Ma znam ja da ovo nije Milan prije 6 godina, to je iluzija. Mi mozemo biti takvi: nikad. Al zivciram se jer oni vec par godina smijenjuju generaciju: i to posalju svake godine jednog starog: Emerson, Kaladze, a dovedu masu novi starudija. Pa gdje je tu sistem? Za scudetto smo znali. Jer morao se osvojit. Dovedes Ibru, Binha da bi se takmicio za prva 3 mjesta. Ma daj. Allegri je odma dobio zadatak da osvoji scudetto i to je uradjeno, sto nije nikad smijelo bit pitanje. Ali da nam slijede svijetli dani: ne slijede. Jer meni ovo uopce ne pokazuje na neku novu bolju buducnost Milana. Volio bi da ostane ovako, da polako napredujemo prema necemu, nekoj srednjoj ekipi koja moze dostici 1/4 ili 1/2 finale Ch. Lige to bi za nas bio uspijeh, al moze se desit i da padnemo i vec slijedecu sezonu izgubimo scudetto. Eto: Seedorf, Ambro, Flamini, Bommel, i gdje da mladi ovdje nadju mjesta? A treba igrat Boateng i Ganso. Pa covjece neces valjda kapitena stavit na klupu? Ili naseg sampiona Seedorfa? Ma daj. Ej, ne govorim ja da je Seedorf ikona kluba, sve to stoji, odradio je sjajne stvari, ali na ovakav nacin se ponasat prema klubu zadnji godina, ma nosi se djubre jedno. Nece da smanji si platu sa 5,5 mil. al zato nece ni da pruza partije. Ali kad mu treba e onda moze da igra. Pa kako to da tolerisem? Pa premlatio bi ga na treningu, ne znam koliko golova nam ili pasova donio. I zato ga zovem djubretom. Jer zadnji par godina nikad nije odigrao za klub.
Al haj, vidjet cemo u augustu kakvi smo. Ja se nadam da odbranimo scudetto i napokon ispadnemo u 1/4 finala Ch. Lige. Vise ne zelim, jer vise ne mogu. Da cemo stvorit ili otkrit nekog mladog iz sopstvene skole, cisto sumnjam, sanse su tolike kao da cu ja dobit na Lottu. A da cemo potrosit par miliona na beskorisne ugovore Over30 igraca, u to bi se sad mogao kladit. Za to smo majstori svog zanata. Otice Legrotaglie a njegove milione cemo proslijedit na racun neke nove individue koja nema mjesta ni u Rudaru iz Kaknja, ali je dovedena kod nas pod motom: Chievo ili Bologna su takodjer trazili tog igraca kao starter u prvoj jedanestorci hehe

Ide Roma, tako da odo i ja na pauzu. Ciao ragazzi