Milanezi s Balkana
(10-29-2013, 09:31 PM)Red and black fan Wrote: Kad smo se već ispisali o njima, Ibra i Silva su medju 23 kandidata za zlatnu loptu dok je Tiago očekivano jedini štoper u izboru.

Odo plakat...
Reply
Pa svaki klub udje u rezultatsku krizu svakih, recimo desetak godina. To je taj ciklus - rast, procvat, stagnacija, pad i opet iznova.

To sto se sad cini da smo losi je samo faza i nece dugo ovako biti. Mozda jos jednu sezonu maksimalno i to je to.
Reply
@Il Consigliere

Apsolutno si u pravu sto se tice tvoje prve tvrdnje.

Ali, problem milana lezi u tome sto kriza naseg kluba traje, s kratkim prekidom od jednog scudetta, jos od 2007. godine i ne nazire joj se kraj.

Sve se te godine provodila katastrofalna transfer politika prodaje najboljih igraca i kupovine poluproizvoda. Naznaka bolje politike i dalje nema.

Svi veci klubovi neminovno prolaze kroz tranziciju. Bayern, united, pa i barca prije ere ronaldinha. Problem je u tome sto je to kod njih trajalo jednu do dvije godine, a kod nas traje vec sest.

Uzmi primjer bayerna. Imali su onu katastrofalnu sezonu nakon koje su odmah napravili kompletnu rekonstrukciju momcadi. Tada su kupili lucu tonija i riberya mislim.

Sto hocu time rec? Ciklus je normalna stvar, ali je nenormalno kada traje godinama bez naznaka poboljsanja. A te naznaka kod nas nema.
Reply
E toga ima, definitivno. Losa politika kluba jedan duzi period je ocita, ali je bila prekinuta u onoj godini kada smo uzeli scudetto. Samo sto smo nesposobnim trenerom uspjeli predati stafetu u ruke Conteu i Agnelliju. Tu se pogrijesilo grdno. Kod izbora trenera, a ne igrackog kadra. Da smo i tu uzeli scudetto moglo se pricati o nekom daljem planiranju. Strategiji za skoriju buducnost.

Ovako smo ponovo pali. Ali sam i vise nego ubijedjen da cemo se opet dici, i to uskoro. Nisam sjeban, da se tako izrazim. Razocaran zbog rezultata, da, ali nicija nije do zore gorila. Evo Juve bi vec ove sezone mogao izgubiti titulu od Rome, sto bi znacilo da ni njihov ciklus nije trajao dugo. Proces, jbg. Nekad si dobar, nekad slab.
Reply
Nešto gledam, mogao je Jepes izvući bar još jednu sezonu kod nas. Odbranu trenutno jedva krpimo, ovaj bi bar imao bitnu ulogu u rotaciji i poboljšao skok igru, nije loš igrač.
Devilcool
Reply
Galliani izjavio da Allegri ostaje do kraja sezone i da ce se tad opet pogledat sve ucinjeno i odlucit o produzenju ili razlazu. Sta sam rekao? To je to. Allegri moze radit sta hoce, taj covjek ce bit na klupi. Zalosno, ali tako je. Onu ponudu sam i ja podijelijo na svoj FB zid reko da se nece naci neka budala da ga kupi. Ponuda je 1 € i ja sam spreman platit 50 € ako ce ga neko uzet. Eto nek se nadje klub, ja mu odma dajem 50 € ponudu samo nek nosi govno. Hehehe
Sharawi ili SuperMario, neko od njih dvoice odlazi. Mislim da ce biti Mario radi Raiole.
A ovo za Ibru, morao je ici radi ugovora. 12 miliona godisnje i to ljeto su mu morali ponudit veci ugovor. A Milan je stavio granicu od 4 miliona. Zato je prodan Ibra.
Al dobro, bilo pa proslo. Bitno je da mi imamo Allegrija
Ja veceras palim vanka, ne pada mi na pamet da gledam onu budalu na klupi. Pitanje je hocu li ga gledat i za vikend. Zelim vam ugodno zivciranje veceras
Forza Milan!
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Max ce ostati jer je zasluzio svojim super riješenjima i pripremama. Raspadne mu se ekipa nakon 3 kola. NEviđeno.

Jedini način da nam se Milan vrati na noge je da Silvio proda dio kluba i da ti Arapi koji bi uložili novac ne daju da se klub ovako blamira. Eto to je jedini način.

Nadam se da ce, ako vec mora netko od voe dvojice otići, to biti Balotelli. Jer je meni Shaarawy igračina, i ako i ne zabija, igra svjetski u 90% vremena.

Nije mi normalno da Milan ne moze NITI JEDNU utakmicu u sezoni odigrati sa najjačom postavom. Abiatti-Abate-MEx-Zap-Sciglio-Monto-DJ-Poli-Kaka'.Elsha-Balo. Kao sve normalne ekipe, imas prvih 11 i to je to.

Evo veceras super Muntaria nazad, Poli na klupu. Vrlo "zasluzeno". Kaka' na lijevo krillo. Jadni Kaka' pobogu.

Vec smo govorili o tim greškama s prodajama, i po meni su ove: Thiago, Pirlo, Ibra i Kaka'. Ta četvorica nikada nisu smjeli otići kada smo vec imali srecu da su bili ovdje. JEdnako tako ni Ambro nije smio otići. Kakvi su to jadnici koji pustaju kapetana Milana da ode igrati za Fiorentinu. Sramota... Sad

I volio bih da Roma osvoji scudetto.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
(10-30-2013, 07:58 PM)mrki Wrote: Max ce ostati jer je zasluzio svojim super riješenjima i pripremama. Raspadne mu se ekipa nakon 3 kola. NEviđeno.

raspadne mu se ekipa prije prvog kola...
abate uvjerljivo najgori na terenu
Reply
Trebalo je neku priliku da iskoristimo, odbrana deluje sigurno i dobro postavlja ofsajd ali sam previše puta gledao istu priču gde nas kazne što nismo poveli pa jurimo rezultat. Fali prodora po desnoj strani, Kaka odličan, nadam se da što pre probija led jer mu samo završnica fali. Prekidi loši, Birsa ne koristi ni malo priliku koju je dobio da ih izvodi. Čeka se utakmica u kojoj Gabriel neće zveknuti nekog igrača... Smile
Devilcool
Reply
Kaka zabio, uz povratak De Scigla, i strasnog De Jonga jedino vrijedno spomena, Gabriel mi se jako svida kao golman, i vodlio bi da on ostane na golu, Birsa jedan dva poteza u utakmici i to je to, realno on sem ljevice ne posjeduje nikakav kvalitet..
Reply