Milanezi s Balkana
Bože dragi... Ja sam uhvatio samo poslednjih pola sata pa sam pogledao pregled. Zapata je poklonio gol, nije mogao da stigne kod drugog (toliko o fizičkoj spremi) i još 2 prilike su čini mi se došle kada su njega probijali u direktnim duelima.
Devilcool
Reply
A sto je najgore sad ide ova Rjeka level minus tristo i dobice 3-4 gola na San Siru i onda ce opet biti kao eto sta 'ocete sve super extra kul ,ekipa se oporavila ,ekipa je "odgovorila" onako kako je ajeroplan zahtevao....i onda ce opet za kolo-dva doci neka Sampdorija i jbga...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Ne brini sad idu Roma i Inter Big Grin

Liga Evrope je go kurac do završnice za klub kao što je Milan i ne znam zašto bi ikog zanimala, meni je onih 5 golova bitnije bilo zarad motivacije u nacionalnom prvenstvu. Tabelu nisam pogledao ko koliko bodova ima jer ne možeš da ne budeš prvi u grupi.
Devilcool
Reply
@Huss zasto da kinezi vode sa sobom igrace??? Pa ako se ista vidilo u ovim prvih 2 mjeseca vidilo se da je Montella najslabija karika u Milanu,seoski i provincijski trener...nadjes formaciju koja ti godi ekipi i prepadnes se Samp i krenes rotirat i mjenjat postavku...
Zasto nismo napali sa dva napadaca??? Zasto sljepac nije mjenjao iako nismo uputili sut u gol???

Kritikujes Kessie, ok zasluzio je...mada je zabio 3 i asist 3 od pocetka sez, ali zasto ne kritikujes Bigliu???...on je taj koji je trebao donjeti instant kvalitet u vezni redi i da li ga je donjeo??? Donjeo je neku mirnocu, ok i to je to....koliko je pasova tacnih Biglia odigrao prema naprijed ??? Samo vraca nazad i prvom do sebe...to moze i Montolivo...Kessie grijesi, ali Kessie pokusava, trci i daje pasove prema naprijed...

Danas je izgubio Montella i to je to...imali smo visak igraca u veznom redu(Bonavnetura), a manjak u napadu. Suso ne moze biti napadac, kada pridje po loptu Kalinic ostane sam odsjecen...na desnoj strani skupa ne mogu igrati Abate i Zapata itd itd...
I to vidi svaki ozb protivnicki trener...pazi sad nasih 5 narednih utakmica : Roma, Inter,Genova, Chievo, Juve ... iskreno ako su Fassone i Mirabelli i malo ozb Montella ovo nece prezivjeti...

Kakva je logika rotirati stalno, nikad isti 11, i to rotiras protiv Smap, umjesto da izrotiras protiv jebene Rijeke

__________________________________________________________________________________________________________________________

Marco Fassone: "Jako smo ljuti nakon današnjeg poraza i nema nikakvih alibija. Očekivali smo poteškoće u prvih šest mjeseci s obzirom da je stiglo dosta novih igrača, koji treba da se uklope. Međutim, ne smijemo da gubimo utakmice rutinski. A.C. Milan to sebi ne smije da dozvoljava. Ne smijemo da gubimo od ekipa našeg nivoa i kvaliteta, a ne tek od Sampdorije, koja je ispod nas po kvalitetu, iako je danas zasluženo pobijedila. Jednostavno, moramo da promijenimo nešto jer stav ekipe nije bio dobar. Moramo da reagujemo i ne želimo više da vidimo ovakve predstave. Mi smo Milan!".
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Prva izmena je napravljena u 78. minutu iako nista ali apsolutno nista nije vidjeno pre toga ( a bogomi ni posle) .Nije jasno sta se cekalo? Neko znamenje? Zvezda repatica da preleti preko Luidji Ferarisa?

Oko Kesija... Dete ima 20 godina ,ne moze se od njega ocekivati da bude sve i svja u ekipi.
Reply
Jebiga ovo je treca formacija koju igra od pocetka sezone. I nijedna ne valja. Ne mozes kad imas strucnjake tipa Susa, koji kao da nece ni da igra ako nije tamo na krilu. Moguce da je problem i u Monteli, mada nama fali mnogo toga. Meni je porazno da ulaze u utakmicu i vidis im po gestovima da im nije stalo. Ok uvijek se moze izgubiti, ali ne na nacin da te ljudi nadtrce. Ako nista primas platu koja je i do 10 puta veca od one koju prima vecina irgaca Sampdorije. A oni su danas ginuli za svaku loptu, uklizavali, udvajali i tako svih 90 minuta. Mislim da se izgubio taj pobjednicki mentalitet i da vecina ovih igraca misle da cine neku uslugu sto su u Milanu, a ne da im je to privilegija i da treba da ginu svih 90 min.

A taj mali Kesi je dao golove iz penala koliko ja znam. Za njeg sam vec reko, to je nas Kongdobia. Smijali smo s eInteru a isto ce se i nama desiti. Za dvije godine ga vidim u Genovi Wink Ok snazan je i brz kad hoce. Ali problem je kad je neko tkao mlad a nece da trci. Kad na to dodas vise nego prosjecnu tehniku dobijes rupu u sredini.
Reply
(09-24-2017, 04:20 PM)huss Wrote:  Meni je porazno da ulaze u utakmicu i vidis im po gestovima da im nije stalo. 

Pa brt ,jel' ta motivacija i priprema za utakmicu tvoj ,moj ili Montelin zadatak? Big Grin
Reply
(09-24-2017, 04:00 PM)Maji_TZ Wrote: Marco Fassone: "Jako smo ljuti nakon današnjeg poraza i nema nikakvih alibija. Očekivali smo poteškoće u prvih šest mjeseci s obzirom da je stiglo dosta novih igrača, koji treba da se uklope. Međutim, ne smijemo da gubimo utakmice rutinski. A.C. Milan to sebi ne smije da dozvoljava. Ne smijemo da gubimo od ekipa našeg nivoa i kvaliteta, a ne tek od Sampdorije, koja je ispod nas po kvalitetu, iako je danas zasluženo pobijedila. Jednostavno, moramo da promijenimo nešto jer stav ekipe nije bio dobar. Moramo da reagujemo i ne želimo više da vidimo ovakve predstave. Mi smo Milan!".

Ovo uliva neki optimizam da bismo u skorije vreme mogli dobiti nekog normalnijeg trenera.
Reply
(09-24-2017, 04:20 PM)huss Wrote: Jebiga ovo je treca formacija koju igra od pocetka sezone. I nijedna ne valja. Ne mozes kad imas strucnjake tipa Susa, koji kao da nece ni da igra ako nije tamo na krilu. Moguce da je problem i u Monteli, mada nama fali mnogo toga. Meni je porazno da ulaze u utakmicu i vidis im po gestovima da im nije stalo. Ok uvijek se moze izgubiti, ali ne na nacin da te ljudi nadtrce. Ako nista primas platu koja je i do 10 puta veca od one koju prima vecina irgaca Sampdorije. A oni su danas ginuli za svaku loptu, uklizavali, udvajali i tako svih 90 minuta. Mislim da se izgubio taj pobjednicki mentalitet i da vecina ovih igraca misle da cine neku uslugu sto su u Milanu, a ne da im je to privilegija i da treba da ginu svih 90 min.

A taj mali Kesi je dao golove iz penala koliko ja znam. Za njeg sam vec reko, to je nas Kongdobia. Smijali smo s eInteru a isto ce se i nama desiti. Za dvije godine ga vidim u Genovi Wink Ok snazan je i brz kad hoce. Ali problem je kad je neko tkao mlad a nece da trci. Kad na to dodas vise nego prosjecnu tehniku dobijes rupu u sredini.

Zivi bili pa vidjeli...ne zaboravi da momak ima 21 god i da je jedan od rijetkih koji je odigrao sve min od pocetka sez...kad mu je iza ledja Mussacio i desno kad je pravi bek, dosta bolje izgleda na terenu ...
Ja ne kazem da on ne grijesi, ali njegove greske su rezultat toga sto momak pokusava da nesto ucini prema naprijed, da proigra, povuce loptu itd...ne igra ko Biglia, pas u stranu ili pas nazad i mirna Bosna
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Ma da to je jos jedan problem, sto on sa 21 godinu prakticno i nema zamjenu na toj poziciji. Pa ko ce ga zamijeniti kad bude ovako ocajan kao danas ili kao protiv Lazia? A mislim da nece jos Monteli dati otkaz. Ali ako nakon Rome i Intera kojim slucajem budemo imali isti broj bodova (sto nije nemoguce) uvjeren sam da on leti s klupe. E sad je pitanje koliko ima slobodnih dobrih trenera?
Reply