Milanezi s Balkana
Pa evo veceras ovi sprtski nobinari u studiu Italia 1, svi isto govore ovo je samo pobijeda Milana, nista posebno. Znaci segment igre se nista nije promijenio. Ustvari da se samo vidjet stara prica dok je mjesto Maria igrao Ibra, kad igra Mario igra i Milan. Zele da kazu Milan jest pobijedio ali ako imaju ambicije za scudetto jos su daleko. Npr. Juve i Napoli su pokazali vec nadmoc. Ali njihov problem lezi u Europi. Znaci oni vec znaju da ce bit u vrhu i da idu ka tituli, tako da sad gledaju kako da se pojacaju za Ch. Lige. A mi ne mozemo uopce razmisljat o Ch. Ligi, kad jos uvijek nismo ni konkurent za vrh tabele. Kazem vam, daj Boze da budemo 3ci ove godine. Jer konkurencija je STRASNA! Pa eto samo pogledajte sazetak (ne golove vec cijeli tok utakmica) Juventusa, Fiorentine, Inter kako je odgovorio u drugom poluvremenu, i onda dodje grupa gdje smo mi a to je Roma, Lazio i uvijek idioti Udinese koji se probudi na kraju sezone. I kako pored tih ekipa da konkurisemo za scudetto? Ko misli da nam je Kaka spas, se debelo zeznuo. Nama treba sredina a ne Allegrijevo glupo dovodjenje napadaca. A i defanzivno smo takodjer losi. Pa Zapata vec dvije utakmice ispada. Treba mu koja tekma da smiri glavu, al kako ces smirit kad nemas konkurenciju za svoju poziciju. Mexes - Zapata najbolji par a ocajni ispadaju ponekad.
Znas koliko mi je zao kad vidim onog Vidala, igrao u Bayeru i ja tad govorio ovo ce bit strasan igrac a kosta samo 12 milki, ali takav momak nema mjesta kod naseg stratega. Za njega je Lazzari bio pojam u to vrijeme. Pogba isto.
Nadam se da grijesim, ali izgleda da imam isto misljenje vevine novinara vezani za Milan. Ova godina nam se strasno crno pise :(
Al forza Milan
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Nekako mi je drago zbog kake. U kakvom god stanju bio, za nase vezne igrace je i dalje - avion.

Iskreno se nadam povratku na 4312 kao sinoc i s kakom kao trequartistom. Mislim da bi s njim konacno mogli gledati lijep nogomet s nase strane. Samo da sada max ne bude glup i krene srat kako saravi ne moze igrati spicu. Itekako on to moze, a s balotellijem u paru i kakom iza sebe, ce se i nazabijat postenih golova.

Reply
Kaka poludesno faraon polulijevo kao i dosad i balotelli spica....samo da prestane daviti loptu kao dosad(balotelli)
Lopta je za kaku montoliva i polija....ostali prvom do sebe...odnosno nekome od te trojice...
Sad imamo ekipu koja se moze boriti za 3. Mjesto u serie a ....ako nas postede ozljede....ostali konkurenti su se vidno popravili tako da ce biti nikad teze doci do lp sljedece sezone...
Astori nista nije losiji od mexesa i zapate.....pokrij se sa dekom koliko je siroka...mi ne mozemo dovoditi stopere za 15 ili vise milijuna...zato...astori je dobar...cist da se mexes i zapata ne opuste previse....jer nije isto kad ti je zamjena zaccardoili bonera ili kad ti je zamjena astori koji je 4 klase iznad te dvojice po kvaliteti...
Reply
htjeo ja to ili ne...suze su mi krenule kada sam vidio oficijalnu stranicu Milana...sa Kakom na naslovnici...
Rossonero Per Sempre...
Reply
Je,je, napokon su mu njegove katolicke manire dopustile smanjenje place. Sada ce nastaviti svoj isposnicki zivot s minimalcem u milanu:-)
Reply
Dobar finansijski posao, besplatno doveden, plata ne bi trebalo da dovede do problema sa saigračima jer nije prevelika a preko dresova i sličnog će se solidan deo tog novca vratiti.
E sad, koliko nam objektivno može značiti. Pre svega napokon imamo igrača koji može da proigrava one ispred njega i ima sjajnu tehniku (van Robinja ali znamo tu priču), što može poboljšati napadače i rešiti donekle problem bezidejnosti. Kada dodje Honda imamo dvojicu takvih i ta pozicija je posle toliko godina napokon rešena. Obzirom na povrede ne verujem da će moći toliko da trči kao ranije ali barem trkača imamo da pokriju njega i Maria. Mislim da bi trebalo da budemo zadovoljni sa nekoliko asistencija i golova pored naravno bitne uloge na terenu a sve preko toga je odlično. To je sada solidan broj tehničara i igrača spretnih na lopti te se nadam i malo lepšoj igri.
Naravno ne treba da pričam da sam presrećan što se Kaka napokon vratio kući i kakav je osećaj videti ga opet u dresu Milana. Smilie_schal6
Devilcool
Reply
Certi amori, non finiscono ... Benvenuti a casa ! Kaká#22

@Geoff ... Kolko mi je Kaka donjeo srece u zivotu i radosti...Iako je daleko od starog Kake, mozda je bolje da smo ulozili u Eriksena ili Ljaljica, al na kurac sve Kaka je Kaka...
Sve te suplje novinarske price kako nece smanjit platu pale su u vodu...Pristao je na raskid ugovoras Realom na svoju stetu, sa 10 miliona eura potpisao je na 4 miliona plus bonus...Ako to nije dokaz kolko je zelio doci ne znam sta jeste..Njegova prva izjava:"Stigao sam kuci, konacno. ".....Plus pun je zelje za igrom zeli kao i svaki drugi brazilac da igra na svjetskom u svojoj drzavi...Sada ima 14 dana da radi i upozna se sa ekipom i trenerom...Nadam se da je na dobroj fizickoj spremi....Zivim da jos jednom vidim na San Siru kad je povuce oni svojim dugim korakom....Spucala me nostalgija sve sam videa na youtube odgledo...

Jedna stvar je tacna sto Max kaze a to je da ne postoje na trzistu stoperi svjetske klase...jedino da vratimo T.Silvu...Astori jeste medju boljim u Italiji i on moze poboljsat nasu odbranu tako sto ce pobljsat konkurenciju za stopera...Koje sad konkurecnija Zapati i Mexes...Bonera i Silvestere?!?!?...Ma daj...Prosle god kad je doso Zapata, Mexes se uozbiljio i odigrao najbolju sez u Milanu...Draze mi je viditi Astoria kao trecu opciju na klupi nego Boneru...Daleko od tog da je to pravo rjesenje ali jednostavno je tako i nadam se da ce Celo odradit poso do kraja dana...

Galliani je prije 4 god prodao Kaku Realu za 65 miliona, a danas je uzeo ga besplatno uz neke bonuse od max 5 miliona...i smanjio Kaki platu za skoro 6 miliona...Na ovom transferu mu skidam kapu...Ali jos uvijek nam je duzna neka objasnjenja Big Grin ...

Broj 10 ceka Hondu u jan....Sa Kakom Hondom i Matriem, Niang vise nema mjesta....treba ga pod hitno poslat u Genovu i uzeti Kucku koji nam moze pomoci u rotaciji na zadnjem veznom...to bi bio isto super deal...Nas igrac ide da stice iskustvo igranjem a mlad je....a dobijemo jos jednog veznog koji moze mjenjati De Jonga...Jer cini se da Max nece dati puno Cristanteu da igra...

Ono sto je losa vijest to je da ce De Sciglio mozda ici na operaciju...znaci ostajemo bez najjaceg beka sigurno mjesec, dva ako ne i vise...

@ensare....Ja ti samo kazem da ne nasjedas na te niske novinarske provokacije...veliki dio Italije mrzi i zeli da pljuje ono sto je povezano sa Berllusconiem...tako malo iskuliraj....Milanova pobjeda nije nesto posebno ali je zasluzena....prvi put igramo u novoj, obecanoj, formaciji....jos uvijek nazad ima puno rupa i nesigurnosti...ali vidicemo...Ne znam po cemu je posebna pobjeda Juventusa u prvom kolu, a ova Milanova nije itd...Ja i ti djelimo isto misljenje oko Max da je nedorastao treneru za Milan, ali ne mozes ga pljuvat bas na svaki potez koji uradi...Elsha je mlad i treba ga malo "drzati" na udici...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Abbiati de sciglio mexes zapata abate de jong montolivo muntari/nocerino kaka faraon balo....to je prvih 11
Na klupi od igraca koji nesto vrijede cekaju urby konstant poli sapun robinho matri pazzini i niang...ako sam nekog zaboravio napamet pisem ne gledajuci roster.....da bi bilo skoro idealno u ovim uvjetima treba nam jedan solidan stoper i jos jedan kvalitetan trkac.....po meni niang treba na posudbu jer jos nije za milan...pa ni za ovakav milan...uglavnom ne prihvacam nista ispod 3. Mjesta i prolaska skupine u lp....iako ce puno toga ovisiti od ozljeda....

Na strani sam allegrija sto se tice faraona....nakon polusezone se umislio...malo ga treba spustit na zemlju...svaka mu cast na vracanju u obranu i pozrtvovnost ali u napadu je prakticki beskoristan od drugog mjeseca.....otkad je uzeo messijev dres...jebo ga messi da ga jebo
Reply
Pokusavamo utrpati Zacarda Napoliu za Canavara. Ako su oni jeli bunike, pa ovo prodje, to bi bio odlican poso. Iako Canavaro ima 32 godine dobro bi nam doso u rotaciji stopera. I vise nego solidan igrac sa velikim iskustvom.
Reply
http://www.youtube.com/watch?v=z3SZOa8LvWk
Defanzivac je neophodan po meni, mi praktično nemamo 3. (ozbiljnog) štopera a i Zapata nije dovoljno siguran pozadi. Greška je što smo čekali zadnji dan pa sad i nemamo nekog izbora. Astori bi ojačao tu poziciju i mogli bi se rotirati po formi, na primer Zapata trenutno igra vrlo loše, a i ima prostora za napredak, dolazi u prilično kvalitetniju sredinu od prethodne. Mada mu cena nije mala i pitanje koliko je to realno. A Kanavaro bi bio dobar potez, Zakardo nam ionako ničemu ne vredi.
Devilcool
Reply