenog ali Milan nema para. To sto ti mislis da je Ogbona bolji od Astorija kojeg smo mi htjeli to je opet tvoj problem. To sto mislis da je Konte bolji od Alegrija ( 3 poraza 2 pobjede i nerijeseno -i sam znas kako nerijeseno) to je opet tvoj problem.
I ako se bude Milan prodava ja se nadam da nece kakvom Rusu Arapinu i ostaloj bagri jer ce to onda liciti na Englesku ligu a to je fudbal bez boje mirisa i okusa.
ja nisam gledao Milan sinoc evo sad sam dosao do ovog linka http://www.sportski.mk/video-shto-promashi-matri daj recite kako e Binho igrao ? i Poli sigurno e brinirao evo gledam da i u ovu akciju e on zapoceo
Evo kakabanje da nam opet objasni situaciju.
Daj nam samo navedi zbog cega navedenih 7 od 9 hvale allegrija. Je li to zato sto milan igra lijep nogomet? Je li zato sto milan igra ucinkovit nogomet pa ljepota nije niti vazna? Je li to, mozda, sto osvaja trofeje? Mozda zato sto je stvorio nekoliko vrhunskih pojedinaca? Zbog prvoklasnog autoriteta?
I daj mi jos objasni koja je pozicija mario. Prema tvoj shvacanju nogometa nije napadac, volio bih te da nas prosvijetlis sto je to on po vokaciji. Prednji vezni, krilo, branic mozda?
09-26-2013, 10:23 PM
(This post was last modified: 09-26-2013, 10:24 PM by mrki.)
On je dovoljno dobar trener za Cagliari, u to ne sumnjam. A isto tako ne sumnjam da je Cagliari u odnosu na Milan drugi svijet. Mozda tebi to nije jasno ali eto.
Znaci Conte nije bolji trener od Allegria po tebi? Dobro...sto reci. Vrlo nepristrano od tebe.
Ogbonna je bolji igrač od Astoria.
Imali smo Petagnu i morao je ostati. A Max je htio svog starog igrača, a ne stopera. Za stopera je htio Astoria. A Astori ISTO nije dovoljno dobar za Milan. Malo bolji Zapata i eto, nista.
Galliani samo drza MAxa zato jer nitko drugi ozbiljan ne zeli raditi sa 0 eura i u ovom klubu vise. Slj. trener je Pippo vjerojatno, koji nigdje nije bio, ili Seedorf. G je otjerao Maldinia, nije htio uzeti Costacurtu itd. Jer oni kazu sto misle.
Silvio moze lagano prodati sve ako ne zeli vise. Sto mi trebamo, cekati da on sredi probleme sa prostitutkama??
(09-26-2013, 03:59 PM)kakabanja Wrote: Bar sedmorica od ove devetorice kazu da je Alegri dobar.
Pippo koji ga je izbrijeđao u milanellu pred djecom, ili seedorf koji se posvađao s njim jos u klubu, ili gattuso koji je rekao da takav raspad u milanellu jos nije vidio kada je odlazio, ili nesta koji je bio poznat po tome da se nije s njim slagao, ili tko? ma daj...
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau 
( Massimo Morratti )
09-26-2013, 10:44 PM
(This post was last modified: 09-26-2013, 11:10 PM by kakabanja.)
http://www.klix.ba/sport/nogomet/nesta-a.../120924145
mrsko mi traziti na talijanskom jeziku.
Npr. Nesta
Sedorf nije otisao zato sto je ovaj los vec zato što ga nije previše koristio (po Sedorfovom mišljenju)
http://forzaitalianfootball.com/2013/08/...f-allegri/
Barezi
http://www.goal.com/en/news/10/italy/201...i-is-a-mix
Evo i Maldinija
http://www.canalemilan.it/news/maldini-s...nere-99310
Gatuzo
http://www.repubblica.it/sport/calcio/se...-50412818/
Ćezare
http://www.repubblica.it/sport/calcio/se...-50412818/
Ovo je samo na brzinu a moze se toga naci koliko hoces.
Ogbona nije bolji igrač od Astorija (Jdean je reprezentativac Italije a drugi kandidat za reprezentativca).
Konte nije bolji trener od Alegrija. Skršio je najmanje 4 puta više love a ima isti broj titula (onu jednu se zna kako su osvojili).
(09-26-2013, 08:03 PM)geoff Wrote: Evo kakabanje da nam opet objasni situaciju.
Daj nam samo navedi zbog cega navedenih 7 od 9 hvale allegrija. Je li to zato sto milan igra lijep nogomet? Je li zato sto milan igra ucinkovit nogomet pa ljepota nije niti vazna? Je li to, mozda, sto osvaja trofeje? Mozda zato sto je stvorio nekoliko vrhunskih pojedinaca? Zbog prvoklasnog autoriteta?
I daj mi jos objasni koja je pozicija mario. Prema tvoj shvacanju nogometa nije napadac, volio bih te da nas prosvijetlis sto je to on po vokaciji. Prednji vezni, krilo, branic mozda? Milan ne igra lijep fudbal.
Milan igra učinkovit fudbal. Omjer uloženog i osvojenog u Alegrijevoj eri to pokazuje (titula, 2 i 3 mjesto)
Milan je osvojio i trofeje u Alegrijevoj eri.
Milan je u Alegrijevoj eri izbacio i Faraona i Šilju a trenutno je najmladja ekipa od ovih većih u ligi
Igrači su stali uz njega ad ga je Berluskoni htio smijeniti.
Mario ni kod jednog trenera nije igrao centarfora ali ti vjerovatno znaš bolje.
@kakabanja moze jedan zaklucok ovde i sa svim ostalima ovde  ,, ima i alegri fanove ama mislim da treba svi da se slozemo da je matri kloc ipol i da e canta na godinata bez konkurencii ili i njega ga volite
Vjeruj mi da nisam fan ni Alegrija ni Matrija vec sam fan Milana. Prvi ne toliko lose obavlja svoju funkciju a ovaj drugi je odigrao tek 3 utakmice.
09-27-2013, 09:06 AM
(This post was last modified: 09-27-2013, 09:07 AM by maharaja.)
Naravno da postoje bolji treneri od Alegrija, ali oni kostaju! Mi nismo hteli da damo za Hondu ili bilo koga u odbrani neku sitninu, tako da je Alegri najbolje resenje za nas koje postoji. Tuzno ali istinito.
A sto se Matrija tice, covek je imbecil. Imao je 4 utakmice u ligi i jednu u LS. On je promaseni napadac koji ne daje golove. Nikad nije puno ni davao.
279 utakmica u seriji a, samo 85 golova
|