Milanezi s Balkana
Meni se saravi cini nekako pogubljen u formaciji, tamo oko 16erca...Aquilani ne postoji na terenu, nocerino se stvarno trudi i pokusava, ali to je limitirani igrac za palermo i nista vise. A bome ni aquilani nije puno dalje od te nekvalitet
Reply
meni nije jasno koji kurac nocerino radi na desnoj strani?????
on je cisti zadnji vezni, razbijac.....

bod ko kuca...juve isto kiksao i napoli....
ozlijedjeni nam zlatan,robinho,pato i boateng....
za 3 dana doma cesena, pa LP, pa juve u torinu.....
Reply
Jednostavno prevelik izostanak su Boateng, Flamini, Taiwo, Robinho i Ibrakadabra to smo vidjeli i večeras htjeli to priznat ili ne. Ali nije jos vrijeme za alarm tek su tri kola... Ni meni Alegri nije jasan ali opet kad pogledate i nema nekog izbora jbg
Reply
Taiwo je spreman vec 2 kola ali navodno los je u defanzivi...Kao da su Cafu i Serginho bili dobri u defanzivi...
Emanuelson kad ga je vec neko spomenuo nista nije odigrao,osim sto je promasio 2 sanse..Penal na Pipu 100%,ali morao je Pipo uci puno ranije..El.Sarawi osim sto je dao go nije nista specialno uradio,ali on ima 18 god cini mi se....tako da boljeon nego neki starac...
Abiati bez obzira na odlicne odbrane u drugom pol..onako nesmije pogrjesit,ono je bas pocetnicki...
Po meni Cassano i donekle Sedorf,pa mozda Abate i Nocerino igraci koji se trude,uz stalne Nestu i Silvu..
Aqvilani katastrofa,to je igrac koji moze igrati lijevo u vezi a nikako iza spice...Zambrota mozda i naj gori...Cak je i Antonini bolji od njega....Bomel razocarao kako je pocela sezona,cista nula...
Pata necu vise komentarisat...Nema smisla...
Sreca pa sad imamo 2 relativno lagane tekme,a isto tako sreca pa juve i Napoli Nisu otisli na +7...
Nadat se povratku igraca u narednih 15 dana...
Rossonero Per Sempre...
Reply
Veoma veoma lose Sad
Ne znam sta da pisem, jer necu da ikog tusim.
Samo cu reci da Sharavi je jos premlad za prve postave. Decko se gubi. Jos se ne zna kretat, i to je u par navrata pokazao. Najbolji primjer kad mu je Cassano htio dat loptu, a ovaj nije u stanju da se oslobodi od protivnika i stvori si prostor. Jos on mora ucit, znaci ne potrebno pokazivanje broja navijacima i glumljenje face pred Pippom. Ono je trebao dodat a ne trazit sut. Moze bit dobar igrac al mora jos ucit. Hajde nisu ni Pedro i Müller odma znali igrat fudbal. Ali mora ga gurat, a ne sad odma ga bacit u drugu ekipu i vratit ga tek oko novembra ponovo.

Seedorf me iznenadio, lijepo odigrano. Nema snage pri kraju, i to se vec par tekmi vidi, ali to je kriv onaj idiot na klupi, koji samo stoji i nista ne radi. Al haj, necu o njemu, muka mi je vise o njemu trosit rijeci.

Pocetak ili ne, ovako se nije smijelo startat: 4 tekme: 3 nerijeseno (2 kod kuce) i 1 gubitak. Lose za jednu ekipu koja se bori za titulu, veoma lose.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Slab start sezone, sve se poklopilo-povrede bitnih igrača i zajeban raspored na početku lige.
Šaravi zunjen tokom utakmice, dosta grešaka, ali s obzirom na njegove godine i to da mu je ovo tek druga utakmica u Milanu, nije loše.
Dao je gol za remi, tako da je od njega dosta za ovu utakmicu. Nocerino se trudi, par puta je trebalo bolje da reaguje. Sedorf dobar, jedini kreator kod nas, poslao nekoliko dobrih lopti. Nesta i Silva standardno dobri.
Abiati im poklonio gol, onakve greške ne sme da pravi, u drugom nas spasio u par navrata.
Ali kako se vuku kada nemaju loptu, mora mnogo više da se trči. Sledi Ćezena i tu se nadam da uzimamo prvu pobedu.
Devilcool
Reply
(09-21-2011, 10:16 PM)ktm rossonero(alberto) Wrote: Taiwo je spreman vec 2 kola ali navodno los je u defanzivi...Kao da su Cafu i Serginho bili dobri u defanzivi...
Emanuelson kad ga je vec neko spomenuo nista nije odigrao,osim sto je promasio 2 sanse..Penal na Pipu 100%,ali morao je Pipo uci puno ranije..El.Sarawi osim sto je dao go nije nista specialno uradio,ali on ima 18 god cini mi se....tako da boljeon nego neki starac...
Abiati bez obzira na odlicne odbrane u drugom pol..onako nesmije pogrjesit,ono je bas pocetnicki...
Po meni Cassano i donekle Sedorf,pa mozda Abate i Nocerino igraci koji se trude,uz stalne Nestu i Silvu..
Aqvilani katastrofa,to je igrac koji moze igrati lijevo u vezi a nikako iza spice...Zambrota mozda i naj gori...Cak je i Antonini bolji od njega....Bomel razocarao kako je pocela sezona,cista nula...
Pata necu vise komentarisat...Nema smisla...
Sreca pa sad imamo 2 relativno lagane tekme,a isto tako sreca pa juve i Napoli Nisu otisli na +7...
Nadat se povratku igraca u narednih 15 dana...

nismo gledali istog Cafua, ocigledno Big Grin

al evo, mislim da ako se ne bi trabali tuziti za ijednu od ove tri ligaske utakmice, to bi tribala bit ova. lose smo igrali, ali to je i ocekivano.

abbiati - greska, jbga, dogodi se, u drogm pol. nas je par puta spasio, ne triba nakon ovog radit dramu
silva, nesta - bez znacajnijih problema
abate - dobar, treba popravit napadacki dio igre definitivno
zambrotta - iznenadjujuće slab, nesiguran u duelima
van bommel - ok u destrukciji, naprid nista, al se ni ne ocekuje nista
nocerino - dobar defenzivno, dobro je utisa njihov vezni red, nekoliko puta dobro pokrio van bommela, naprid isto nista, jednostavno covik ne zna
seedorf - kreativno solidan, puno puta nesiguran u duelima i dosta potrošen ovim tempom, izvanredan slobodnjak i asist za cassana
aquilani - danas nista, bezidejan, u defanzivi nevidljiv
pato - nesto se trudio, al nije puno ni igra za ocjenu
cassano - vrlo dobar, po meni najbolji, ali nema s kim igrat. uvjeren sam da nam napadaci vrlo dobro surađuju, svi osim pata, koji da vise kombinira sa ostalima bi da 30+ golova u sezoni
el shaarawy - bravo, ali kao i vecina mladjih igraca, izgubljen, ali talent je tu.

evidentno je da nam fali zlatan, jer kad on igra imamo tu opasnost u napadu u vidu snage, visine i tehnike. bod je ok, ne triba ocajavat, neće se ni napoli i juve usrećit sa udineseom, ali sad protiv cesene bodovi tribaju pod hitno

Reply
Posto sinocnje igrace nema smisla komentirati, jel sto da se se komentira kad nista nisu odigrali. Dakle, ostaju neocjenjeni sto se mene tice.

Ono sto bih htio reci jest odnos prema igri i klubu vecine nasih veterana. Kada su u pitanju ambrosini, gattuso, seedorf i ekpia, ja sam prvi koji ce rec - da ih se trebalo rijesiti jos prije dvije,tri godine.

Ali, sinoc gledam zagrijavanje inzaghia. Kada se on podigao s klupe, tribine su eksplodirale. Kada je usao u igru, prekasno naravno, takav trud, zalaganje i htijenje da taj sugavi tim ostvari nezasluzenu pobjedu, mene je odusevio. I s tih 37,38 godina, covjek se borio i poticao druge da budu jos bolji.

Nadalje, gattuso na klupi stoji, skace, bodri ekipu, ambro na tribinama vidno lose raspolozen zbog katastrofalne predstave, nesta u obrani pokusava bit sto bolji iako su godine neminovno stisle.

Nasi starci, kaki god bili, pored svih tih milijuna jos uvijek ginu za ac milan i navijacima salju poruku da milan ipak jos uvijek predstavlja nesto vise od samog nabijanja lopte. Da nije milan nekakav inter, barcelona, chelsea ... da iza milana stoji neka reputacija i nesto sto je vise od nogometa.

I sad si ja mislim. Kada oni odu u penziju, kakvi ce to igraci ostati u milanu. Nema vise maldinia, co0stacurte, baresia, cafua, inzaghia, gattusa, ambra, gospode na terenu i jos vece gospode izvan njega. Uz milan su se uvijek vezale igracke i ljudske legende.

Ostaju nam pato, covjek koji nakon nekog poluistegnuca samoinicijativno izlazi van i onda se cereka na tribinama u drustvu robinha koji se jos bolje zabavlja pored njega, ostaju nam placenici tipa bommel, aquilani, nocerino, polukriminalci tipa cassano i ibrahimovic, nedefinirani likovi tipa antonini, abate, bonera, itd.

Starci, kakvi god da jesu, postuju instituciju milana i kada vidim njih na terenu znam zasto volim taj milan. Kada vidim te brazilske cirkusante, lose mi je. Od mladjih igraca, cast milana ostaje na boatengu i t.silvi.

Reply
Evo prva propuštena utakmica ove sezone. Nisam gledao ali ne žalim za tim. Sve sam postove pročitao i sve mi je jasno. Ja presretan s bodom. Toliko ozljeda a mi bod s opako dobrim Udineseom, još su svi konkurenti kiksali, ma ovo kolo je uspješno što se mene tiće.

Abbiati nas spašavao par puta, ali imao tu neku veliku pogrešku? Heh, ništa čudno. Zbog takvih grešaka sam ja oduvijek protiv njega. Jer nije isto kad pogriješe napadač i veznjak ili golman, jer kad ovaj zadnji napravi grešku onda je to u većini slučajeva gol. Al neću trubiti o njemu, moje mišljenje stoji da je prosječan golman kakvih ima i kod nas na balkanu.

Pato molim te ozdravi što prije i idi iz kluba, više nemam strpljenja za tvoje igre i još da trpim tvoje ozljede? Ma jednostavno te ne ide u Milanu i to je to, nisi ti za naš klub.

Kad nam se vrate ozljeđeni igrači uvjeren sam u bolje igre i obranu Scudettta. Mi smo najjača ekipa u Italiji i to je svima jasno. Svima ponekad zašteka al mislim da naša ekipa kad je spremna i kad su svi na mjestu može doći minimalno do 1/2finala lige prvaka a Scudetto uzeti bez imalo problema.
Reply
Ovako dzabe pljuete po abiatia covek napravi gresku svakom se desava pa koliko puta je nesta napravio greske i sa laciom i barsom i odma smo zaboravili jer posle igrao fenomenalno.Mi nemammo veznog sredznog coveka sto ce da povrzuje napad znaci nema lopte prema napred nemaaa.U napadu pato je KATASTROFA brz je al dzabe bezi mu lopta, dribling -100 , maneken trci kao na pistu samo pada u svaki duel i trazi fail ma necu uopste da ga komentirisem.Posed lopte je bio spored mene 80% MILAN - 2% UDINEZE, branili se sa 12 igraca pok su primili gol posle malo se otvorili i napokon taj SLOWDORF pa drugovi moi svaka lopta je bila namenjena njemu svi daju njemu loptu , dzabe igra aquilani znaci mi smo napadali gde je slowdorf i na tu stranu je bio zambrota koj je slabo odigrao zasto nismo malo brebacili na drugu stranu gde je bio abate i aquilani . Ti nemozes da dodzes do lopte jer slowdorf primi loptu i odma nazad vraca kao sto ste napisali na nestu i t.silvu.Ma odvaj cekam da se vrate boateng, robinjo , taiwo , mexes , ibra pa moze i flamini to su 5-6 standardni spored mene igraci znaci SLOWDORF na klupu isto tako ambro moze ama zadzni 30 minuta, gatuso na klupu vise vremena spored mene treba da dobije emanuelson i ovaj novi klinac sharafi.Ma nemogu vise da se nerviram nama treba sada u januaru jedan srednji vezni i jedan u odbrani da zameni nestu jer covek je vec u godine i nemoze da izdrzi nekolko tekme po red u istom tempu
Reply