Milanezi s Balkana
(03-01-2011, 03:23 PM)eki111 Wrote:
(03-01-2011, 01:35 PM)geoff Wrote: Pretjerao ili ne, to je moje misljenje o kaki! Mislis da bi se spekuliralo o njegovom povratku da je nezamjenjiv u realu?!

Istina je ovo sto si rekao da u Realu ima zamenu i da im zbog toga "ne treba" ali ja sam misljenja (a mislim da na ovom forumu ima jos puno drugih koji misle isto) da u sadasnjem timu Milana nema igraca toga profila i da ako postoji RUPA u igri Milana, onda je to rupa koju je Kaka' ostavio praznom na sredini terena, i da bi on mogao da je dostojno popuni.
Znam, istina je da jos boli njegov odlazak, isto kao sto je boleo odlazak Shevchenka i mnogih drugih, ali u slucaju da dodje na pozajmicu ili za malo para, onda se slazem sa Gallianijem da AKO JE DZABE I SIRCE JE SLATKO!!!
Ali ako ce njegov dolazak i novac potrosen za njega ce spreciti da se dovede neko potencijalno bolji i definitivno mladji (Ganso ili Elano, Marcelinho, Lazzari, itd) onda ni ja nebih voleo da on bude razlog zbog kojeg se ne mogu dovesti ti igraci.
kaka je 82. godište,dakle nije toliko star već je ispao iz rotacije, uostalom elano je taj koji je stariji od kake....
a što se tiče kake, ja ga ipak ne bi dovodio,slučaj shevchenko je pokazao da i kad se vrate nazad u milan i dalje su raspadnuti....
da ne govorim o njegovim biblijskim forama,prodavao se kao veliki vjernik na kraju se prodao za pare,točnije njegov otac ga je prodao pa kad je vidio da je ovaj sav syeban pokušava ga vratiti u Milan...E PA NE MOŽE....

Reply
Na Viareggio Cupu, koji se svake godine odrzava u istoimenom gradu u Toskani, primavera Milana nije prosla grupnu fazu, upisali su 2 remija i poraz.
Inace Viareggio Cup slovi kao najjace natjecanje za mlade fudbalere na svijetu. Milan i Fiorentina trenutno imaju najvise osvojenih titula, po 8, zatim slijedi Juventus s jednom titulom manje.
Na ovom kupu su karijeru poceli brojne igracke velicine kao sto su:
Trapattoni, B. Conti, F. Baresi, R. Baggio, P. Rossi, Costacurta, Maldini, Pirlo, Nesta...itd
Reply
Ali ako ce njegov dolazak i novac potrosen za njega ce spreciti da se dovede neko potencijalno bolji i definitivno mladji (Ganso ili Elano, Marcelinho, Lazzari, itd) onda ni ja nebih voleo da on bude razlog zbog kojeg se ne mogu dovesti ti igraci.---

od ove cetvorice jedino ganso moze proci.ma kaki elano,taj da ista vrijedi vec bi napravio karijeru a ne vucarao se po slabijim ligama.kad netko englesku ligu zamijeni s turskom ligom onda je sve jasno.pruzio je par dobrih partija u dresu brazila i to je to.a sad u santosu pojma nemam kako igra.ganso je po meni idealan igrac za nas.jako bi ga volio vidjeti u nasim redovima.marcelinho i lazzari?ne,hvala.
Reply
Ganso, Taiwo i Mexes - to su ljudi koji nam trebaju, a koje realno možemo dovest, ne koštaju pretjerano i vec su u opciji, ja bi njih volio, a Kaka, za male pare, il na posudbu- bujrum, znamo svi da nije on otišao za parama, nego je primoran,od naše uprave ...i jedini koji je na pres konferenciji za novi tim rekao da i dalje navija za Milan, treba imat respekta prema tome, a kao što već kažete, više od 5 mil, ne treba davat za novog-starog Kaku !

pozzz
i da, može li neko staviti raspored narednih tekmi u Serije A, ? hvala ! Smile
Paolo Maldini
Reply
Evo me ekipa,konačno dočekao i pobjedu nakon 6-7 odlazaka ove sezone.Prvo ću o atmosferi,pun stadion do čepa,a već dugo nisam vidio da je cijeli stadion(sa iznimkama napolijevih navijača) bio tako kompaktan i složan ko jučer,baš se osjetilo da je tekma presudna i da se mora pobjedit,a eksplozije kod drugog gola od Boatenka kojeg se obožava na tribini je ono zašto volim nogomet.
Što se tiče igrača meni,a i mojoj ekipi jučer najbolji Van Bommel i Jankulovski,iza njih Gattuso,Pato u 1.poluvremenu nevidljiv,u 2.eksplodirao,ostali svi ok osim Flaminija koji mi je bio loš. I ja ću opet reći da nisam zadovoljan sa Alegrijem i njegovim poimanjem nogometne igre,zašto nije igrao BOATENG u prvm sastavu?? Nije spreman,ma dajte,taj je rođen spreman,ima ga po cijelom terenu uvijek i stalno.Onda vadiš Jankulovskog koji je odigrao čudo,ne sjećam se kad je tako dobru tekmu odigrao za nas,a prvi sam psovao kad sam vidio da igra.Zašto vadit njega? Po meni je sinoć trebao izaći Flamini,ući Boateng i izaći Binho i ući Cassano,onda opet Oddo?? Pa koji će ti kurac više on,ubijaju me te zamjene.Onda,možemo proslaviti jer smo jučer čak jedan korner nabacili,sve ostalo opet izdrkana kratka dodavanje koja iz tekme u tekmu ništa ne donesu,ne kužim ni to.
Ok,idemo prema scudettu i treba glave skupa,nisam za to da ga se nedaj bože sad mijenja,ali mi ne bi bilo drago ni da ostane poslije ove sezone,sve više podsjeća na Ancelottija sa svojom nesposobnošću da okrene tijek igre i taktiku(jučer je uspio).
Ono što me jako brine i plaši je situacija u kojoj(neznam koliko se to vidjelo na tv) Pato ne dodaje Ibri osim kad stvarno mora,očito ga ne podnosi.Ne ulazim u to ko je za to kriv,ali mislim da nas Mr Alegri to mora sto prije rijesit i pokazat autoritet u svalčionici jer nas ta njihova medjusobna nesnošljivost može koštat naslova.Jučer kad je Boateng dao gol,Ibra sam stoji na povratnoj na 5 m,a Pato dodaje Boatengu koji je u punom naletu i medju dva igrača,bas namjerno neće IBRI.Super,dao se gol,ali da nije psovali bi ga svi na ovom forumu.I kad je dao gol,Ibra mu ide u stranu sam,on puca,ok,opet je dao gol,ali neće to tako uvijek ići.Pred kraj tekme isto Ibra utrčava u prazan prostor naprijed,a Pato ga pogleda i okrene se prema našem golu i vrati obrani,bilo je još par situacija očiglednih koji se na TV ne vide i to me stvarno jako brine.
Subota JUve,samo molim boga da nas stručnjak stavi Boatenga u prvi sastav jer je to igrač koji cijelu ekipu i navijače digne svojom eksplozivnošću,trudom,a bogami i tehničkim znanjem(to nisam očekivao od njega kad je dolazio).
Ako on igra pobjeđujemo u Torinu,a pomalo mi se budi i nada za LOndon.Ide u LOndon 6 naših,ja ovaj put nisam mogao,ali naš transparent će upoznat i taj stadion ;-) .
Toliko od mene za ovaj put,mislim da sad do derby neću na San Siro,a bojim se da će budale stavit derby u petak navečer zbog sky-a,to će me fino zajebat pa neću moći,nadam se da griješim.

FORZA MILAN-INTER MERDA
Reply
Marek je izasao jer nije mogao vise,ti nisi mogao vidjeti kad reziser prikazuje kako Marek pokazuje da ga zamjene...
Princa ni ja nebi forsirao,jer nam treba protiv Juventusa a jos vise protiv Totenhama...
Za flaminia se slazem,uzasno je odigrao,za razliku od Bomela pa i Rina...
Pato i Ibra su se grlili kod golova i radovali se zajedno,iako se vidi da malo zavide jedan drugom..
Binho je bio malo ispod nivoa,ali sreca nije nas kostalo...
Inter je opet imao nevjerovatnu srecu,pa to je vise postalo smjesno,ljudi mase i mase i mase,i onda oni zabiju...
Jbg,valjda ce i njima sreca okrenuti ledza vise...
Reply
to sale kralju spominjao sam te poslije tekme, hajd reko da vidiš i pobjedu napokon Wink
isto mislim da janku nije mogao više, jbg nije godinama odigrao cijelu utakmicu, a to za ibra-pato situaciju si vjerovatno u pravu, ja sam pratio baš kod proslave pogodaka nijednom se ne grle njih 2, nema šanse da je slučajno.
boateng je kralj samo takav, kako je lik jak, brz, jednostavno dominira i pravi je pogodak njegovo dovođenje.
Sun 03/04/11 SEA Milan - Internazionale ovo sam našao na socerwayu nema satnica ali vjerovatno noćna.
jeste li išta dogovorili za 1.5. hoće li biti od tog išta, ima li zainteresovanih, jel se iko javio, ja bi rado išao i upoznao ekipu ali još neznam hoću li morat raditi u ponedeljak 2.
Reply
Evo vijest da su Cavania jutros nasli kod Silve u dzepu i poslali ga za Napoli...njega porede s Ibrom, presmjesno...
Konacno da skinu tu taboo temu...pobjedili su nekog jaceg na San Siru, a nisu vodili na poluvremenu Smile))...to se dugo nije desilo...
Pa da krenem redom...mene je Janku na ljevom beku iznenadio ali kad sam vidio nacin igre kod Maxa onda je i razumljivo sto se kockao s cehom koji je usput odigrao odlicno, mada su se svi pribojavali drugacijeg...
U cemu je finta...Villu necu ni kometirati, njega nisam ni vidio a Urby nije dobio sansu zato sto je losiji u odbrani i voli puno naprjed ici i izlaziti duboko, a to nam sinoc nije trebalo...Prije svega radi duplanja igraca Napolia na boku...Gattuso i Abate su to odradili s Dossenom, a Flamini i Janku s Maggiom, plus im je nekada Van Bommel dolazio pa je bio i trostruki blok...o cemu se radi...vise od 60% golova Napolia doslo je sa strane, nakon centarsuteva upravo ove dvojice...njihovim blokiranjem ostao je sam Hamsik da se zatvori a to je juce odlicno odradio Van Bommel i Nesta...i tu je kraj napadacke igre Napolia, jednostavno nema ko dodati loptu za Cavania a plus ima Silvu na ledjima...dobitna kombinacija...i svaka cast za taj dio taktike....koje dobro gledao vidice da nismo dopustali da nam dodju po bokovima do 16 m, nismo im dali da udju duboko iza linije samo im je par puta to uspjelo...

A Napoli kao osteceni za penal i ja sam sumnjo ali kad sam vidio ovu sliku nema dalje rasprave jedino se mogu zaliti da je bio faul od Ibre...ali nemaju se sta zaliti...najavljivali su ne 1 bod vec da dolaze po 3 boda da se izjednace na tabeli s nama, kao glavni konkurenti...oni nisu uputili nije jedan sut u okvir gola...ALOOO KONKURENTI !!!...
Sto se tice igraca...

Abbiati se smarao na kisi citavu tekmu...ono samo jednom lose intervenisao i jednom panicno izbio u korner...

Abate dobar...samo je trebao ici jos naprjed jer mu se otvori dosta prostora...
Janku za nepovjerovat, on je trazio izmjenu...ali ono sto je on odigrao juce samo da je Antonini gledao kako treba...
Nesta...super u paru s Silvom...Cavani, Mascara i Hamsik se nisu culi...samo su jednom u citavoj utakmici panicno intervenisali ostalo sve rutinski....
Silva ma dovoljno je samo Silva...vjerovatno je najbolji stoper lige...

Van Bommel...svaka cast...ne volim ga nije mi bilo drago kad je doso jos samo na 6 mjeseci...ali za ono juce kapa dole...rutinski sve sto treba da odradi jedan DM...
Flamini...Mad Dog...on tolko igra srcem i tolko ga vuce to da mu vjerovatno nekada mozak nikako nije u vinklu pa pravi pregrube prekrsaje ili zaleti se pa ispadne...ali kolko taj pretrci i pokrije prostora plus disciplina u odbrani i duplanje bekova odlican...
Gattuso...kao i Flamini samo sto on totalno ne zna dodat lopte...to je problem bio juce u prvom pol...jednostavno puste Flaminia i Gattusa a zatvore Robinha i mi smo u napadu osjeceni...ali tad se otvara prostor za bekove i to je Janku par puta koristio a i Abate u prolsim tekmama kad se opusti malo...

Robinho...ne bas na svom nivou...ali bilo mu je tesko...blokirali su ga u prvom pol i duplali pa je bjezo na krilo...
Ibra...gol i kod svake akcije je ucestvovao...prezahvalan igrac...samo jos bolje da se uigra s Patom za ovu zavrsnicu...
Boateng...nije poceo iz jednog prostog razloga nije fizicki spreman to on sam kaze...i nije pogrjesio tu Max...bolje da je usao pa onako 30 min odigrao i dignuo cijelu ekipu za jos jedan nivo...dugo nismo imali igraca koji ce s klupe uci i preokrenuti stvari na terenu...
Urby...nista posebno...mora uvjezbati linije s odbranom i onda tek moze na ljevog beka...nije ovo holandska liga i zaletanje, kad je i Pranjic zabijo po 15 golova tamo...
Pato...igrac utakmice...najbolja utakmica ove sezone...konacno da ga docekamo...ne samo sto je zasluzan za sva tri gola vec njegov pristup...pritisak i trcanje...pa 3-4 puta je blokirao i sprjecio stopere Napolia da izbace loptu...onaj njegov postupak kod zutog kartona pred kraj prvog pol samo je jos jedan dokaz da je zeljan igre i dokazivanja i sto je najvaznij ne smije stati...jer sad nam je on veooma vazan...kad je Ibra umoran i kad svi na njega obracaju paznju...

U sub idemo Juventusu...premalo dana je odmora...plus Juve je postao seoska ekipa...pa se napale protiv Intera Rome Lazia Milana...ali zato ne mogu dobit Bolognu Lecce Cagliari ili Parmu...vidicemo poslje one juce partije sve je jasno samo mi mozemo izgubiti titulu i prepustiti je Interu...
Inter ceka Genovu, oni im ne gode previse ali Genova je sad dobila 2 crvena u ovom kolu tako da su znatno oslabljeni...a oni i dalje ne igraju a dobijaju sto je vrloo opasno...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
(03-01-2011, 08:51 AM)dejo Wrote:
(03-01-2011, 12:25 AM)Rosson3r Wrote: jesil ti pratio Urbija?? ocito da nisi momak je dobar i naprijed i nazad, protiv nas nije imao ni jednu gresku u odbrani a naprijed je bio bezprjekoran, i vec ako nemoze igrat LP a bolji je od panjeva ne vidim razlog da ne igra

ako je tu jednu utakmicu bio besprijekoran,što to znači da je uvijek besprijekoran ili u najmanju ruku solidan?e pa nije, dapače njegova najveća boljka je upravo obrana...kad je Van Basten došao za trenera Ajaxa Urby je igrao lijevog bočnog pa kada je ajaxova obrana postala švicarski sir onda ga je prebacio u vezni red....
morati će urby pojesti još palente da igra u prvoj kao lijevi bočni...

Mislis da od peroda kad je Van Basten bio trener nije mogao napredovat, sjetite se Abate kojeg ste pljuvali svi do prije pola godine, ako treba potrazit cu postove na proslom forumu, koliko sam puta ga branio i govorio da nije bek, ali eto sezonu poslje toga Abate najbolji bek lige, bezprekoran i nazad i naprijed Wink
Reply
bit ce opasno protiv Juvea... Iako gubi od ovih fenjerasa Juve je namucio i Inter, ali i nas u prvom dijelu... Treba to dobit, pa cemo onda o njima posprdno...

Ceka nas niz zeznutih utakmica, i ako do Intera zadrzimo prvo mjesto mislim da cemo zagarantirat scudetto...
Reply