Milanezi s Balkana
Seedorf named Dutch Knight

Clarence Seedorf will “set myself no limits” at the age of 35 after being named a Knight in the Order of Orange Nassau.
The Milan midfielder was honoured by the Dutch ambassador to Italy, Alphonsus Staelinga, for his football and charity work.

Seedorf:
“Do I intend to retire soon? In my job motivation and physical fitness are the most important things.
“As long as those are in place, then I will set myself no limits.”

Milan President and Italy Prime Minister Silvio Berlusconi attended the ceremony in the Dutch embassy in Rome and joked “Clarence will play until the age of 52.”

Sve su šanse da ćemo i sljedeće sezone gledati Viteza Clarenca u dresu Milana.
Reply
Barca ima sudije na svojoj strani. JA Real ne mogu smislit. Gade mi se. Volim pogledat Barcu, jer igraju divan nogomet, jer je Messi cudo, ali ono jucer je bila sramota.
Da li je crveni ili nije? Kao prvo Pepe vec 2 utakmice za redom lomi Barcine igrace, ali nisu to normalni fauli vec nasilnicki startovi, punom grubosti, ljutnjom, ono bas da povrijedi igraca (skocit i koljenom zviznut Villu u glavu, za mene to ne moze bit normalna osoba) i sve te utakmice dobija maksimum zuti. Jucer kad je Stark svirao faul, nisam vidio tacno, ali mi je izgledalo grubo i povikao sam kad ce se naci sudija koji ce Pepeu vise dosudit crveni, i desi se... da li je bio crveni? Nije, jest jaci start ali nije crveni. Ali Pepe je sam kriv. Zna veoma dobro da su ga sudije uzele za zub radi njegove agresivnosti i da jedan zesci start ce jednom morat kulminirat u crveni, i to se jucer i desilo. Nazalost, jer nije bio crveni, ali Pepe ga je jednom morao dobit za svoja djela.
Drugo bilo mi je vise muka Barcini igraca i njihovog valjanja. Svaki faul se valjaju po terenu. Istina jest da je u sve 3 utakmice bio moto: lopta smije proc, ali Barcin igrac ne. Tako da su svi bili faulirani kad krenu naprijed. To sa sobom donosi zute kartone. Ali sto je previse previse je. Ja bi onom Pedru dao zuti i naredio mu da napusti teren jer slijedeci pad mu je crveni. Pa onaj mali nema pojma o fudbalu ( a donedavno sam ga hvalio)
Trece Barcin nogomet. Wooow koja igra, ali zbog cega? Jer se niko ne usudi napast ih u njihovoj polovici. Zbog toga se oni i mogu onako dodavat i sve izgleda divno i bajno. Real je to skontao i u drugom poluvremenu napao ih odma pri prvom dodiru Puyola i Piquea, i Barca se pocela gubit. Nazalost ti napadi su trajali samo 10 minuta, i onda je Barca ponovo krenula svoje. Jer Pep je kreten. Pa Ancelotti je za njega umjetnik. Taj idiot 4 godine vuce jednu te istu formaciju, islo il ne islo, samo se tako igra. Jebote njega Hidink zaustavi, zatvori mu putanju, nema vise brzog dodavanja, smisli nesto drugo, ali kakvi... ovaj i dalje gura svoje. hahahha pa to je moron na klupi. Nedo mi dragi Bog da onaj celavac dovede onu flasu na nasu klupu. Pa ja bi odma otpisao sezonu sa 10 mjestom.
Crveni Mourinhu je ne samo ne potreban, vec uzas UEFA-e. Cista sramota. Bilo mi je zao gledat tog covjeka Sad Ma zna se da je takav, zna se da on tako postupa i zbog toga ga volimo (tj. mrzimo, preziremo ili ga ismijavamo) sto je na klupi. Jer on je pojam tamo. I zbog cega ga tjerate sa klupe? Digao je prst i kimnuo glavom sudiji: OK, shvatio sam (ironicno). Pa dobro, on to tako radi i smijao sam se tome, ali kad mu je dao crveni. E ono je stvarno zalosno. Ubili su jedan dio fudbala. Toliko zele spektakl i zar na terenu, a onda ga UEFA sa svojim sudijskim postupcima sama "usere". Iskreno, po prvi put cu navijat za Manchester. Iako mi se ne gleda finale jer je sramota.

Real - Barcelona 3.dio je jedno zalosno poglavlje danasnjeg fudbala, gdje se fino moze primjetit koliko sudije mogu naskoditi ovom sportu. Jedan klub za koji se smatralo najboljim na svijetu, sudije mjesto da pomognu oni mu samo odmognu tako sto su cijelom svijetu pokazali koliko je ova Barcelona jadna da kad ne moze sama doci do gola da joj cak i sudije pomazu. zalosno kraj jedne sezonske Sage El Clasica
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Clarence Seedorf dobio orden "nizozemskog viteza"

Nizozemsko veleposlanstvo u Italiji odlikovalo je u četvrtak 35-godišnjeg Clarencea Seedorfa, nogometaša Milana i nekadašnjeg nizozemskog reprezentativca, ordenom "nizozemskog viteza"...

Učinjeno je to zbog "uzornog ponašanja na sportskom polju, promicanja fair-play igre, ali i humanitarnog rada".

Inače, Seedorfu na kraju ove sezone ističe ugovor s Milanom i mnogo se priča o njegovom odlasku u Brazil, budući da je nekoliko klubova iz te zemlje Milanu već poslalo službene ponude.

Na ovoj svečanosti u Rimu je prisustvovao i Silvio Berlusconi, predsjednik Milana i talijanski premijer, koji je na pitanje o Seedorfu rekao:

- Uh, taj će igrati do 56 godine. U Milanu, nadam se - uz smijeh je komentirao Berlusconi.
Reply
(04-28-2011, 10:38 PM)adis Wrote: Seedorf named Dutch Knight

Clarence Seedorf will “set myself no limits” at the age of 35 after being named a Knight in the Order of Orange Nassau.
The Milan midfielder was honoured by the Dutch ambassador to Italy, Alphonsus Staelinga, for his football and charity work.

Seedorf:
“Do I intend to retire soon? In my job motivation and physical fitness are the most important things.
“As long as those are in place, then I will set myself no limits.”

Milan President and Italy Prime Minister Silvio Berlusconi attended the ceremony in the Dutch embassy in Rome and joked “Clarence will play until the age of 52.”

Sve su šanse da ćemo i sljedeće sezone gledati Viteza Clarenca u dresu Milana.

Jedini je problem sto ti ovo boldano ne posjedujes vec godinama!
Reply
Hehe hocu upravo isto da kazem Smile
Covjek dobije motivaciju samo kad mu treba novi ugovor, tj. kad njemu gori pod guzicom. Odjednom, sasvim necekivano Slowdorf pocne da trci i bori se. Cijelu ch. Ligu se zajebavo, i kad je shvatio da mu je u Londonu zadnja tekma naso se borit i na kraju ko fole plakat sto je ispao. Nista viteze, aj ti raduzi opremu u Milanellu i pravac za Brazil pa tamo pokazuj svoju motivaciju i borbenost. Jer ovdje si nepozeljan. Barem sto se tice Curve i mene
Reply
(04-29-2011, 11:45 AM)ensar7 Wrote: Hehe hocu upravo isto da kazem Smile
Covjek dobije motivaciju samo kad mu treba novi ugovor, tj. kad njemu gori pod guzicom. Odjednom, sasvim necekivano Slowdorf pocne da trci i bori se. Cijelu ch. Ligu se zajebavo, i kad je shvatio da mu je u Londonu zadnja tekma naso se borit i na kraju ko fole plakat sto je ispao. Nista viteze, aj ti raduzi opremu u Milanellu i pravac za Brazil pa tamo pokazuj svoju motivaciju i borbenost. Jer ovdje si nepozeljan. Barem sto se tice Curve i mene
I mene!!
AMEN

Reply
(04-29-2011, 11:45 AM)ensar7 Wrote: Hehe hocu upravo isto da kazem Smile

Pa, djecak, momak, covjece,...dao je taj covijek, Clarense Seedorf mnogo AC Milanu. Nemoj ga, bolan, tjerati tako kako ga ti tjeras vec cijelu sezonu. Nazivas ga svim i svacim. Pa, zar se tako tjeraju legende kluba? Pa, zar je Clarense Seedorf kriv sto ga drze u klubu? Covjece, Seedorf je spasio ovu sezonu. Da nije bilo Seedorfa Milan bi sada mozda bio 2-3 na tabeli u Serie A. A da su igrali tvoji ljubimci Merkel, Strasser,...Milan bi se sada borio za Evropu. Znas li ti u opste sta hoces? Tebi nista ne valja, tebi ne valja ni ovaj Scudetto. Tebi ne valja ni Allegri. Tebi nikad nista nece valjati. Tebi valja samo ono sto ti mislis da valja . Ti se bolan ponas kao najbolji poznavalac fudbala na svijetu.
Dejo (momak sa ovog foruma) je za tebe doktor, primarius docent,...fudbala. Ne palamudi vise, tako ti Boga.
O onom retardu Leptiru ne zelim ni da pricam.

Per aspera ad astra!
Reply
Mecong moram na rodjendan, al ne brini odgovorit cu ti sutra Wink
Znas da nikom ne ostanem duzan.
Ajde cao
Reply
Sedorf mora otici na ljeto jer on više ne može al hvala mu za sve i to je to.
Ensar mi nekad djeluje kao navijač Intera ili koga već jer čovjek se trudi uvijek naći problem,
a nama je najbitnije scudetto nakon 7 godina i boli me guzica kako smo igrali i sta bi bilo kad bi bilo.
Opusti se i uživaj vraća nam se titula na dres što je najvažnije a naredne dvije sezone cemo dostici drugu zvjezdicu
na grbu budite sigurni jer doci ce pojacanja ovo ljeto a ponovo ce naši da osjete "moć" trofeja sto JE jako bitno.
Zato Forza AC Milan i to je to. BUdite mi dobro i zdravo Big Grin
Reply
ma sta ne moze seedrof sta vam je neka ga tu seedorf sta pravi velsanac u mad shets to ce i seedor kod nas i mora da nastupa samo kat e 100% fit a ovi iz primavera imaju od koga da uce ...
seedorf e star spor niger i sve ostalo
p.s. ali seedorf nise sporedjue sa ostalima on ti e CLASS SEEDORF
i stoim sa toga Smile)
Daniele de Rossi in red & black Sad

http://www.youtube.com/watch?v=bSJmMc1cvac RINO GATTUSO ENERGY
Reply