(08-05-2013, 01:30 PM)ensar7 Wrote: Dejo pogresno si me shvatio. Naravno da bi volio Ljajica, al gdje s ostalima? Dovedimo njega, mali ce biti extra, i sigurno mjesto u ekipi. Al sta sa Binhom i Niangom? Prvog nece niko, a drugi gladan za utakmica i dokazivanjem. Odkad bisam vidio da jedan nas igrac onako pretrci igraca lopta na jednu-on na drugu stranu. I vidi se da je preuzeo mjesto lijevog krila od Sharawia, jer nema ko u sredini da igra playmakera pa da niang sa petagnom igra cistogbrzog napadaca. Honda je extremno potreban, a davat 10 milikna za Ljajica kojeg cemo slijedece ljeto dovuc besplatno je suludo. To sam htio rec. Mozemo ovu sezonu i bez Ljajica i nadat se da ce neko kuput Binha
Mi ne mozemo i ne smijemo ovu sezonu bez Ljaljica...Vrlo jednostavno ElSha je strasan talenat ali je veliki antitalenat u glavi...Ako mu ne prodje prva lopta, dribling ili sut odma pada...to je najbolje se vidilo u drugom dijelu sezone...s druge strane Balloteli ako ne ucestvuje u dvije akcije zaredom odma mase i nervira se po terenu...znaci u napadu imamo dva strasna talenta i potencijala ali jednostavno njihove glave su veliki teret i njima i ekipi...
Eh sad ako im ne ide, ko u ovoj ekipi moze da ih mjenja?...realno niko...Pazzini povrjedjen do januara, Petagna je jos zelen, ali strasan potencijal...Robinho jednostavno ne zeli i nece da bude ozbiljan igrac, a moze kad hoce...
Upravo zato sto Niang zeljan igre treba ga poslati na posudbu u Genovu koja ce igrat 4-3-3 ove sez...
Moguce je da ce Max prijeci na sistem igre 4-2-3-1 ako dodju Honda i Ljaljic...
Ja se slazem sa tobom da je to previse igraca prema naprijed, ali s obzirom na psihicku nestabilnost pojedinih i sklonost povreda ostalih potrebni su nam...
Ali deal da se dovede Ljaljic a posudi Nianga je genijalan...dobijemo mladog i odlicnog igraca, a drugi ide na praksu koja mu je prijeko potrebna...
Jos jedna stvar Urby nam samo moze koristit kao lijevi bek i uz pomoc Tassotia moze dosta napredovati kad je u pitanju odbrana, one prema naprijed ima brzinu i tehniku sasvim solidnu...
Isto tako mislim za Boatenga, ako ga ne prodaju samo nam moze koristit u veznom redu kao sto je jednom @Geoff rekao na onoj poziciji Seedorfa kod Carla...dobili bi na snazi i trcanju u veznom redu plus jos jedan tehnicki potkovan igrac...Boateng De Jong i Monto bi po meni odlicni bili u veznom redu...
Ali pitanje kolko ova dvojica igraca imaju discipline i zelje da promjene svoje pozicije...
Npr na bekovima bi ljevo imali Constanta Urbya i po potrebi De Sciglia, a desno Abate De Sciglio i po potrebi Zaccardo ili Bonera ....uz jos jednog dobrog stopera pa makar on bio i Astori odbrana ce dosta bolje izgledati...
Uz gore pomenuti vezni red a na klupi Muntari Nocerino Poli Cristante i vec pomalo zaboravljeni Saponara i postojeci napad plus Ljaljic i Honda...realno mozemo izaci i boriti se na svim frontovima...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...