03-17-2013, 10:08 PM
Bla Bla Bla Bla Bla ....
|
Milanezi s Balkana
|
|
03-17-2013, 10:08 PM
Bla Bla Bla Bla Bla ....
03-17-2013, 10:45 PM
Utakmica je bila teška, došla je u nezgodno vrijeme nakon debakla protiv Barce. Bitna je pobjeda bez obzira na lošu igru koja je došla kao posljedica indisponiranosti Faraona i Boatenga. Očekivao sam da će vaditi Boatenga prvog, ali nije pogriješio što je izvadio Faraona. Bio je loš.
MILANO SIAMO NOI!!!!
03-17-2013, 11:16 PM
Meni je ovo bila savim ok utakmica u kojoj smo pobijedili 2:0. Znaci to je cinjenica i to nepromjenjljiva. Takoodje je činjenica da mi u zadnjih 20 i nesto kola u Italiji igramo najbolji fudbal. Rezultati to pokazuju i to je cinjenica. Mozes ti biti nezadovoljan zato sto tako hoćeš ili što misliš da bi ti bolje ali takvo je stanje. Spominjes Juventusa ali ni on nista ne igra bolje od nas i to rezultati pokazuju. Mi smo napravili zaostatak u prvih 7-8 kola jer smo ostali bez pola ekipe. Na pripremama mozes ti uigravati ekipu koliko god hoces ali dok ne udju u masinu nista nemas. Takodjer je i Činjenica da smo sa polovnim igračima ušli među 16 najboljih ekipa u Evropi. Mislim, nisam siguran, ali od prvih 11 koji su istrcali protiv Barcelone mislim da samo Seltik (ako i on) ima jeftiniju ekipu
znači Abijati - ništa, Konstant - ništa, Mexes ništa Zapata ništa Abate ništa, Flamini ništa, Ambrosini ništa Montolivo ništa Boateng 6 miliona, Faraon (eto kako ti kažeš 12 miliona) Niang 2,5 miliona. Znači mi smo protiv Barcelone istrčali sa ekipom koja je plaćena 20 miliona eura. Znaš li ti koliko su oni platili stopera koji nije to - 23 miliona. Ili koliko su placeni Sanzec i Fabregas koji su bili na klupi - 90 miliona. I sad kao ti nezadovoljan formacijom. Kojom crnom formacijom. Ne valja Alegri. Znas li ti koliko je milona predvođenih Murinjom istrcalo na Nou Kamp kad su ih ovi dobili 5:0. Ja ne znam jer ne znam sabirati sa tim ciframa. I onda nevalja Alegri. Eto Murinjo valja. Cuj ti logike Tasoti je odgovoran za bum De Sciglia. Pa ko je odgovoran onda za najbolji napad u Italiji. Nasi napadaci su dali najvise golova. To je ista ona prica: složi Anceloti najbolju ekipu u Evropi 5-6 godina i onda neko covjeka koji je kao igrac i kao trener osvojio vrlo vjerovatno vise trofeja vec sto ti imas godina, i onda dodje neko nezadovoljan i kaze Karlo nema pojma. Ma hajde. Osvojio sve sto se moze osvojiti i u Italiji i u Engleskoj i u Evropi i ove godine vjerovatno u Fancuskoj, slijedece najvjerovatnije u Španiji i onda mu ti nezadovoljan kazes nema pojma. Ma hajde... Prosle godine smo bili konstantno ozlijeđeni i za to ste proglasili odgovornim Alegrija, ove godine vrlo rijetko. Ko je odgovoran za to. Ko je odgovoran za 3 mjesto na tabeli (-2 od Napolija i utakmicu kuci sa njima) iako postoji još bar dvije ekipe sa "pravim" trenerima koje su više potrošile a lošije su plasirane od nas. Iako ni jednoj od njih nisu prodali dva najbolja igraca. Ko je odgovoran za to.
Naravno da je faraon odigrao lose....dobio je dres messija....sad moze zavrsiti karijeru....placa ce dolaziti i dalje redovno.....malo sarkazma....da neki krivo ne shvate...
(03-17-2013, 10:08 PM)Tiziano Crudelli Wrote: Bla Bla Bla Bla Bla .... Vidis da i ti mozes napisati pametan post...kad se potrudis...ovo ti je najpametniji post otkad si na stranici...a nade za tebe
03-18-2013, 08:18 AM
(03-18-2013, 08:07 AM)kalla1899 Wrote: Naravno da je faraon odigrao lose....dobio je dres messija....sad moze zavrsiti karijeru....placa ce dolaziti i dalje redovno.....malo sarkazma....da neki krivo ne shvate... HAHAHAHA.. A vidi Mrguda, šta je mama uzela PES pa muka !! Ma ti si nama najpametniji glupko agresivni..
03-18-2013, 09:41 AM
(03-17-2013, 10:08 PM)Tiziano Crudelli Wrote: Bla Bla Bla Bla Bla .... Zaboravio si dodat BLJAK, jer je pocelo da mi se gadi od citanja ovakvih postova!!! Dajte malo novih informacija, mogucih transfera, situacija o povredjenim igracima, koga je razbila Pippova Primavera...e to su teme za forum, a ne Allegri ovo, Allegri ono, Juve dobar, mi losi... To je razlog zasto zadnjih par meseci (iako je u tih par meseci Milan DALEKO najuspesniji tim Serie A) sam slabo komentarisao. Pa zar ne vidite da smo na vrhu tabele, da smo pregazili Juventus, Lazio, Inter, pokazali Barceloni da Milan nije proslost. Ma najbolje mi je samo citat postove, zgadilo mi se i tipovat jer i tamo na tom thredu neki genijalci tipuju neke rezultate kao da ce dobiti nagradu ako na kraju pobede (10:9; 9:10), jos im golmani i treneri fale u listu mogucih strelaca ![]()
FORZA MILAN
03-18-2013, 09:58 AM
Lutke moje ono sonoc nike bilo sjajno, al smo odnijeli 3 boda. Taman pred dugu pauzu. Odbrana je bila katastrofa, znaci ne mogu da vjerujem koliko ispada. Sva sreca pa Palermo nema pojma. Po meni ono je crveni Zapati. Sta dobijes kad srusis kao zadnji igraca koji trci prema golu? Sta onda treba da dobijes kad kao zadnji skidas cistu loptu za gol sansu?
No, da vam napomenem da sad imamo 9 utakmica, i to 9 mali derbija, Napoli, Juve, Roma, Fiorentina, itd... a Fiore mora jos samo odigrat s nama i sa Napoliem mislim. Znaci ne bojim se vise toliko Napolia koliko Fiorentine koja pocela da igra strasan fudbal. 30.tog ponovo pocinjemo, taman pauzica da se odmore i opuste malo, i onda u april uci i sve pobijedit. Drugo mjesto je moguce, al i trece nije za odbacit
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Viola dobro igra da. Sljedece nam je Chievo i onda Viola vani. Mislim da nam idu Chievo i Viola vani, pa Napoli kod kuce, pa Juve vani. Roma je zadnje kolo. Sljedece 4 tekme ce vjerojatno odrediti idemo li u ligu prvaka nagodinu.
Do sadasmo bili zapravo očajni na jakim gostovanjima: lazio, roma poraz, palermo x, doria koja je bila loša nismo zabili gol, juve u zadnje 2 godine tamo 3 poraza(!), malaga poraz, barca debakl... jedino sa napoliem izbukli bod u biti. Sada moraju odigrati ovo kako spada da ne izgube slucajno bodove sa chievom i daju priluku Violi da nas prestigne! Nemam pojma sta da ti više Kalla kazem sa Carla i Allegria. Sve sam rekao sto ja mislim do sada, necu se ponavljati. Nikad nisu izvukli 100% iz ekipe. U zadnje vrijeme igramo ok, nekad cak i dobro, a nekad i ocajno kao jucer. Sezona ne traje 6mj nego godinu dana i sastoji se i od priprema i svega ostalog, sto ovaj milan radi ocajno vec 3 god za redom! I dalje svako kolop imamo 5, 6 igrača out. Nije mi sve skupa vise vazno ove sezone. Jedino je bitno da idemo u LP nagodinu i da preko ljeta dovedu jos par dobrih igrača jer imamo nekih igrača koji su jednostavno...loši! Pippo nagodinu preuzima primaveru kako svi kažu. To će biti zanimljivo. A neke vijesti govore kako Silvio hoce da SEEDORF bude trener Koji show ![]()
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau
![]() ( Massimo Morratti )
03-18-2013, 06:55 PM
Da i ja nesto kazem o utakmici s Palermom. Zasluzena pobjeda, mlitava ali rutinski na kraju. Vidio se umor i nezainteresiranost kod nekih igraca al s obzirom na nedavnu utakmicu s Barcom to je i ocekivano. Jos jedna stvar u vezi Palerma, sudac ih je fino zakinuo, to se mora priznati, ono je bilo namjerno igranje rukom Zapate, time je onemogucio njihovog igraca u stopostotnoj prilici pa je to trebao biti izravni crveni karton. Sta je tu je.
I da se osvrnem na utakmicu s Barcom, pricao sam zadnjih par dana s ljudima koji prate nogomet, a nisu navijaci ni Milana ni Barce i svi su u jednom slozni. Najveci krivac za nase ispadanje je Allegri. A moram priznati da se i ja slazem s njima. Uci onako mlitavo u utakmicu, primiti gol u 5.minuti iz najobicnije poluprilike je nedopustivo. Na stranu ona stativa i sto nismo imali srece, da je Allegri malo hrabrije usao u mec i postavio se mrvicu ofenzivnije mi bi zabili. Kad pogledamo ekipe koje su Barci davali golove u zadnje vrijeme onda mi dodje da placem. Pa sinoc im je Rayo Vallecano zabio gol a jedan Milan nije. Koliko god je u prvoj utakmici dobro pripremio taktiku i sve, u drugoj je sve uprskao. Jos nisam prezalio to ispadanje i smatram da bi sanse s PSG-om bile 50-50, pogotovo jos kad znamo da Ibra ne igra prvu utakmicu. Nadam se da je Allegri iz ovog nesto naucio. Ali to je samo moje misljenje. E da smo imali Ballotelija u Ligi prvaka. Kakva steta.
03-18-2013, 07:00 PM
Naucio je da ne kazem sta... Neka se vjezba u Cagliariu. To sto ti kazes rekli su i C. Maldini i Sacchi i jos neki. Kao babe smo dosli tamo da nas rasture. Sramota za jedan Milan. Igrači čekali da uzmu dres Messia valjda na kraju...
Ugl., je li netko od vas gledao Cristantea? On je valjda najveći naš talent i od nagodinu ce biti u prvoj ekipi. Ja sam vidio možda 2 utekmice primavere ali nisam dovoljno upućen. Zna li netko više o njemu, je li stvarno tako dobar? P.S. I tko je zakuhao akciju u kojoj je Zapata trebao dobit crveni ( i tko zna kako bi prosli onda..)? Daniele Bonera! I jos jednom u drugom pol kada mu je pobjegao Ilicic pa smo skoro dobili gol. Nevjerojatno je da on igra za nas i dalje. I to u prvih 11 upadne covjek!
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau
![]() ( Massimo Morratti ) |
|
« Next Oldest | Next Newest »
|