Dok sam s prijateljima gledao derbi, i mi smo primjetili da Pato ima problema u jednostavnom prolazenju igrača, putanjama kojima ide prema golu itd. U par navrata je stvar mogao rijesiti jednostavno, ali se krivo postavio itd. Meni to uopce nije cudno... Nedostaje mu iskustva, kada je dosao u MIlan bio je izvanserijski dribler, no zakocili su ga mega planovi Carletta itd. Dalje, onda je igrao glupo desno krilo, a oztljede su ga stalno pratile...
Kada uhvati malo rutine u tim kretnjama kada dobija duge lopte i pocne to rjesavati ucinkovitije biti ce nezaustavljiv! Jer ne postoji obrambeni igrač koji ga moze stici, nitko! Golgeter je, ima sut s obje noge, i NAPREDUJE... Sve ce biti ok s Patom.
Ibra je budala, uvijek je i bio... Ali da nema Ibre mi bi sada bili četvrti pa neka pricaju sto zele. Samo neka nama Ibra ostane nagodinu, što vjerujem da i hoce, a Milan ce se vec pojacati kako Silvio i Galliani znaju.
Gansa cemo kupiti za 30-ak mln eura, sto je ogromna cijena. Svi govore da je fenomen, ja se nadam da su u pravu. Ne ocekujte novog Kaku, jer je potpuno drugaciji igrač od Kake. Mozemo ocekivati nesto kao Rui Costa ili nekakav Rivaldo koji igra u sredini, poboljsani Boban ili tako nesto  Dodavanja i pregled igre podsjecaju na Zidana, da...
Sada me to nista ne zanima, iskreno. Sljedeca je Doria i to moramo dobiti! Vratio se i Pirlo, biti ce na klupi. Dobro ce nam doci protiv Brescie i tako tih ekiupa sigurno... A onda ciao Seedorf, Pirlo, Marek, Oddo itd.
"Where others have succeeded... I have always failed!" Jaques Clouseau
P.S.
IT'S MRKI!!!
04-13-2011, 05:04 PM
(This post was last modified: 04-13-2011, 05:05 PM by dejo.)
(04-13-2011, 01:13 PM)marcello-cro Wrote: Dok sam s prijateljima gledao derbi, i mi smo primjetili da Pato ima problema u jednostavnom prolazenju igrača, putanjama kojima ide prema golu itd. U par navrata je stvar mogao rijesiti jednostavno, ali se krivo postavio itd. Meni to uopce nije cudno... Nedostaje mu iskustva, kada je dosao u MIlan bio je izvanserijski dribler, no zakocili su ga mega planovi Carletta itd. Dalje, onda je igrao glupo desno krilo, a oztljede su ga stalno pratile...
Kada uhvati malo rutine u tim kretnjama kada dobija duge lopte i pocne to rjesavati ucinkovitije biti ce nezaustavljiv! Jer ne postoji obrambeni igrač koji ga moze stici, nitko! Golgeter je, ima sut s obje noge, i NAPREDUJE... Sve ce biti ok s Patom.
Ibra je budala, uvijek je i bio... Ali da nema Ibre mi bi sada bili četvrti pa neka pricaju sto zele. Samo neka nama Ibra ostane nagodinu, što vjerujem da i hoce, a Milan ce se vec pojacati kako Silvio i Galliani znaju.
Gansa cemo kupiti za 30-ak mln eura, sto je ogromna cijena. Svi govore da je fenomen, ja se nadam da su u pravu. Ne ocekujte novog Kaku, jer je potpuno drugaciji igrač od Kake. Mozemo ocekivati nesto kao Rui Costa ili nekakav Rivaldo koji igra u sredini, poboljsani Boban ili tako nesto Dodavanja i pregled igre podsjecaju na Zidana, da...
Sada me to nista ne zanima, iskreno. Sljedeca je Doria i to moramo dobiti! Vratio se i Pirlo, biti ce na klupi. Dobro ce nam doci protiv Brescie i tako tih ekiupa sigurno... A onda ciao Seedorf, Pirlo, Marek, Oddo itd. Bravo Mrki,ali daj se odluči ili budi Mrki ili Marcelo-cro
Inače spominje se neki transfer Pirla u Juventus...nevjerojatno da će igrač koji je bio pojam u našem veznom redu sredinom prošlog desetljeća ići u najvećeg nam rivala
http://www.youtube.com/watch?v=pxXpErTGP0Q jedan Gansov mix sa dobrom mjuzom
 MILANO SIAMO NOI!!!!
(04-13-2011, 08:40 AM)adis Wrote: Kakvo dovodjenje Ronalda, od toga nema nista.
Za njega treba iskesirati 100 milki, za te pare je bolje dovesti 3-4 kvalitetna igraca i tako pokriti sve pozicije ali i od toga nece biti nista. U najboljem slucaju cemo dovesti jednog kvalitetnog igraca, tipa Ganso i dvije zakrpe i to je to, ali i s takvim pojacanjima bi sljedece sezone imali respektabilnu ekipu.
Mecong svjestan sam ja Ibrine kvalitete, on je vec dokazana klasa i bez njega bi se sad borili za plasman u LP
ali je cinjenica da je dosta losiji u nastavku sezone a i ovi crveni kartoni mu nisu trebali.
A pitao sam te Ibru zato sto ga uvjek branis pa sam pomislio da niste kakvi rodjaci 
I ne dirajte mi Pata, decko je masina, jos da ga Pippo nauci koji trik dominirao bi seriom a.
Ensare od sad te saljemo na sve derbije, donosis nam srecu, forum ce da placa putne troskove.
Tacno je, ja cijelo vrijeme branim Ibru. Ponovicu, nemam visoko misljenje o njegovim ljudskim i moralnim kvalitetima. Ali, meni je mnogo drazi Ibra koji psuje sam sebi i prica sam sa sobom kad promasi sansu, koji vice na igrace u toku utakmice,...To je, valjda, samo znak koliki je borac (ratnik) i koliko mu je stalo do pobjede, za razliku od Pata koga boli kurac za sve i kome je najvaznije da on bude u prvom planu. U svojoj sebicnosti Pato se po cesto upetlja kao pile u kucinu i kad vidi da je otisao u kurac pokusava da iznudi aut ili korner. A Ibra nije takav. Ibra radije asistira nego ide sam kao gluho krme kao Pato. Ibra, naravno, ima mnogo bolja rjesenja u svakoj situaciji od Pata. Dobro, Pato je jos mlad, i valjda ce doci pameti. Samo mu to jos fali, sve ostalo ima. Da ne bih bio pogresno shvacen, po ko zna koji put cu reci, da izuzetno cijenim Patove fudbalske mogucnosti. Ali, ako Pato dostigne Ibrine visine (nadam se da hoce) nisam siguran da ce imati bolje moralne i ljudske osobine od Ibre. Nadam se da hoce. Imam utisak da ce taj momak (Pato) kad postane vodja Milana (nadam se da hoce), lajati na zvijezde. Volio bih da grijesim.
Per aspera ad astra!
04-13-2011, 09:00 PM
(This post was last modified: 04-13-2011, 09:03 PM by Maji_TZ.)
Sjecali se neko Danieala Bonere ???
Ma vise je glupo spominjat i komentarisati dali je Ibra vazan igrac ili nije...14 golova...14asist i tacka...kod oba gola u ned je ucestvovao...
Ovo sto je uradio meni se nikako ne svidja jer je totalno psihicki pao a tu je najranjiviji...ali ipak za psovanje 2 utakmice kazne...ne znam bas...kao da Ibra samo psuje na terenima...
Poceli su opet natpisi cuveni Interovih novinara o destabilizaciji u Milan (samo im je to jos ostalo)...kako Ibra ide iz Milana za C.R. ili pak ide u Romu???...pa kako Nesta nezadovoljan sa ponudjenim ugovorom i napusta klub i sta ce jos sve izmisliti do kraja niko ne zna...sad se javljaju i oni ostali koji mrze Milan al im ekipe njihove(citaj Roma Juve) ne mogu nista, pa navijaju svi za Napoli i govore kako je Napoli u psiholoskoj prednosti i ima laksi raspored...
Mene cudi kako niko od vas ovde nije komentirao pobjede Napolia, prvo protiv Parme(cist offside) i protiv Lazia(presmjesan penal i cist gol Lazia nije priznat)...
Jedino je Braida komentirao na navode Napolia da se sve radi kako bi ekipe iz Milana osvojile scudetto, pa ih je pitao za te susrete zasto su se usutili...
Mene jednostavno nervira i ne mogu da prezalim taj remi protiv Barija na San Siru...jer nabijes Napoli 3:0, nabijes Inter 3:0 i opet strepis u zadnji 6 kola za titulu...
Sto se tice Ibre mislim da ce nam puno nedosatajati protiv Brescia u gostima jer to su njegove utakmice, dok kuci(Samp,Bologna) uz velku podrsku i napalu mozemo nadoknaditi njegovo odsustvo...
AC Milan - Sampdoria 4/16/11 7:45 PM BST
Brescia - AC Milan 4/23/11 6:00 PM BST
AC Milan - Bologna 5/1/11 2:00 PM BST
Roma - AC Milan 5/7/11 7:45 PM BST
AC Milan - Cagliari 5/14/11 7:45 PM BST
Udinese - AC Milan 5/22/11 2:00 PM BST
Napoli - Udinese 4/17/11 7:45 PM
Palermo - Napoli 4/23/11 2:00 PM BS
Napoli - Genoa 4/30/11 7:45 PM BST
Lecce - Napoli 5/8/11 2:00 PM BST
Napoli - Inter Milan 5/15/11 7:45 PM BST
Juventus - Napoli 5/22/11 2:00 PM BST
Parma - Inter Milan 4/16/11 7:45 PM BST
Inter Milan - Lazio 4/22/11 5:00 PM BST
Cesena - Inter Milan 4/30/11 5:00 PM BST
Inter Milan - Fiorentina 5/8/11 2:00 PM BST
Napoli - Inter Milan 5/15/11 7:45 PM BST
Inter Milan - Catania 5/22/11 2:00 PM BST
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
(04-13-2011, 08:11 PM)Mecong Wrote: (04-13-2011, 08:40 AM)adis Wrote: Kakvo dovodjenje Ronalda, od toga nema nista.
Za njega treba iskesirati 100 milki, za te pare je bolje dovesti 3-4 kvalitetna igraca i tako pokriti sve pozicije ali i od toga nece biti nista. U najboljem slucaju cemo dovesti jednog kvalitetnog igraca, tipa Ganso i dvije zakrpe i to je to, ali i s takvim pojacanjima bi sljedece sezone imali respektabilnu ekipu.
Mecong svjestan sam ja Ibrine kvalitete, on je vec dokazana klasa i bez njega bi se sad borili za plasman u LP
ali je cinjenica da je dosta losiji u nastavku sezone a i ovi crveni kartoni mu nisu trebali.
A pitao sam te Ibru zato sto ga uvjek branis pa sam pomislio da niste kakvi rodjaci 
I ne dirajte mi Pata, decko je masina, jos da ga Pippo nauci koji trik dominirao bi seriom a.
Ensare od sad te saljemo na sve derbije, donosis nam srecu, forum ce da placa putne troskove.
Tacno je, ja cijelo vrijeme branim Ibru. Ponovicu, nemam visoko misljenje o njegovim ljudskim i moralnim kvalitetima. Ali, meni je mnogo drazi Ibra koji psuje sam sebi i prica sam sa sobom kad promasi sansu, koji vice na igrace u toku utakmice,...To je, valjda, samo znak koliki je borac (ratnik) i koliko mu je stalo do pobjede, za razliku od Pata koga boli kurac za sve i kome je najvaznije da on bude u prvom planu. U svojoj sebicnosti Pato se po cesto upetlja kao pile u kucinu i kad vidi da je otisao u kurac pokusava da iznudi aut ili korner. A Ibra nije takav. Ibra radije asistira nego ide sam kao gluho krme kao Pato. Ibra, naravno, ima mnogo bolja rjesenja u svakoj situaciji od Pata. Dobro, Pato je jos mlad, i valjda ce doci pameti. Samo mu to jos fali, sve ostalo ima. Da ne bih bio pogresno shvacen, po ko zna koji put cu reci, da izuzetno cijenim Patove fudbalske mogucnosti. Ali, ako Pato dostigne Ibrine visine (nadam se da hoce) nisam siguran da ce imati bolje moralne i ljudske osobine od Ibre. Nadam se da hoce. Imam utisak da ce taj momak (Pato) kad postane vodja Milana (nadam se da hoce), lajati na zvijezde. Volio bih da grijesim. Razumijem i postujem to sto ti cjenis Ibru samo ne budi tako strog prem Patu
bice ti krivo zbog svojih rjeci kad decko podigne zlatnu loptu.
Sta je ovo, citav dan prodje a nikakvih vjesti za Gansa, zabrinut sam
Moze adise, nije problem  idemo ja i zastava Celika. Neces vjerovat neki momci mi htijeli otkupit zastavu (okacio sam zastavu Celika na sjevero-istocni toranj) kazu da donosi srecu hahahaha  Ne mozeee
Trebam da ulovim ponovo vremena i priliku da se spustim do Rijeke, i opet palim za San Siro. Ludnica je, a raja u busu je woooow
E sad ovo za Napoli, ja ne znam sta vi ocekujete, ali Napoli po meni ima najtezi raspored:
Napoli - Udinese 4/17/11 7:45 PM Udine prejak
Palermo - Napoli 4/23/11 2:00 PM BS Palermo napokon krenuo
Napoli - Genoa 4/30/11 7:45 PM BST
Lecce - Napoli 5/8/11 2:00 PM BST
Napoli - Inter Milan 5/15/11 7:45 PM BST uno, due, tre merdeee
Juventus - Napoli 5/22/11 2:00 PM BST pa ovo je stara dama, a trebaju im bodovi za Euro Ligu
Milan trenutno moze sam da osvoji titulu, ima najlaksi raspored, imamo pravo kiksat protiv Rome, ako sve ostalo dobijemo, Inter i Napoli ce jedno drugo izbacit, i onda u Udine po titulu
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
04-13-2011, 09:40 PM
(This post was last modified: 04-13-2011, 10:08 PM by adis.)
Maji TZ upravu si za Napoli, koliko su puta sugavo uzeli bodove, nevjerovatno. Jos Mazzari ima obraza da se stalno zali na sudjenje i na favoriziranje Milanskih klubova a sa juga niko ne moze da odnose bodove, naravno osim nas.
Laziu cist gol ponisten jos im i crveni bezveze dali i tako tokom cijele sezone.
Ensare kome jos zastava Celika moze donijeti srecu
Ibrahimović - Milanov mamac za dovođenje Ronalda
U Milanu i dalje vrte priču o dovođenju Realovog napadača Cristiana Ronalda u svoje redove. Corriere dello Sport doznaje da bi u posao, kao mamac "kraljevskome klubu", mogao biti ponuđen Zlatan Ibrahimović...
Iako se nestvarnim čini da bi se u Madridu odrekli svog nositelja igre u trenucima dok, kako kaže trener Jose Mourinho, grade momčad za velike stvari, navodno su u Milanu spremni odreći se švedskoga napadača i ponuditi Realu novac kojim bi omekšali njihov krut stav.
Ibrahimović je još uvijek Barcelonin igrač na posudbi među "rossonerima" koji će ga imati pravo kupiti na kraju sezone za 24 milijuna eura. Otplata Kataloncima moguća je na tri rate od po osam milijuna eura godišnje.
Čelni ljudi Milana voljni su Ronalda privući s primanjima od 15 milijuna eura po sezoni, što je brojka kojoj se još nitko nije približio.
04-13-2011, 10:23 PM
(This post was last modified: 04-13-2011, 10:23 PM by Maji_TZ.)
(04-13-2011, 09:40 PM)adis Wrote: Maji TZ upravu si za Napoli, koliko su puta sugavo uzeli bodove, nevjerovatno. Jos Mazzari ima obraza da se stalno zali na sudjenje i na favoriziranje Milanskih klubova a sa juga niko ne moze da odnose bodove, naravno osim nas.
Laziu cist gol ponisten jos im i crveni bezveze dali i tako tokom cijele sezone.
Ensare kome jos zastava Celika moze donijeti srecu
http://www.youtube.com/watch?v=TUUk3txtg...re=related
3:58 ..Ovako da je Rochhi zabio Milanu i da isto ovako nije priznat pogodak, digla bi se uzbuna....novi Calciopolo bla bla bla....
@Ensare nisam ja govorio za raspored vec ti novinari...a ja sam samo zaljepio raspored zadnji 6 kola 3 ekipe u borbi za titulu
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Evo od sada sam Mrki... Nesto mi u pocetku nije radio, pa sam stavio "marcella", pa se zaboravim nekada, sorry ekipa.
Iskreno, ja ne bih mijenjao Ibru za Ronalda da mi sda netko to ponudi. Taj Ronaldo mi je odvratan, a Ibra je pravi pobjednik koji drži cijelu ekipu na okupu. Sada kada momčad igra dobro sada bi se svi riješili Ibre, a kada smo igrači očajno a on sam pobjeđivao bio je bog... Samo neka Ibra ostane, mora i on jednom osvojiti LP!
Inače i MOurinho je rekao da dovođenje Ronalda od strane Berlusconia nije nemoguce bla, bla...
Nije uprava Milana od jucer pa da dopuste da se klub destabilizira preko novina, ma dajte... To je za djecu i publiku.
Naše sljdeće tri utakmice MORAJU biti 9 bodoova i scudetto je gotov. Ovaj put se nadam da cemo to uspjeti nekako a ne uprskati protiv malih momčadi.
Treba nam pun San Siro kao sto je i Pato rekao i idemo kolo po kolo. Na ljeto sto bude bude.
P.S.
Nitko nije spomenuo da je golman Cagliaria Marchetti od nagodinu igrač Milana...
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau 
( Massimo Morratti )
|