Galliani: Bez pojačanja ne bismo bili u ovakvoj poziciji
Dopredsjednik nogometnog kluba Milan Adriano Galliani nahvalio je klupsku politiku u protekla dva prijelazna roka koju smatra najzaslužnijom za trenutnu poziciju "rossonera"...
Milan je prošlog ljeta, podsjećamo, doveo igrače poput Zlatana Ibrahimovića, Robinha i Kevina-Princea Boatenga, a u siječnju Antonija Cassana, Marka van Bommela i Urbyja Emmanuelsona. Takav je potez, smatra Galliani, bio presudan da je danas Milan na korak od osvajanja "scudetta", prvog od 2004. godine.
- Da nismo doveli igrače koje smo doveli, danas ne bismo imali osam bodova prednosti četiri kola prije kraja. Milan je na vrhu zahvaljujući sjajnim igračima koje smo doveli kako u kolovozu prošle godine, tako i siječnju. Imamo kompetitivnu momčad i veliku širinu – rekao je Galliani.
Sretan Uskrs svima!
Važno je da smo uzeli 3 boda, titula koju toliko čekamo je veoma blizu, ali sačekajmo da sve bude gotovo pa da krene slavlje. Naravno čestitke Robiju, napokon hladnokrvan završetak, kao i celoj ekipi!
Forza Milan!
Nakon dobrih igara morala je doći i jedna loša partija ali odlika velikih ekipa je da pobjeđuju i kada igraju loše....važna 3 boda koja sam sinoć zalio kao da se scudetto osvojio....
ensare opet ti s tim panchina di merda....ostavi se ćorava posla,čovjek će nam donijeti scudetto...pokaži malo više poštovanja,vodi ekipu za koju navijaš...
 MILANO SIAMO NOI!!!!
 MILANO SIAMO NOI!!!!
Sto cu mu pokazivat postovanje? Cime je to zasluzio?
Pravi me budalom vec cijelu sezonu, ne gura mlade, a kad naprave gresku banuje ih dozivotno iz prvog sastava. Al zato svog ljubimca Seedorfa koristi do maksimuma. Ne bitno sto se ovaj seta i ne trudi, on mu svaki put oprasta. Sta je to Allegri napravio a da nije mogao neko drugi? Pa evo sam Galliani ti je rekao: da nije bilo igraca nebi bilo ni scudetta. Znaci nije spomenuo Allegrija vec igrace. To ti dovoljno govori koliko "sjajan" je taj covjek. Uostalom svoju sposobnost je pokazao u Europi i na par obicni utakmica.
Ne kazem ja da moramo pobijedit svaku utakmicu, naravno svako ima pravo da kiksa, ali da tako glupo se postavimo ne u par vec u dosta utakmica, e pa to mi stvarno ne ide u glavu. Bari, Palermo, Cesena, ma ne zelim se vise sjecat tih ismijavanja sto smo dozivljeli. Jel moramo onako da patimo u Bresci? Milan se na guzove izvlaci. Scudetto je zasluzen, jer smo najjaca ekipa u Italiji trenutno, ali je jadno na kakav nacin smo ga osvojili. Ovo nije ni M od onog velikog Milana Sacchia, Capella i Ancelottia. Allegri je daleko od Sacchia (obojica dovedeni na kormilo na isti nacin), i ja jednostavno ne vidim pomaka kod njega. Volio bi da mi neko od vas Maxista objasni par teza, tj. sta to valja kod ove panchine. Bio bi vam zahvalan, jer ja ih ocito ne vidim.
Znaci i dalje ostajem pri ovome sto sam ispod napisao: Ban za Seedorfa i Allegrija
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
@Ensare
Koga bi ti zelio na klupi sljedece sezone, samo mi nemoj reci Mourinho, Capelo, Hidink.
ti meni ensare nisi bas jasan...ali evo što je allegri napravio ove sezone....
1. merkel i strasser su igrali više nego ijedan mladi igrač iz omladinskog pogona u zadnjih 15 godina
2. preporodio pata-ako ti nije jasno kako objasniti ću ti ali nadam se da si zaključio kako je allegri najzaslužniji što je pato ove sezone proigrao a ne potonuo...
3.abate kojem smo se smijali da je propuh u obrani po allegrijevom paskom (i tassottijevom) postaje igrač koji je najviše napredovao i kuca na vrata reprezentacije
4. seedorf je igrao katastrofalno osim zadnjih par utakmica,i naravno da će on zaigrati protiv brescie u gostima jer hvala bogu čovjek zna što znače te utakmice ima 35 godina i igrao ih je više on nego barem 7 igrača milanovog prvog sastava, i nemoj biti neobjektivan seedorf je igrao dobro...
5. ista obrana je u sezoni 09/10 primila 39 golova, a ove sezone 23.pazi ista obrana je pod allegrijem primila 16 golova manje i još sa ozljeđenijim nestom i jednako smiješnim antoninijem.
6. robinho kao špica kod allegrija igra kao polušpica sa velikim radijusom kretanja,zabio je 12 golova,veoma se žrtvuje za ekipu,asistira a na forumu čitam o tome kako stalno promašuje zicere...ok promašio je,ali čovjek zaslužuje pohvale za ostale stvari koje radi...
7. 18. SCUDETTO
 MILANO SIAMO NOI!!!!
nisam nikakav maxista, marxista i sl. gluposti, već jednostavno milanista i ko god da je trener tog kluba ima moje simpatije i još važnije respekt, jer sigurno nije došao na to mjesto tako što su ga izvukli na lutriji.
vjerovali ili ne ima ljudi u Milanu koji nešto znaju o igri kod nas poznatoj kao nogomet ili fudbal (i to su svojim radom u zadnjih dvadesetak i više godina dosta puta dokazali) i ako su oni prepoznali u alegriju materijal za voditi klub kakav je AC Milan, ko sam ja da u to sumnjam (ili ko je ensar, neko treći ili deseti).
da sam fan nekog trenera nisam, tako nisam ni ovoga sada i kad on nekad napusti milan nije da ću sad pratiti neki njegov budući klub samo zbog njega, kao što nisam sad počeo navijati za chelsea kad je carlo otišao tamo(za sve u milanu mu hvala).
ali činjenica koji niko nemože pobiti je da je milan u svojoj prvoj sezoni sa alegrijem pred uzimanjem scudeta (bilo nekoliko stranica ranije da su samo još 3 čovjeka to uspjela s milanom), da je igra bolja nego unazad par sezona, da je koristio puno više igrača u sezoni nego leo pa i carlo, da su se dobila oba derbija,
e sad ako to nije do njega već samo do sreće i do igrača onda ok(mada teško da je samo sreća u pitanju), al eto onda je dobar jer nam je donio i tu sreću.
koristi čovjek najbolje igrača koje ima na raspolaganju, dok je sedorf bio u slaboj formi nije ga toliko koristio kao sad kad igra kao u najboljim danima, kako je samo pogodio s patom kad mu je dao par utakmica u prvom timu nakon nekoliko što je počeo s klupe i čovjek nam donio hrpu bodova, kod njega abate stvarno liči na beka a ne kao prije na izgubljen slučaj,
igra više formacija za razliku od prethodnika, odbrana nam je primila najmanje golova u ligi, napad nam je zabio najviše golova u ligi (logično imamo i najbolju gol razliku) e pa ako je sve to milanu dao Bog ili ako je splet sretnih okolnosti onda ok, on je pachina di merda.
jel to mogao sve uraditi i neko drugi-vjerovatno neko i jeste(al ne mnogi)
igra li milan najbolje na svijetu-definitivno ne igra
da se trebao proći totenham-jeste (ali realno nismo imali ni sreće u uzvratu u kojem smo bili daleko bolji rival)
znači imao je čovjek i grešaka i niko nije lud da to spori, al ko uostalom ne griješi?
ali da je premašio očekivanja većine i navijača i ljudi u klubu jeste, svi bi mi bili zadovoljni i da smo 2-3 sa par bodova zaostatka jer je i to bilo nemoguće u nekoliko ranijih sezona, nije se mogao dovesti bolji trener za manje novca(capelo, hidink ili nedaj bože morinjo su nemoguća misija + desetorostruko skuplji)
toliko od mene o čovjeku o kojem do ove sezone nisam puno znao i od kojeg nisam puno očekivao, ali čovjek me demantovao sa onim najvažnijim-REZULTATIMA i očekivanja je premašio višestruko i hvala mu,
a to što mu igra sedorf a ne merkel(iako je i taj dečko dok se nije ozljedio dobijao šanse dosta puta) je najmanji problem kad i sa sedorfom se pobjeđuje a taj isti sedorf redovno bude među najboljim na terenu, sutra kad sedorf ode a bude igrao neki novi ako rezultati budu tu ja još sretniji, ali da se stavlja neki klinac samo zato da se može reći kako nam igraju mladi igrači a da zbog toga rezultat ispašta to nipošto
(04-25-2011, 11:34 AM)tzar Wrote: nisam nikakav maxista, marxista i sl. gluposti, već jednostavno milanista i ko god da je trener tog kluba ima moje simpatije i još važnije respekt, jer sigurno nije došao na to mjesto tako što su ga izvukli na lutriji.
vjerovali ili ne ima ljudi u Milanu koji nešto znaju o igri kod nas poznatoj kao nogomet ili fudbal (i to su svojim radom u zadnjih dvadesetak i više godina dosta puta dokazali) i ako su oni prepoznali u alegriju materijal za voditi klub kakav je AC Milan, ko sam ja da u to sumnjam (ili ko je ensar, neko treći ili deseti).
da sam fan nekog trenera nisam, tako nisam ni ovoga sada i kad on nekad napusti milan nije da ću sad pratiti neki njegov budući klub samo zbog njega, kao što nisam sad počeo navijati za chelsea kad je carlo otišao tamo(za sve u milanu mu hvala).
ali činjenica koji niko nemože pobiti je da je milan u svojoj prvoj sezoni sa alegrijem pred uzimanjem scudeta (bilo nekoliko stranica ranije da su samo još 3 čovjeka to uspjela s milanom), da je igra bolja nego unazad par sezona, da je koristio puno više igrača u sezoni nego leo pa i carlo, da su se dobila oba derbija,
e sad ako to nije do njega već samo do sreće i do igrača onda ok(mada teško da je samo sreća u pitanju), al eto onda je dobar jer nam je donio i tu sreću.
koristi čovjek najbolje igrača koje ima na raspolaganju, dok je sedorf bio u slaboj formi nije ga toliko koristio kao sad kad igra kao u najboljim danima, kako je samo pogodio s patom kad mu je dao par utakmica u prvom timu nakon nekoliko što je počeo s klupe i čovjek nam donio hrpu bodova, kod njega abate stvarno liči na beka a ne kao prije na izgubljen slučaj,
igra više formacija za razliku od prethodnika, odbrana nam je primila najmanje golova u ligi, napad nam je zabio najviše golova u ligi (logično imamo i najbolju gol razliku) e pa ako je sve to milanu dao Bog ili ako je splet sretnih okolnosti onda ok, on je pachina di merda.
jel to mogao sve uraditi i neko drugi-vjerovatno neko i jeste(al ne mnogi)
igra li milan najbolje na svijetu-definitivno ne igra
da se trebao proći totenham-jeste (ali realno nismo imali ni sreće u uzvratu u kojem smo bili daleko bolji rival)
znači imao je čovjek i grešaka i niko nije lud da to spori, al ko uostalom ne griješi?
ali da je premašio očekivanja većine i navijača i ljudi u klubu jeste, svi bi mi bili zadovoljni i da smo 2-3 sa par bodova zaostatka jer je i to bilo nemoguće u nekoliko ranijih sezona, nije se mogao dovesti bolji trener za manje novca(capelo, hidink ili nedaj bože morinjo su nemoguća misija + desetorostruko skuplji)
toliko od mene o čovjeku o kojem do ove sezone nisam puno znao i od kojeg nisam puno očekivao, ali čovjek me demantovao sa onim najvažnijim-REZULTATIMA i očekivanja je premašio višestruko i hvala mu,
a to što mu igra sedorf a ne merkel(iako je i taj dečko dok se nije ozljedio dobijao šanse dosta puta) je najmanji problem kad i sa sedorfom se pobjeđuje a taj isti sedorf redovno bude među najboljim na terenu, sutra kad sedorf ode a bude igrao neki novi ako rezultati budu tu ja još sretniji, ali da se stavlja neki klinac samo zato da se može reći kako nam igraju mladi igrači a da zbog toga rezultat ispašta to nipošto

MILANO SIAMO NOI!!!!
Covjek je osvojio Scudeto,a vise od pola sezove je igrao bez KLJUCNIH igraca...Jedno vrjeme cak nije imao koga ostavit na klupi...To je za RESPEKT...Pobjedio je po 2 puta glat najvece konkurente za titulu,i jos je u utrci za kup Italije...Ja bi potpiso da nam svaka sezone bude ovako uspjesna,jer proteklih nekoliko sezona nam je bilo ocajno...
18...
Rossonero Per Sempre...
|