Milanezi s Balkana
@Mrki ne krivim ja ni De Sciglia ni Bojana...ono sto citavoj ekipi fali to je psihicka sprema, fizicka je na zavidnom nivou...ali ova prva katastrofa...to je dokaz i utakmica sa Zenitom i to induvidualno kod svakog igraca koci citavu ekipu, a zato samo moze biti odgovoran strucni stab i niko drugi...to svi i malo bolji strucnjaci bruje vec 2 sedmice kad je ekipa Milana u pitanju...kazu da ekipa moze ova igrati za prva tri mjesta za 5 sigurno, ali da se bar neke stvari moraju popraviti...
Moje licno misljenje da bi neki drugi trener izvukao vise iz ove ekipe pri tome mislim na ove mladje i nove igrace u Milanu...ali eto tek je pocetak octobra vidicemo...sad idu dvije vazne i teske tekme protiv Lazia i Genove
Kad je Urby otiso na ljevog "beka" pogledajte snimku koliko su se puta on i Binho sudarili ili koliko puta su stojali jedan od drugog na 1-2 m ...
Ova nova formacija po meni je dobra samo zato sto se iz nje mogu vrsiti razne transformacije, medjutim sad se postavlja pitanje gdje ce naci mjesto onoliko vezni igraca sto ih je kupovao...Nocerino Muntari itd....ni jedan nije dovoljno brz da igra po strani....
Mozda je cak bolje da se predje na taktki sa 3 u odbrani...jer evo zbog cega....Bonera moze igrati i beka i stopera kao i Zapata znaci mogu igrati vanjske stopere u toj formaciji, plus imamo dosta igraca u veznom redu... neka taktika 3-5-2 ali ne ona klasicna...jer i bekovi su nam prelosi to je sad ocito samo je De Sciglio pravi bek ovi ostali su krs pa tako i Abate koji ne moze da digne formu...
Jednostavno bi volio da proba tu taktiku sa 3 stopera...plus Yepes i Acerbi dosta su dobri u skoku...mada i ova formacija sa De Jongom i Montolivom ispred odbrane mi je ok...samo bi volio da ako ce forsirati ovo pokusa ostaviti na klupi Boatenga a tu stavit Montoliva a nazad Nocerino(Ambrosini) i De Jong...
Najtuznije sto mi evo poslje ne znam koliko kola pokusavamo napraviti i tek uigrati neku formaciju to je cisti promasaja Allegria...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Eto koga zanima više o transparentintima sinoć, ima par vezano za dolazak milanista u Beograd, finansiranje Intera od strane Kine, dosta o Kasanu i tako... Smile
http://www.acmilan-serbia.com/2012/10/mi...renti.html
Devilcool
Reply
Mislim da je sad pravo vrijeme da Allegri proba Emanuelsona na LB, jer je to na ovih 4-2-3-1 koje igramo mozda i najbezbolnije za probati.

Vecina ekipa koje dodju na San Siro se zatvore na svoju polovicu i napadaju na kontre, a sa 4-2-3-1 uvijek imamo minimalno 4 igrača s kojima se branimo u slucaju kontre (2 stopera i 2 zadnja vezna), jos dodas jednog beka i to je sasvim dovoljan broj igraca za sprijecit kontru. Prosle sezone bi cesto ostali samo sa Van Bommelom i stoperima pa smo iz kontre dobijali golove (utakmica protiv Fiorentine).

Druga stvar je da kad se ekipe zatvore na svoju polovicu, ne mozemo puno toga napravit kroz sredinu di je najgusce, nego triba vise igrat po bekovima, odnosno duplirat ih. To na 4-2-3-1 mozemo dobit na lijevoj strani sa Emanuelsonom i Shaarawyjem, a na desnoj sa Abateom/De Scigliom i Robinhom/Boatengom.

E sad po meni je najupitnija ona pozicija ispred isturenog napadaca, tu bi najprije stavio Bojana, po onome sta sam vidio prvih 7 kola. Za razliku od prosle sezone nam fali dosta kvalitete u igri prema naprijed, tako da sad trebamo koristiti sta je vise moguce tehnicki dobrih igraca. Kod bojana mi se sviđa sta moze brzo odigrat, dobar je tehnicar i zna i asistirat, njega moramo maksimalno koristit.

Kao i kod svake druge promjene, treba vremena da se sve izbalansira, naravno Allegri mora vodit racuna i o tome da ima igrace za skok, pogotovo defanzivni, sta nam je veliki problem ove sezone.

Protiv Intera je postavio igru odlicno, Bonera na desni bek je bio pogodak, iako se dosta ljudi nece slozit. Milito i Cassano su tip pametnih igraca i ne moze njih cuvat Abate, koji je vrhunski fizicki spreman ali zbog drugih razloga ocito losije cuva igrace Fox in the Box tipa Milito nego neke fizicki mocne tipa CR ili Hulk.

Mexes i Yepes nisu brzi ili agilni igraci, ali se znaju pozicionirati i citati igru cime onesposobis Milita i slicne. Uglavnom, za mene bi Yepes trebao biti standardan stoper (pitanje je jedino koliko moze), uz njega Zapata ili Mexes ovisno protiv koga igraju. Yepes je vazan jer je u nekom smislu vođa ekipi, sta se vidi i po ponasanju na terenu.

Evo da zavrsim, po meni prva stvar sto se tice individualaca na kojima bi Allegri i Tassoti trebali poraditi je pronaći igrača za desno krilo (Robinho ili Boateng), koji uz ofenzivne zadatke mora pomagati i u obrani, slicno kao El Shaarawy na drugoj strani, jer na toj poziciji moras bit prakticki napadac kada momcad napada, odnosno vezni igrac kada se brani, a ne ostati u napadu kao sto to oni prakticiraju.

Druga stvar je motivirati De Jonga da preuzme malo više inicijative u igri. On odradi defenzivno odlicno svoj posao, ali cesto odigra prvom do sebe, umjesto da pokusa promijeniti stranu ili dati dugu loptu, nesto tipa Van Bommel. Ja bih ovako igrao na San Siru:

Abbiati
Abate/De Sciglio Mexes Yepes Emanuelson
Montolivo De Jong
Boateng/Robinho Bojan El Shaarawy
Pato/Pazzini

Reply
Prati li iko aktivno dešavanja u i oko Curve Sud?

Šta se dešava sa njima, zar su se toliko prodali i u čemu je ustvari stvar. Čitava evropska navijačka scena im se smije na potezima
Reply
(10-09-2012, 08:02 PM)MIRZA Wrote: Prati li iko aktivno dešavanja u i oko Curve Sud?

Šta se dešava sa njima, zar su se toliko prodali i u čemu je ustvari stvar. Čitava evropska navijačka scena im se smije na potezima

Zasto se smije???...Na kojim potezima??? Beograd???
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Pobratimili se sa 40+. Tako sada kače transparente jedni drugima na utakmicama...
Devilcool
Reply
Nakon batina u Beogradu, ponovo su bili na sastanku i dogovoreno novo prijateljstvo sa dijelom grobara (tačnije alcatraz,40+ i ostali koji su još ostali na jugu). Otpisani su i dalje protiv toga i definitivno bi moglo biti još problema. I sami znate kako to ide na našim prostorima gdje se u navijački svijet svakodnevno upliću vjera i politika.

Samo me zanima na osnovu čega su odlučili baš za Partizan, a ne recimo Zvezda (crveno-crveno). I kada vidiš da nisi dobrodošao, da bi mogao imati problema ti idalje ideš na to. Ne bi me ni najmanje iznenadilo da su u pitanju mafijaški talovi.

25.10 igraju Inter - Partizan, može se ponovo očekivati pun jug, kao i problemi
Reply
(10-10-2012, 07:20 AM)MIRZA Wrote: . Ne bi me ni najmanje iznenadilo da su u pitanju mafijaški talovi.

25.10 igraju Inter - Partizan, može se ponovo očekivati pun jug, kao i problemi

Nisu, nisu, to je tim finim i odgojenim momcima do ljubavi prema sportu...
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Sve se vise ogovori o Felipe Andersonu iz Santosa (19 godina, igra istu poziciju kao i Robinho, igra i levom i desnom nogom).
Cak je moguce da dodje do zamene Anderson-Robinho, sto nebi bilo i tako lose jer i Santos trazi Robinha, i on je u poslednje vreme toliko "zakocio" u Milanu da bi to bila "win-win" situacija.
Jedini problem je taj sto su ljudi u Santosu vec podigli cenu Andersona jer ima ugovor do 2016, a i kazu da kao nije na prodaju jer on im je najbolja alternativa za Gansa koji je otisao.
Sama cena i nije neki problem (2.000.00 prema transfermarkt.de evo i link: http://www.transfermarkt.co.uk/en/felipe...59372.html) ali mu je klauzula verovatno astronomska.
FORZA MILAN
Reply
http://www.gazzetta.it/Calcio/Squadre/Mi...4452.shtml

Ako je ovo istina, nek odmah prodaju tih 30% dionica, jer ocito se ne moze drugacije u danasnjem fudbalu. A kako je napisala ova novinarka na kraju clanka, Berluskoni nije naviko da igra sekundarnu ulogu u fudbalu. Zato mislim da ce nesto biti od ovog, pogotov kad to povezemo s njegovom opsesiom Guardiolom i C. Ronaldom. Mada ja licno ne bi volio da ovaj drugi ikad doje u Milan, pa taman kad bi imali novca za bacanje.
Reply