Milanezi s Balkana
Voleo bih da je moguce igrati dijamant sa ovakvim Milanom, to mi je najdraza formacija, u sustini sa dobrom selekcijom, nenadjebiva.

Ali za takvu formaciju ti trebaju ekstremno kvalitetni, pre svega bekovi. Da bi se moglo dominirati sredinom, oni moraju drzati celu tu vertikalu, moraju imati kvalitet da probijaju jedan na jedan, ako ne mogu ti ostajes sa uskom formacijom koja se dosta lako brani a slaba je na napade sa krila. Setite se koliko su nam bekovi bili ofanzivno orjentisani kada smo dominirali, a onda pogledajte ove mukice koje sada treba da rade taj posao. Sve ovo ostalo bi moglo da se krpi na neki nacin, Bonaventura, Honda bi nasli uloge u dijamantu, cak i rapalj Kucka, ali kada na bokovima nema ko da razvuce, kako ces ti da pravis tu neki posed u guzvi.

Nije ovo ni do Brokija koliko do sastava, ni ja ne smatram da je taj rapaljski fudbal DNK Milana, ali gde su sastojci jbg.
I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.
Reply
Evo malo i lepih spekulacija...
http://www.football-italia.net/83765/mal...le-chinese

I ne pozivajte se na Lester kao dokaz za bilo sta ,to je fenomen koji se desi jednom u 100 godina...racunajuci sve lige...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Cujem raznih prica. Jel mi na kraju idemo u Europu i ako izgubimo finale kupa ili nam je uvjet to 6 mjesto? Prije nije bilo tako. Kup je uvijek davao jednog predstavnika u Europui Ili ljudi pisu gluposti. Ne ovdje vec na face-u itd...
Reply
Mi u Evropu mozemo na dva nacina...Jedan je da osvojimo Kup, a drugi je ako ne osvojimo kup moramo biti 6...I jedno i drugo je prije 20 dana izgledalo izvedljivo pogotovo nakon one utakmice sa Juventusom, ali danas je to vrlo vrlo tesko...

Berlu je otjerao Mihu zato sto je ostao bez CL, a sada ce sa novim trenerom ostati i bez EL, vrlo vjerovatno...

@Kakabanja, ja ti o tome citavo vrijeme i govorim...uopste treneri nisu krivi za ovako stanje...kriva je Uprava koja je godinama dovlacila polovne igrace za 0 eura i onda napravila klub sa provincijskim mentalitetom jer je 90% igraca takvih....upravo ovo sto @Javola pise...to je problem i glavna bolest Milana, a ne Miha, Brocchi ili Allegri...

Allegri je imao najbolju ekipu pa uze samo jedan trofej, Pippo je imao ekipu od 10 miliona eura ulozenu pa smo se prosle god izblamirali, Miha je ulozio 90 miliona eura i opet nema CL, i onda dodje Brocchi na tu istu ekipu i u 20 dana izgubi i EL....pa zar ti to ne govori nesto...Igraci dolaze i prolaze kao i treneri, Uprava ostaje ista a Milan svake godine ne moze da se pomjeri sa mrtve tacke i svaki mjesec Maj je najjava da od sljedece godine se okrece nova stranica....pa dokle vise...ovo ce nam biti sad 3 sezona ako ne i 4 sezona gdje krecemo iz pocetka sa najavljivanim velikim remontom...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
(05-03-2016, 03:21 PM)MEMO Wrote: Cujem raznih prica. Jel mi na kraju idemo u Europu i ako izgubimo finale kupa ili nam je uvjet to 6 mjesto? Prije nije bilo tako. Kup je uvijek davao jednog predstavnika u Europui Ili ljudi pisu gluposti. Ne ovdje vec na face-u itd...

Od ove sezone je to promenjeno. Nema vise mesta za drugoplasiranog u kupu. Ako izgubimo finale kupa umesto Juventusa ce ici 6-ti iz prvenstva ,a ne finalista ,tj mi.

UEFA je to promenila iz razloga kao da nagradi ekipe iz prvenstva koje igraju dobro u kontinuitetu cele sezone. Mada po meni je bezveze ,jer ce se sad tesko desavati da se neki autsajder domogne Evrope. Drugoligas ili ekipa koja se bori za opstanak a nekim cudom dogura do finala kupa.
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Smijemo li se pozivati na A.Madrid ili se i to dešava jednom u 100 godina.Ovi su skršili skoro milijardu u ekipu, imaju fenomenalnu upravu, imaju dobrog trenera pa opet ćorak. A za Atletiko prvog špica igra Tores.
Reply
To je tako glupo stavljati Milan u kontekst Lestera i Atletika.

Elem što reče neko gore ne slažem se, sasvim su nam ok bekovi. Nego nama vezni red pokreće jedan običan deda a Kucka i Bertolaći su igrači za najviše Sasuolo, možda Fiorentinu. Sad ćete reći pa oni su ispred pa jesu jer je 2x teže dostići taj nivo u Milanu.
Naš jedini koristan vezni je Bonaventura koji je više za poslednju trećinu terena nego za prenos lopte. Za Hondu posle svih ovih godina ne smeju se tražiti izgovori, čovek je debelo podbacio.

Ta selekcija igrača je najveći problem... Ne dovode se po planu nego kad jednom od 10 Galianijevih prijatelja neki igrač bude slobodan. Pa mogu da budu i dobri igrači opet neće uspeti. Da je tu neko drugi umesto Galianija mi bismo svake sezone prethodnih godina završili nekoliko mesta iznad... Za neki veći uspeh od tog treba 90 miliona ali ne za jedno leto nego svake godine.
Devilcool
Reply
Jako je glupo za čovjeka koji je 5 puta slagao prvaka Evrope u zadnjih 30 godina reći da nema pojma. Također je vrlo neinteligentno uspjeh Lestera i Atletika pripisati radu njihovih uprava.
Reply
Bekovi bi bili ok ako hoces da igras 451 ili 442, ako hoces 4312 ili 4321, bekovi su nam kurac
I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.
Reply
Pa nema pojma danas, ima preko 70 godina, aj nebitan je broj godina ali je čovek potpuno posenilio. Takav ne treba kućni savet da vodi a ne giganta kao što je Milan.
Uspeh Lestera ili Atletika se može pripisati desetinama ljudi među kojima je i uprava. Ranieri ili Simeone bi propali u Milanu, Sedorf je hteo neke sitnice samo da uvede pa su ga šutnuli, ne zajebavaj.

Šta znam, ja svrstavam Antonelija i Abatea među top 5 bekova lige ako ne i jače ali svako vidi drugačije.
Devilcool
Reply