Milanezi s Balkana
I jos cijenis dostignuca Zdravka Mamica. E moj ensare...
Reply
Čega sam se nagledao proteklih godina ne bi me čudilo da se situacija okrene ali čini se da je ovo rešena stvar.
Ne svidja mi se što ponovo na ovakav način odlazi još jedna legenda kluba. Čovek je bio jedan od najboljih i najuspešnijih u svom poslu i ima gomilu trofeja da to potkrepi. Mnogi njegovi potezi su za divljenje. Medju najzaslužnijima je što je Milan jedan od najvećih fudbalskih klubova i jedna od najvećih ličnosti ovog kluba. Hvala mu za sve.
U poslednje vreme bilo je tu svačega, kako je nestao novac a predsednik postao potpuno nezainteresovan (ima li neke njegove izjave, zna li taj šta se dešava? ) i klub je krenuo očekivano nizbrdo. Opet usred svega toga opet smo ostali najbolji reprezent italije u Evropi i uvek u vrhu lige dok su neki velikani ostvarivali užasne plasmane.
Ovo je velika promena a od sada možemo samo nagadjati šta će se desiti. Nadam se da se velika imena napokon vraćaju u klub na čelu sa Maldiniem a da će se svi koji ovaj klub koče zameniti. Pitanje je može li mlada Barbara to ali ne treba da bude sama i glavni pojedinac kao do sada Galiani već da se okruži pravim ljudima i možda omogući veći finansijski priliv porodice Berluskoni.
Devilcool
Reply
@Ensare fkt si mi pravo razocaro s ovim zadnjim postom ....

Prva stvar Galliani je jedan od graditelja Grande Milana...jedan od onih koji je postavio temelje za jednu od najvecih ekipa u nogometu ikad....Galliani sa novcem od Berlua je zajedno sa Capellom,Sacchiem i Carlom gradio jedne od najvecih ekipa sto fudbal pamti...
Sve je vrlo jednostavno kad je imao para dovodio je Van Bastena Gulitta Rajkarda Boban Savicevic Nestu Cafua Stama Rui Costu Shevu Dida Pippa Kaku Ibru Silvu itd itd itd....kad nije bilo para onda je morao izmisljati trgovati kao na pijaci pa dovoditi neke posudbe neke izmisljene ugovore kao onaj za Boatenga sa Genovom...marketinske trikove sa Beckhaom i Ronaldinhom....Koliko je cijenjen u svijetu fudbala dovoljno govore dansnje reakcije svih bitnih ljudi u nogometu...
Kod mene je najvise stekao postovanje kad sam ga gledao u toku prenosa ta njegova radovanja, nerviranja...sve je prozivljavao sa ekipom....nije propustio utakmice Milana i sto je najvaznije izgradio je strasne odnose sa dosta vaznih ljudi u nogometu...
Meni ce posebno ostati u sjecanje dolazak Neste i sada povratak Kake(prodati ga za 63 miliona pa kroz 4 god ga vratiti za neka 3 miliona moze samo neko ko zna)....Ostace mi i ono njegovo laganje i pila naopako pred svaki prijelazni rok....

Mozda je na kraju krajeva i vrijeme da ode ...mozda mu ponestaje snage....ali problem je nacin na koji odlazi....citiram...."Ne zelim vise da se pecem na laganoj vatri, narusena mi je reputacija i zelim da odem."...Adriano odlazi ljut, a svoje znanje nece prenjeti ni na koga i to je najveci gubitak za Milan...u kolikom je rasulu klub dovoljno govori nacin na koji odlazi jedan od najzasluznij sta je Milan sve osvojio u zadnji 27 god ( http://i39.tinypic.com/1zg6jxz.jpg ).....

Kao i svi drugi pravio je greske...po meni najvece ...los odnos sa Maldinijem(mada je i Maldini teski namcor) i previse i nelogicno favoriziranje Allegria...izgleda da je on nesto u njemu vidio ili naslutio al to mi nismo imali prilike da vidimo....sve sto sam ja vidio je da mu je Galliani dovoe Ibru Boatanga Robinha i da je zbog Galliania jedan od onih cije je ime upisano u prvake Serije A....

Posvadjao se sa Barbarom.....dva razloga....Barbara mu je zamjerila sto je previse poslovao sa Perziousom(predjsednikom Genove)....to su bili ovi silni transferi tipa Constata Birse Acerbia Antonina i jos dosta dosta igraca....ali je tu bilo i trgovanje sa Boatengom i jos najvaznije sa ELSHOM....navodno se Galliani pravdao da to jednostavno tako mora biti da zazmirite na par igraca da bi im ukrali velikog talenta....i drugi covjek sa kojim je poslovao Raiola(jedan od najjacih managera na svijetu)...Ibra Van Bommel De Jong Robinho ali i Urby Villa Solomon i ostali polovnjaci....
S druge strane Galliani je zamjerio Barbari sto je u svoj tim i projekat ubacila neka tri tipa....jedan advokat,jedan ekonmski strucnjak i jos jedan za sportski marketing....navodno privatno je Galliani na ratnoj nozi sa svom trojicom i smatra da je to Barbara uradila namjerno da ga isprovocira da sam ode....

Bilo kako bilo....Galliani odlazi...vidicemo ko ce ga zamjeniti...i dali ce taj neko znati raditi transfere kada Berlu ne daje novac....navodno ima par kandidata od sportskih direktora Fiorentine Parme Napolia i jos nekih...do Albetrinija i Maldinija....

Na kraju....Grazie di tutto #AdrianoGalliani Forza per sempre !!!!
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Dovoljno je samo se sjetiti njegovih reakcija na tribinama kod pogodaka ili kad rezultat ide lose...hhehe sto kazu pipsi "pa to je jebiga ljubaaaaaav..." Covjek je fakat zivio za Milan, to se ne moze odglumiti, i ako nista trebali su ga pustit da zavrsi sezonu i na neki dostojan nacin ispratiti, ako je to vec moralo da se desi.
Reply
(11-29-2013, 05:58 PM)huss Wrote: Dovoljno je samo se sjetiti njegovih reakcija na tribinama kod pogodaka ili kad rezultat ide lose...hhehe sto kazu pipsi "pa to je jebiga ljubaaaaaav..." Covjek je fakat zivio za Milan, to se ne moze odglumiti, i ako nista trebali su ga pustit da zavrsi sezonu i na neki dostojan nacin ispratiti, ako je to vec moralo da se desi.

Citiracu jedan clanak....
"Iza Galijanija ostaje 28 trofeja u 27 godina funkcionerske karijere. Ostaje imidž transfer gurua koji je pravio čarolije na pijaci. Pet puta prvak Evrope, osam puta šampion Italije. Imao bi možda i više Skudeta, ali protiv Mođijevog Juventusa se van terena nije moglo...
Mnogi klubovi bi ga dočekali raširenih ruku. Najčešće su se pominjali Real Madrid i PSŽ. Na njegovo mesto u Milanu pretenduju Prade, Sabatini, Baldini, Bigon... Sve uspešni direktori, ali i ljudi koje bi Galijani preveslao žedne preko vode.
Milan je izgubio velikog "igrača" kojem će teško naći zamenu kao što je nikada nije našao Maldiniju."

Btw...imao je vcrs sastanak sa Berlusconiem....Berlu je razocaran sto se Galliani pozalio novinarima i rekao ono sto je rekao...Smatra da je time Galliani narusio ugled klubu....Takodjer trazio je od njega da ostane do aprila kad mu istice mandat....
Reply
Glede galliania sve sto ste napisali stoji, vrhunski menadzer i ikona kluba. Vjerojatno jedini sportski direktor nekog kluba u svijetu, a da ga znaju i oni koji nisu zagrizeni nogometni fanatici.

Ali, kljuc njegova djelovanja, kao uostalon i svakog drugog menadzera, jest novac.

Dok ga je bilo, u milan su dovodjenji vrhunski igraci. Kad je para presusila, poceo je galliani dovoditi poluproizvode. E sad, je li tu u pitanju njegova genijalnost ili duboki dzep, ostaje za vidjeti. Sigurno ne bi bio na istoj poziciji trideset godina da nije jedan od najboljih na svijetu.

Ono sto zelim rec jest da buducnost milana ovisi iskljucivo o novcu, tko god bude bio menadzer. Ako bude bilo para, lako cemo se dogovoriti s najboljim igracima i klubovima oko odstete. Ako para ne bude, ni tri galliania istovremeno nam nece pomoci.

Naravno da je utjecaj i iskustvo jednog galliania u pregovorima dodatna stavka koja preteze na nasu stranu. Ali,ako iz toga ne stoji vreca puna novca, od posla nema nista.

Reply
kao zamjene da se mene pita razmisljao bi izmedju par imena....sportske direktore napolija(mada nije glup da napusti napoli),palerma i najbolje rijesenje....uvjerljivo najbolje...udinesea...lik radi cuda...
Reply
Danas se najvise spominju dva imena...Maldini kao tehnicki direktor i Claudio Fenucci(Roma) kao finansijski direktor....Znaci bilo kako bilo dva covjka ce morati zamjeniti Galliania jer je on vodio brigu i o finansijama i igracima....

@Geoff...naravno da je sve u parama...Meni je zao sto taj uticaj Galliania odlazi...covjek je nenajvljen otisao u Madrid po Kaku...izmisljao je neke transfere...doveo Dinha i Becksa radi ciste komercijale da proba sta zaraditi za klub novca jer ga nije dobijao...Hocu da kazem kad nije dobijao novac snalazio se...Pognuo glavu pa doveo neke polovnjake iz Genove da bi uspjeo dovesto Bou i Elshu...isto to uradio sa Railom za Ibru i Ballotelia, istrpio neke polovnjake da bi doveo pravu dvojicu a realno para nije imao...
Jos jedan njegov transfer koji mu je kruna karijere je TSilva zajedno sa Leonardom su ga doveli za 2 miliona dolara...znaci nekih 1.8 mi eura...
Opet ponavljam vjerovatno je vrijeme da ide mozda je istrosio ideje ali nikako na ovaj nacin...to se jednotavno tako ne radi.... http://www.youtube.com/watch?v=83zF-8DQ6Io
Ja mu licno ne mogu oprostit sto je ovoliko sljepo vjerovao Allegriju....

Sto se tice novca...dosta novinara bliskih Milanu i koji dobro prate situaciju, predvidjaju da ce sada para biti...i to sve radi Barbare...navodno zeli vise investicije zeli da se ufati u kostac sa svim problemima...njen plan stednje u klubu traje vec 3 god i evo izgleda da je pokazao nekoliko rezultata ... Navodno je rekla Silviu i svim njegovim partnerima da sada ocekuje dosta vise investiranja tzv finansijske sprice, jer su doveli poslovanje klubu blizu pozitivne 0
Reply
MILAN, Berlusconi, "Galliani REMAINS"

"At Milan returned to the serenity. Adriano Galliani remains in place." He said the president Silvio Berlusconi said in a statement carried by the ANSA communication direction of the club.
Reply
Opet sapunica. Pa dokad vise.
Reply