Milanezi s Balkana
(06-02-2013, 11:57 AM)kalla1899 Wrote: Rastu nam sanse za ulazak u lp.....real sociedad umjesto valencije u kvalifikacijama....

Kalla, ti to bolje pratis, ja kako sam skonto...Sociedad, Psv i Fener su tri najteza protivnika koje mozemo dobiti...ima tu jos Metalist, onda oni Norvezani itd...

Sto se tice transfera tri nasa mlada igraca su veoma trazena roba na trzistu..Fossati koji je drzao vezni red Ascolia i proglasen za najbolje mladog igraca Serie B, traze ga Parma Udinese Chievo i Samp...moguce da ce otici na posudbu u Samp u transferu sa Poliem...samo da ga ne izgubimo...Mali je najbolji u veznom redu U-20 repke...inace je ponikao u Milanu pa presao u Inter...tad su Interovi navijaci podjebavali kako su nam uzeli najveceg talenta od Maldinia...i na kraju se mali sam vratio u Milan...inace igra na poziciji RM...a moze se koristiti u vezi na vise mjesta...ja sam ga gledao par puta bas cekao tekme malo je reci da mi se svidio...podsjeca na ove Spance mali brzi i tehnicki potkovani...92 godiste
Onda ide Comi, momak je u Seriji B zabio za Regginu 12 golova i 2 asist...Novara i Ciagliar ga traze...moguce da ce biti skroz prodan...92 godiste
Na kraju je Ganz...velika nada Milana prvi strjelac Primavere i najvjerovatnije on ide na posudbu...93 godiste

Postoje dobre sanse da malog PETAGNA ANDREA 1995 god ...ukljuce u prvi sastav dok se ne oporavi Pazzini...ne zele da trose novac na te neke posudbe i plate nekim vec sada bivisim igracima...pricalo se za Bianchia i Tonia...ja mislim da je ovo bolji potez, mali je vec debitovo u CL za Milan

Vecina bivsih igraca na oprostaju Kaladzea dala je puno podrsku za Seedorfa kao trenera..i nekako nisu bas za opciju da ostane Allegri....Veceras je navodno ta vecera, ne znam jel posljednja Smile ,Galliani Berlu i Max konacno treba da sjednu i da se dogovore da od sutra idemo na trasnfere...
Pippo preuzima Primaveru sljedece godine..bar tako stvari za sad stoje
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Mnogo je bitnije sta misle sadasnji igraci o Alegriju nego bivsi. Bivsi su svoje dali i hvala im, ali vecina sadasnjih igraca daje podrsku treneru kao i navijaci. To vec mnogo govori samo za sebe i mislim da ce Alegri ostati trener, jer je i Berlu poceo da popusta...
Reply
Naravno da je bitnije sta misle sadasnji igraci...ja sam samo napiso kako stvari stoje...mada ja licno mislim da nije dobro za klub poslje onakvog nepovjerenja od strane Berlua da ostane bilo ko za trenera, makar to bio i Sacchi...bojim se nekog neuspjeha na pocetku i onda da otjera Maxa u pola sezone sto moze biti samo gore za tim ....Max ostaje 100% trener Milana ako prodje u grupnu fazu CL...to je ono sto mediji prenose...ja se nadam da ce mu bar dovesti dvojicu igraca koje zeli...

Kad smo na temu starih igraca, najvecu javnu podrsku Maxu je pruzio Maldini, koji tvrdi da Max raspolaze fudbalskim znanjem i da je to ovim preokretom u sezoni pokazao...

Nas novi igrac je navodno Renato Civelli 30 god iz Nice...to je onaj sto je poljubio Ibru u obraz Smile...kazu da je on jedini stoper koji ga je zaustavio....Argetinac je i vjerovatna zamjena za Yepesa...naravno dosao je kao slobodan igrac, specijalnost Galliania...
Reply
Ne mozemo izvuci norvezane.....prenisko su na ranglisti.....u svakom slucaju biti ce tesko uci u lp....trebat ce nam dosta srece koga god izvucemo...
Reply
Pierre-Emerick Aubameyang is wanted by a host of top clubs, but admits “I would like a return to Milan.”

The 23-year-old has been a sensation at Saint-Etienne, earning links with Manchester United, Arsenal, Juventus, Inter, Real Madrid and Chelsea.

“A few years ago they told me that after playing with Milan, if I were to leave, then I’d want to come back to the Rossoneri,” he told French magazine Scarface.

“I now feel ready to confirm it really is like that. I would like a return to Milan, but I don’t know if that would be an easy thing to achieve.”

The Rossoneri sold youth academy product Aubameyang in 2011 after farming him out on loan to Dijon, Lille and Monaco.

He scored 19 goals and provided 14 assists in 37 Ligue 1 games this season
Reply
da vas malo bolje uputim sta znaci ulazak sociedada: valnecia je bila noseca, pa posto ih nema, oslobadja se jedno mjesto medju nosiocima (Arsenal, Milan i Schalke). Sto znaci da pored Lyona, na 5 mjesto ulazi Zenit. A Sociedad ide sa malim koeficjentom u nenosioce. Znaci, mozemo izbjec Zenit. Metalist, Fener i PSV su ekipe koje se moramo bojat, ili naravno Sociedad. Al o tom po tom, cekaj da se odigra trece kolo, pa cemo onda znat koga mozemo izvuc.

A za ovo veceras, hajmo mala kladionica:
da li ostaje Allegri: DA ili NE

Ja kazem:

DA
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Milan-Catania 1:0 FT Primavere final 8
Strijelac Cristante...http://www.youtube.com/watch?v=xlLvyV2AQL4...Ganz je pogodio i precku...pokusavam nac livestream ali slabo ima linkova
Inace parovi polufinala su Lazio-Chievo i Atalanta-Milan
Reply
(06-02-2013, 08:10 PM)ensar7 Wrote: da vas malo bolje uputim sta znaci ulazak sociedada: valnecia je bila noseca, pa posto ih nema, oslobadja se jedno mjesto medju nosiocima (Arsenal, Milan i Schalke). Sto znaci da pored Lyona, na 5 mjesto ulazi Zenit. A Sociedad ide sa malim koeficjentom u nenosioce. Znaci, mozemo izbjec Zenit. Metalist, Fener i PSV su ekipe koje se moramo bojat, ili naravno Sociedad. Al o tom po tom, cekaj da se odigra trece kolo, pa cemo onda znat koga mozemo izvuc.

A za ovo veceras, hajmo mala kladionica:
da li ostaje Allegri: DA ili NE

Ja kazem:

DA

još da se bojim klubova iz Miki Maus liga..taman posla

ja kažem

NE

mislim da neće ostati, zapravo mislim da je Allegri uvjetovao ostanak ako dobije garancije da će doći prava pojačanja...
zato adio allenatore
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
@Dejo jel to malo pila naopako ? Smile....Novinar Telelelombardia Cristiano Ruiu upravo je na svom Twitteru napisao da je Max produzio ugovor do 2015.

E' ufficiale, Allegri resta al Milan!

Eto jedni ce biti tuzni i nesretni drugi sretni i zadovoljni...nadam se samo da ce od sutra svi zajedno krenuti da rade na transferima...
Ubjedjen sam da je Galliani ovo znao jos prije 10 dana...

“Adriano Galliani and Massimiliano Allegri and I watched Milan Primavera’s match (against Catania) and celebrated the victory as the team has managed to arrive to the semi-finals of the championship,” Berlusconi started.

“I’m very happy about our youth sector, all the main teams are going to play the finals, including the Allievi Nazionali team (coached by former Milan striker Filippo Inzaghi) and Giovanissimi Nazionali team.

“With Galliani and Allegri we had a frank and cordial discussion in which we revisited and analysed the past season, so there was a clarification on certain things. We reached an agreement on the rights and duties of the club towards the Coach and the Coach towards the club.

We also talked about the type of football that Milan must play and the squad for next season, setting out guidelines for the transfer session. The rapport with the Coach, which has never been interrupted, continues with faith and in absolute reciprocal respect.”
Reply
jebem ti retardiranu upravu, jebo im alegri svima zene redom, dabogda pocrkali svi.

e nemogu da vjerujem, jos mu produzise ugovor, malo je reci da sam razocaran, znaci u naredne 2 godine nista od titule, borimo se za LP oleee..
Reply