Milanezi s Balkana
A koje su to pa kvalitetne strane trenere i imali? Imao je Inter Murinja i dobili su Ligu Sampiona o kojoj su mogli da sanjaju. Nikakav drugoligaski trener italijanske skole im to ne bi doneo. Nije problem stranac ili italijan ,vec koliko je dobar trener. Da se ne lazemo ,Italijani nemaju puno takvih. I svi su zauzeti. U ovom trenutku je za Milan bolje da trazi kvalitetno resenje u inostranstvu nego da angazuje nekakvu tarabetinu ili polutarabetinu iz domace lige... Pod uslovom , naravno ,da to inostrano resenje ne bute takodje neka tarabetina...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Ko god da dođe treba da ima autoritet i da smije reći nekim igračima da sjede na klupi iako su 100% spremni. Treba nam neko ko zna koristit mlade i vjeruje im. Neko ko ima ideje i zna ih objasnit igračima i sprovesti u djelo. Ne zanima me jel to Giampaolo, Gasperini, Sarri, Mou, Klopp ili neko drugi, bitno je samo da zna radit svoj posao. Jer mi odavno nemamo trenera koji zna čitat taktike i mijenjat taktike u igri.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
(06-01-2019, 01:19 PM)ensar7 Wrote: Ko god da dođe treba da ima autoritet i da smije reći nekim igračima da sjede na klupi iako su 100% spremni. Treba nam neko ko zna koristit mlade i vjeruje im. Neko ko ima ideje i zna ih objasnit igračima i sprovesti u djelo. Ne zanima me jel to Giampaolo, Gasperini, Sarri, Mou, Klopp ili neko drugi, bitno je samo da zna radit svoj posao. Jer mi odavno nemamo trenera koji zna čitat taktike i mijenjat taktike u igri.

Takvih u Italiji ne postoje, mozda Conte i Sarri, a njih moras platiti....da se ne lazemo, Milan ganja trenera koji ce imati max 2 mil platu i to je to...novac je glavna vodilja Elliota i tog nekog novog Milana...

@huss ja ne znam o cemu ti govoris? Prije koliko god je bio stranac na klupi i u kojem periodu??
To je vrijeme kada su talijanski treneri dominirali sa taktikom, formacijom i disciplinom...osvajali klupska i reprezentativna takmicenja....kad je zadnji put bilo koji talijanski trener nesto osvojio u Evropi? (Nemoj racunati EL ove god I Sarria)...
Talijanski treneri su procitana knjiga, filozofija i mentalitet bolje jedan bod sigurno nego veliki rizik za tri, vise nigdje ne prolazi...zadnje kolo u Seriji A je pokazatelj kad je svima trebalo svi su igrali odlicno i na pobjede...jedan Empoli je fudbalski raznjeo Intera...dok god budu treneri patili od rezultata nema napretka za ekipe koje treniraju...zbog tog ja kazem da je potreban stranac kao trener...ne zbog filozofije Milana, ne zbog trenutnog pobjednickog mentaliteta u fudbalu koji imaju stranci...
Milan godinama unazad ima provincijski gubitnicki mentalitet i prvo na njemu treba raditi pa tek onda na formaciji
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Navodno Giampaolo je sve bliži. Mene raduje to što tip igra 4-3-1-2 Znači no space za Susa i s tim je sigurno da glumac leti iz kluba. Sa tom formaciji ostaje i Silva u ekipi da se mijenja sa Kurconeom i Piatekom, a Hakan napokon može da igra iza napadača a konkurencija mu je Paqueta. Sad jedino što nam trebaju 3 trkača u sredini a takvi imamo samo Kessiea i Mauria, Baka je vraćen a Biglia može lagano na transfer listu. Znači ljetni prelazni rok dovest 4 veznjaka. Haj da i to vidim.
Iskreno meni je muka više ovi 4-3-3 I 4-2-3-1 formacija, i mislim da je Silvio u pravu kad kaže da se moramo vratit formaciji sa 2 špica i ofazivni veznim. 
Zato moj glas ide Giampaolu. Uostalom Pochetino košta 10 mil a ovaj 2 mil, ogromna razlika
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Za 4312 nam trebaju vrhunski bekovi koji znaju i u napadu i u odbrani, a to je danas tesko naci. Volim je i ja ali, ako pogledas koliko su postali retki kvalitetni defanzivni igraci, ovo je vrlo zajebana misija.
I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.
Reply
Ovu 4-3-3 formaciju treba zabraniti specijalnim ukazom upave. Bar dok se ne dovedu igraci koji su u stanju da je iznesu.
Reply
Pa valjda ovaj lik sto dolazi iz Samprodije nikad nije igrao nisza drugo osim 4-3-1-2, a to je formacija koju vecina navijaca priziva. Ako nista to je dobra stvar. Ja ga se sjecam iz nekog malog kluba, da li je mozda bila Siena prije par godina, uvijek je bio onako defanzivno jak. A sad vidjecemo, nama niko od zvucnih imena nece doci i moraju se ovako kockati, mozda se nekad i posreci sa trenerom.
Reply
On je celoga zivota po malim klubovima ,tako da ko zna iz kojeg ga se secas...
Nema nista od zvucnih imena. A Djampaolo navodno vec ima na spisku 2-3 igraca Sampdorije koje ce dovesti u Milan.
Da li su to neki Montelini Matigoli koje je dovlacio iz Fjorentine ili neki valjani ,ostaje da vidimo...
Reply
Taj mali tim koji je trenirao je Empoli ...
Andersen i Preat iz Sampdorie bi mogli skupa sa trenerom doci, takodjer pominje se i dalje Sensi i Machini iz Atalante....

Zamjena Silva / Schick je navodno ponudjena ...
Ja ne znam da li su ovi iz Uprave svjesni koliko moraju biti aktivni na ovom prijelaznom roku...
Ostajemo bez Bakayoka, Zapate, Abatea, Montoliva, Bertolacia i Mauria...bice tesko ih samo brojcano zamjeniti...jos tu i Caldare nema do januara gotovo sigurno...
A da ne govorim o mogucim prodajama Susa, Donnaraume, Laxalta, Castileja, Kessie, Biglie i Strinica...

Kad ovako pogledate nama slijedi jedna prava revolucija...najmanje 5 prinova tu treba doci, najmanje
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Samo jedan komentar o Gattusu? Covjek si izbio iz djepa 5-6 miliona eura jer razmislja srcem. Svaka mu cast. Koji bi to trener napravio? Steta sto je preuzeo Milan u svojim pocetnickim danima. Da je se jos malo izbrusio, barem 2-3g mozda bi to bilo ono pravo. Tko zna, mozda se i vrati jednog dana. Hvala mu za sve i hvala mu sto iskreno voli Milan!
Reply