Milanezi s Balkana
Uzevsi u obzir da smo Matria doveli sa novcem koji smo dobili od Boatenga, a Kaka doveden besplatno (cak se spominje ako kojim slucajem izbacimo Barcu, oni 5 mil. se brise), pitam se: gdje je nestalo ono veliko obecano pojacanje od premija za ulazak u Ch. Ligu? Govorilo se o 15 mil. € , gdje nestadose te pare? Mislim da nas je Galliani opet nasamario i te pare uvrstio u nas bruto racun, tako da cemo vidjet kako nam stoje racuni krajem godine kad izadje koliko smo ove godine napravoli deficita (posto Milan vec 10 godina nije usao u pozitivu).
Ovo je sve lijepo, nek je Kaká dosao kuci, ovdje mu je mjesto, ali zar nam je trebalo ovoliko napadaca? Pored Ballo, Faraon, Pazzo, Robinho kojeg niko ne zeli, Niang koji nije htio da ide, i Petagna koji mi je odma upao u oko koliko je jak i gladan napadac, mi dovlacimo Matria i jos i Kaku? Kaka je potreban jer nam treba AMC tj. pravi Amc a ne ofol igraci na toj poziciji. Al koji ce nam k.... Matri? To mi nikako ne ide i glavu. Zna se dobro da nam treba defanzivac i veznjak, ali ne Max i Galliani hoce napdaca. Izgleda da fudbal samo postoji naprijed, jebes odbranu. Ne kontam, majke mi ne kontam. Pa Italia 1 je Milanov kanal, i sportski novinari koji su u emisiji su svi vezani za Milan. I sigurno zele sve najbolje nasem klubu i puno bolje znaju stvari od sve ijednog ovdje na forumu. Pa svi oni imaju isto misljenje: ovo sto Milan igra nije fudbal. Vec nabij, Ballo ce vec skontat sta uradit. A da bi igri fudbal treba nam neko u centralnoj veznoj liniji koji je motoricki i tehnicki obrazovan, da ganja loptu i da smirenosti toj sredini, a ne jedan Muntari koji trckara okolo ko muha bez glave. Pa jebote narod, uzmi maratonca, i on moze non stop trcat. Sto se nije rijesio taj dio? Haj doveli smo Birsu, vidjet cemo sta ce Max i Tassoti uradit snjim. Kaka je odlicno legao, znaci nadam se da ce sad malo krenut. Neko spominje da je Kaka pod ? jer ga cak i Carletto nije htio, ja se ne slazem. I dalje mislim da zna igrat fudbal i bolji je na toj poziciji od sve i jednog naseg igraca.
A onda dolazi problem odbrane. Fali nam Nesta. Neko pametan ko zna smirit loptu, a to sigurno nije Mexes. A onaj pored njega, Zapata, ja ne znam koji mu je djavo odjednom. Pa to je sjajan igrac, ne kontam sta mu se desava ove zadnje utakmice. Abate dobro igra, emanuelson je zasluzio lijevog beka, tako da constanta moze napokon na klupu, ali sve u svemu taj defanzivni red ne radi sa sredinom. I upravo je tu problem.
Eto mercato je gotov, sad smirit strasti, dat se na posao, sastavit ekipu, napad obavezno ballo-kaka-sharawi, i pici naprijed.
3. Mjesto me ne zanima. Hocu scudetto. To je problem Maxa, sto on nema taj entuziazam. Ovo nije Inter pa sta bude bude, ovo je Milan i glavni konkurent je uvijek Juve, i uvijek se lovi scudetto, a nikad Europa.
Ezo dosta od mene, cujemo se za 10 dana pred tekmu. Repke ne pratim. Da igra Celik u Europi isao bi na gostovanje, a BiH nek igra, nije mi toliko interesanta kao moj klub Wink
Sad moram ganjat karte za neku tekmu Milana
Ciao rossoneri
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Ensare, Milan je potrošio na mercato ove godine oko 30 miliona, pa sad ti reci je li malo ili nije sve skupa kad sabereš i oduzmeš! Bez obzira što je Boateng prodan za 11 mil..

Ofanzivna linija momčadi nam je premoćna jednostavno na papiru djeluje zastrašujuće, još kad Honda bude sa ekipom bruka.. Smile Sad treba to uklopiti sve, ova pauza ce dobro doći za određene mini pripreme.. Pravi ispit ove ekipe tek očekujem protiv Napolia na San Siru!!

Reply
http://www.transfermarkt.de/de/serie-a/t...b_IT1.html evo detale

ensar dobar post Wink
Daniele de Rossi in red & black Sad

http://www.youtube.com/watch?v=bSJmMc1cvac RINO GATTUSO ENERGY
Reply
Kažu da je G htio prodati Elshu za 35mln i onda bi ih uložio u Astoria i vjerojatno na žiro račun. Ali bilo je premalo vremena. Shaarawy je izjavio kako zna da je dobar i želi igrati i da će se boriti za pozicije.

Sad pazite što su genijalci Allegri i Galliani skuhali: Mario, Pazzo, MATRI, Binho, Shaarawy, Niang, Kaka', Saponara... I Honda za par mjeseci.

Ako Allegri to bude znao voditi ja sam sljedeći Papa.

Ali stopera dovesti? Nedaj bože. Nama treba Astori, koji je s razlogom u tom jadnom Cagliariu vec sto godina. Jer je i takav igrač prosječan.

Samo je Mario bolji od Shaarawya. Ali ga ovaj zajebava i sada ako ispadne iz postave i onda ga prodaju stvarno je Max napravio super deal. Sve po starom: koga ne zna voditi, njega otjera. Ništa novo. J... ga Matri...

Da ne spominjem super veznu liniju: Muntari, Nocerino, Traore... Ajde Monto, Poli i D. Jong jos nekako...

Mercato nikakav. Imamo ekipu koja nema obranu. Kad tad ce nam se to vratiti.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Konacno je gotovo i ovaj prelazni rok...
Tri obecanja koja su izrekli trojac Berlu,Galliani i Max na pocetku priprema kad je dogovoreno da Max ostane trener:
1.Milan ce imatu u rosteru 25 igraca
2.Nacini priprema ce se promjeniti tj. uradice se sve da se forma digne sto prije i nova formacija...
3.Igrat cemo LP....

Od ta tri obecanja ispunili su samo ovo zadnje i eto jednu utakmicu odigrali s novom formacijom...Roster Milana broji 30 igraca...http://www.acmilan.com/en/teams/roster

Glupi Traore nije otisao a dosao nam je Birsa!?!?! Apsolutno nepotreban transfer...osim...ako nam Genova nece negdje pomoci, pa smo im sad izasli u susret...

Vergara je dosao kao neka nada...medjutim to je po meni transfer standardan u Milanu, kao Villa kao Salomon itd...Nadam se da cu kod ovog malog pogrjesiti...

Silvestre je dosao kad se povrjedio Bonera...ja sam vjerovao da je on samo 4-5 izbor na stoperu, medjutim kako sad stvari stoje on je prva zamjena...za moje shvatanje fudbala to je strasno....

Poli je stigao umjesto Flaminia i to je ok trasnfer...Ako bude dobio sanse moze napredovati i osjveziti nas vezni red...

O Kaki ne treba previse rijeci trositi, on ce sam pokazati jel dobar transfer bio....Mene brine sto mu je ljekarski pregled trajao 5 sati....

Matri je dovoden, vjerovatno samo zna Max sto....jedini ispravan i valjan razlog je da se Pazzini nece dugo oporaviti...da mu se ta povreda iskoplicirala....i mozda se ocekuje prodaja Pazzinia...Petagna je dobar i bice jos bolji ali je strasno zelen...ko je gledo Veronu zaa o cemu govorim...ne moguce se osloniti na njega do januara...

Saponara...potpuna nepoznanica sta je s njega...neki kazu da ce se vratiti poslje pauze ove...neki kazu da ce tek pocetkom oct....sta ce biti s njega sad kad je kaka tu i kad dodje u jan Honda...nadam se da ce on i Niang na posudbe da sticu iskustvo od januara...

I na kraju Honda u jan...valjda...

Sve u svemu mislim da je ovo los transer prelazak...da nije dosao Kaka besplatno bio bi uzasan .... Ocigledno da nam je citavo vrijeme falio taj stoper i moderan veznjak tipa Fabregasa, Hernanesa itd...Medjutim sada dolaskom Kake i novom formacijom malo ce biti lakse Montolivu, medjutim potreban nam je zadnji vezni..trkac i razbijac da se moze rotirati sa De Jongom...a njega nismo doveli .... Ako je vec tako ja ocekujem da ce Max dati dosta prostora Cristanteu...
Urby ce biti ok pojacanje na ljevom beku samo mu treba utakmica...sad konacno ima 4 beka i moze ih rotirati...

Ono sto upada u oci kad se gleda Milanov roster je velika razlika izmedju linija...tj razlika u kvalitetu izmedju odbrane-veznog reda-napada....
Traore Zaccardo Cappolla Birsa potpuno nepotrebni u ovom sastavu...i jos Niang je MORAO na posudbu...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Apsolutno mi nije jasno kako jedan Milan ne može dti novce za JEDNOGA igrača godišnje koji im treba. 20+mln za jednoga igrača. Recimo Hernanesa ili tako nešto.

I još, kako je moguće da imamo igrače kao sto su Traore, Birsa(???), Nocerino, Silvestre, Zaccardo... Na kraju je otišao Antonini koji je Milanista pa i ako je los draze mi je da je on tu nego Birsa itd.

Trebali su prodati i Robinha i vratiti Paloschia ili nekoga, a ne baciti novce na Matria.

I Niang je MORAO na posudbu, da. Kao Petagna, da igra bar 20 tekmi ove godine.

Bojim se da dolaskom Honde Elsha ide iz kluba i da ce novce potrositi na jednog stopera upitne kvalitete. Ako ce ga vec prodati onda neka ide kao Lamela i ovi drugi za 40mln i neka nam vrate Thiaga!

Uprava je bila očajna, i ovo nece dobro zavrsiti. Moje mišljenje. Jednostavno obrana je preloša.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Iako mnogi ovdje navode kako smo mi pesimisticni, sto nas valjda cini manjim ljubiteljima milana prema njihovim izracunima, cinjence pokazuju, a i rezultati u konacnici, da se u milanu vec godinama provodi katastrofalna politika. A ovaj mercato je samo dokaz toga.

Nakon svih silnih priprema, igra je i dalje bezidejna i nikakva.

Mercato je bio uzasan, vjerojatno najgori u berlusconijevoj eri. Nije cak ni bitno ako milan nema para. Bitno je da se i s ovim malim budzetom dovode nepotrebni igraci bez ikakvog plana za buducnost.

Rezultati su vec duze vrijeme osrednji, neka pobjeda protiv veceg kluba nas malo digne, onda se vratimo u realnost porazom od trecerazrednog kluba, i tako u krug vec godinama.

I sto je najgore od svega, ja nevidim da ce se ista promijeniti u buducnost sto se tice naseg kluba.

Mislim, ja cu i dalje gledat svaku utakmicu, ali se tesko oteti dojmu da se tu jednostavno lose radi.

Svi se mi veselimo kakinom povratku, ali sama ta cinjenica dovoljno govori gdje smo i kuda idemo. Najljepsa stvar cijelog mercata je povratak igraca od 32 godine koji je cetiri godine proveo na klupi, od toga dvije bio ozljeden.
Reply
Barem nam nisu otišli dvojica najboljih igrača kao prošli put i ekipa ostaje na okupu.
Mislim da smo premalo dobili za Princa, 10 miliona za igrača koji jede Barselonu i daje najlepše golove u Evropi, kako nismo tu uspeli iznuditi više... Matri jeste dobra rezerva i veoma zahvalan igrač ali je taj novac morao da ode na štopera odnosno veznog igrača i takav potez kvari merkato. Ako odbrana nastavi da bude ovako ranjiva, prima jeftine golove i usput nema koga da uskoči umesto ove dvojice to je isključivo Maksova krivica jer su mu druge stvari bile važnije od štopera.
Poli se lepo pokazao u uvodnim utakmicama i može ispasti odlično pojačanje, za Kaku će vreme reći koliko zaista može ali svakako bi trebalo da bude korisiniji od Boatenga u ligi a i donosi kreativnost koju nemamo godinama. Saponara je dobar potez, veliki talenat ali nadam se da ćemo ga napokon videti, ako računamo i obezbedjenog Hondu ovo nije gore od prošle sezone a pojačanja mogu i bolje proći nego tad.
Devilcool
Reply
Saponare nema medu pozvanim za LP a ni Vergare i ni NIanga, a na spisku je BIRSA, pa ja nemogu da vjerujem, oj jebem ti dan kad je Alegri preuzeo Milan..
Reply
Here is a list of Milan for the official UEFA Group Stage 2013-2014:

Goalkeepers: Abbiati, Amelia, Coppola DEFENDERS: Abate, Bonera, Constant, De Sciglio, Mexes, Silvestre, Zaccardo, Zapata MIDFIELDERS : Birsa, Cristante, de Jong, Emanuelson, Montolivo, Muntari, Nocerino, Poly FORWARDS : Balotelli, El Shaarawy, Kaka, Matri, Pazzini, Robinho.

Saponara,Niang i Vergara out....Birsa Zaccardo Pazzini(spreman tek oko Bozica) in....STRASNO !!!

Nadam se da je ovo sam A lista i da ce ova trojica biti na B listi tako da ce moci dobiti naknadno pozive...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply