Milanezi s Balkana
Čitav forum podijeljen na pro i contra Seedorf. Ovi prvi gledaju samo njegove igre od 2002-2007, kada je bio jedan od najjačih veznjaka u Evropi a ovi drugi samo njegove 3 posljednje sezone u kojima je, blago rečeno, bio očajan.
Niko neće da sagleda "big picture", tj njegov ukupan doprinos, u dresu Milana je odigrao i loših i dobrih utakmica. mnogo više ovih drugih i zbog toga ce on uvijek, za mene, biti pozitivna fudbalska ličnost, a njegov odnos s Curvom Sud ili nekim trećim me ne interesuje. Ugovor mu definitivno ne bih ponudio jer može samo unazaditi našu igru, nikako obratno. Hvala mu za sve i dovidjenja.

ps FIGC će izgleda ponovo uvesti 2 non EU mjesta
Reply
Thiago Silva: Želim ići Maldinijevim stopama

Brazilski nogometni reprezentativac u redovima Milana Thiago Silva (26) izjavio je za La Gazzettu dello Sport kako nema namjeru promijeniti klub do kraja karijere...

Na San Siro je Silva stigao krajem 2008. godine iz Fluminensea, a ove je sezone uz Alessandra Nestu odigrao prema mnogima ključnu ulogu u Milanovom pohodu na prvi "scudetto" od 2004. godine.

- Istina je da igram opuštenije uz Alessandra Nestu uz svoj bok, kao i da imam više vjere u svoje sposobnosti nego prošle sezone. Nesta je jedinstven i često mi priča na travnjaku. Sjećam se još uvijek svoje prve prijateljske utakmice protiv Varesea kada mi nije prestajao davati instrukcije ni trenutka. Tada sam mu čak rekao da me glava zabolila od njegovih savjeta, ali danas sam se navikao.

Iako se po medijima znao spominjati potencijalni njegov transfer u Real Madrid, brazilski stoper kaže da želi ostaviti trag u dresu "rossonera".

- Sviđa mi se ideja da postanem simbol ovog kluba. Bio bih sretan da osvojim makar i polovicu onog što je Paolo Maldini osvojio u karijeri, da krenem njegovim stopama.

Na kraju je Silva rekao tko je prema njegovom mišljenju najzaslužniji za činjenicu da je Milan na pragu osvajanja "scudetta".

- Zlatan Ibrahimović donio je pobjednički mentalitet u našu momčad. Od prve utakmice govorio nam je stalno da sve moramo pobijediti i zato ako osvojimo "scudetto" bit će to ponajviše zahvaljujući njemu
Reply
Razvila se rasprava o Seedorfu,ja stojim uz adisovo mišljenje...treba da se sagleda kompletna njegova karijera u Milanu,jasno u zadnjih par sezona je bio loš,ali bila nam je i cijela ekipa loša. Ja bi recimo da vidim na cesti Željka Kalca, morao popiti osam vrsta tableta za smirenje da ga ne nabijem nogom u guzicu kao što Mamić želi Davora Butkovića.

Seedorf je legenda kluba, i takav će i ostati svidjelo se to nekome ili ne,impozantna figura na nogometnim terenima još od sredine devedesetih pa sve do danas...a ja pamtim njegov gol Interu kada je odlučio derbi nakon zaostatka od 2 gola, a da ne govorim golove u ligi prvaka u sezoni 2006/07 kada su kaka i on sami odveli Milan do finala gdje je Pippo završio jednu lijepu priču...

Danas Seedorf trkački igra sve slabije i slabije, i vidljivo je da je u slobodnom padu. Nisam za to da mu se produži ugovor, ali isto tako zbog poštovanja prema potezima i golovima kojima me tjerao da vičem i skačem po stanu od sreće nikada neću tog igrača izvrijeđati. Seedorf je legenda.

Mecong lijepo je pročitati da te netko smatra doktorom fudbala, nije moje znanje toliko veliko. Prije svega nikada nogomet nisam trenirao i ne znam primjerice neke kretnje igrača koliko možda ostali znaju već svoje mišljenje iskazujem na osnovi igračeva zalaganja i tehnike jer nju je najlakše uočiti.
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
Da rezimiram,seedorf je bio dobar dok je nosio 20 na ledjimaSmile
Reply
(04-30-2011, 02:27 PM)uvijek_rossoner Wrote: Thiago Silva: Želim ići Maldinijevim stopama

Brazilski nogometni reprezentativac u redovima Milana Thiago Silva (26) izjavio je za La Gazzettu dello Sport kako nema namjeru promijeniti klub do kraja karijere...

Na San Siro je Silva stigao krajem 2008. godine iz Fluminensea, a ove je sezone uz Alessandra Nestu odigrao prema mnogima ključnu ulogu u Milanovom pohodu na prvi "scudetto" od 2004. godine.

- Istina je da igram opuštenije uz Alessandra Nestu uz svoj bok, kao i da imam više vjere u svoje sposobnosti nego prošle sezone. Nesta je jedinstven i često mi priča na travnjaku. Sjećam se još uvijek svoje prve prijateljske utakmice protiv Varesea kada mi nije prestajao davati instrukcije ni trenutka. Tada sam mu čak rekao da me glava zabolila od njegovih savjeta, ali danas sam se navikao.

Iako se po medijima znao spominjati potencijalni njegov transfer u Real Madrid, brazilski stoper kaže da želi ostaviti trag u dresu "rossonera".

- Sviđa mi se ideja da postanem simbol ovog kluba. Bio bih sretan da osvojim makar i polovicu onog što je Paolo Maldini osvojio u karijeri, da krenem njegovim stopama.

Na kraju je Silva rekao tko je prema njegovom mišljenju najzaslužniji za činjenicu da je Milan na pragu osvajanja "scudetta".

- Zlatan Ibrahimović donio je pobjednički mentalitet u našu momčad. Od prve utakmice govorio nam je stalno da sve moramo pobijediti i zato ako osvojimo "scudetto" bit će to ponajviše zahvaljujući njemu

Ovo je moj odgovor svima onima koji su me pitali zasto toliko cijenim Zlatana Ibrahimovica. Neki su me pitali i da li smo u rodbinskim odnosima. Da je ovakav kakvim ga Silva opisuje znao sam jos dok je igrao u Ajaxu. Zlatan Ibrahimovic je donio pobjednicki mentalitet Milanu, kao sto ga je donio i Interu. Prije njega Inter 23 godine nije osvojio Scudetto. Prije njega Milan nije 7 godina osvojio Scudetto. Zlatan Ibrahimovic je rodjeni pobjednik. Fudbaler koji je osvojio sva drzavna prvenstva u svojoj karijeri. Boli me k.... o njemu kao covjeku, govorim o njemu kao fudbaleru. Jednom sam rekao a sad cu ponoviti Mourinhove rijeci: "Nikad nisam trenirao veceg profesionalca od Zlatana Ibrahimovica". Eto zato cijenim Zlatana Ibrahimovica. Na zalost, mnogi gledaju onu njegovu drugu stranu koja nije toliko bitna za rezaultate AC Milana. Boli me k.... za tu njegovu drugu stranu.
Jebem mu majku vecina vas tjera Seedorfa. Niko ne pominje Inzagija i njegove godine, njegovu platu. Inzagi ce u slijedecoj sezoni odigrati po desetak minuta u dvadesetak utakmica sa upitnim ucinkom za vjerovatno vecu platu od Seedorfa. Ja tu, zaista, ne vidim logiku.

(04-30-2011, 02:43 PM)dejo Wrote: Razvila se rasprava o Seedorfu,ja stojim uz adisovo mišljenje...treba da se sagleda kompletna njegova karijera u Milanu,jasno u zadnjih par sezona je bio loš,ali bila nam je i cijela ekipa loša. Ja bi recimo da vidim na cesti Željka Kalca, morao popiti osam vrsta tableta za smirenje da ga ne nabijem nogom u guzicu kao što Mamić želi Davora Butkovića.

Seedorf je legenda kluba, i takav će i ostati svidjelo se to nekome ili ne,impozantna figura na nogometnim terenima još od sredine devedesetih pa sve do danas...a ja pamtim njegov gol Interu kada je odlučio derbi nakon zaostatka od 2 gola, a da ne govorim golove u ligi prvaka u sezoni 2006/07 kada su kaka i on sami odveli Milan do finala gdje je Pippo završio jednu lijepu priču...

Danas Seedorf trkački igra sve slabije i slabije, i vidljivo je da je u slobodnom padu. Nisam za to da mu se produži ugovor, ali isto tako zbog poštovanja prema potezima i golovima kojima me tjerao da vičem i skačem po stanu od sreće nikada neću tog igrača izvrijeđati. Seedorf je legenda.

Mecong lijepo je pročitati da te netko smatra doktorom fudbala, nije moje znanje toliko veliko. Prije svega nikada nogomet nisam trenirao i ne znam primjerice neke kretnje igrača koliko možda ostali znaju već svoje mišljenje iskazujem na osnovi igračeva zalaganja i tehnike jer nju je najlakše uočiti.

Rezonujes, zakljucujes,...pametno, realno, korektno, nepristrasno,...sto je mnogo vise od poznavanja fudbala citanjem wikipedie i praviti se pametnim.

Per aspera ad astra!
Reply
Ne mogu da vjerujem da su pobjedili Cessenu pa gubili su do 90 min....cccc 92 i 95 ...pa ja ne godi nikom da se Seria zavrsi prvog maja...Ja sam bio uvjeren da je sutra festa...ali eto jebg...treba skinuti taj pritisak sa vrata sto prije...sutra 3 boda upisat protiv Bologne pred rasprodanim San Sirom...i onda samo jos bod u 3 kola...iskreno drago mi zbog ekipe s foruma koja ide na Cagliari da tad bude proslava titule...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
2 gola Intera u 90+ min za preokret protiv Casene.

Ne dirajte Pipa legendu, Ibra je za njega 0
Reply
ma nek je inter pobijedio.bas nas briga za njih.neka se jos nadaju malo a znamo da nemaju sanse da osvoje prvenstvo,osim ako mi izgubimo sve do kraja.hehe.al valja ipak spomenuti koliko ljudi imaju srece.dva gola u zadnjoj minuti za preokret i pobjedu.zadnji put je to manchester napravio 99g. koliko se ja zadnje sjecam.
Reply
Ja samo želin sutra vidit Pirla da igra Big Grin
Reply
Sutra moramo pobjedit,da skinemo taj pritisak sa ledza...Ove seronje pobjedise sreckovici...Uh...
Nadam se da ce mo u Milanu 14-og proslaviti titulu na trgu,jer ja i Dino smo jedini iz Bosne koji idemo ako Bog da na tekmu protiv Cagliaria...
Forza Milan.....
Rossonero Per Sempre...
Reply