Milanezi s Balkana
@huss...Nazalost jos nije realizovan transfer....razlog? ...Imbecilan i debilan i ponavlja se ponovo....Kao u nekoj osrednjoj ekipi i zato je najvise kriv Galliani...Armero ne zeli da ide u Genovu i koci transfer...Kakvim smo sve debilima dopustili da koce transfere, jednostavno ne zele ici...Zaccardo suti i sjedi na tribinama i prima platu...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Doveden je ipak Antoneli a uz njeg i ovaj Paletta iz Parme. Prvi je pun pogodak, a drugi jos jedan prosjek.
Reply
Da na kraju ipak je dosao Antonelli ali smo prosli skuplje jer Armero nije htio da ucestvuje...

Sto se tice ostalih transfera Galliani kaze da imamo 6 veznih igraca i da nema potrebe za dovodjenjem u veznom redu...

Munoz 90 god igra vec 4,5 sez za Palermo trebao je da dodje u Milan...istice mu ugovor i trebao je doci za neki 1 milion eura u januaru...medjutim Zamparini trazi minimum 3 cak je reko da ako Milan ne ponudi 3 naredi ce da ga se izbaci iz prve ekipe i da ce Milan dobiti u junu besplatno ali igraca koji nije igra 6 mjeseci...Zamparini talijanska verzija Mamica...tako da ce Munoz vjerovatno doci na ljeto...on bi nam sad bio vise koristan jer je suprotan od svih nasih stopera...tj igrac koji je brz ..
Ali Milan nije htio vise tu da se petlja pa je doveo Palletu...on je na ljeto zamalo presao u Juve, igrao je i na Svjetskom, ali je ovu polusezonu duze povrjedjen...navodno je dosao za 700 hiljada eura i potpisace na 3.5 god...takodjer moga je doci jeftinije ali je Zaccardo odbio prelazak u Parmu...

Medjutim poznavavajuci Galliania treba ocekivati last minute transfer...kazu da ce bas taj last minute biti neko u veznom redu....Basseli i Paulinho su navodno prve opcije...
Reply
Eto napokon smo sredili odbranu, sve prosečnim igračima, ostaće sve isto samo druga imena. Bez odličnih igrača koji vuku ove oko sebe mi nećemo u borbu za 3. mesto. Eto od Munoza jedino očekujem nešto više.
Vezne igrače, videlo se i danas, nemamo osim Montoliva i De Jonga, tu smo ga najebali bez pojačanja, protiv jačih ekipa napad će biti totalno odsečen.
Da nismo sredili ona 3 pojačanja bili smo bliže zoni ispadanja, to potpisujem, Lopez, Džek i posebno Menez nas previše vade iz govana, ova ekipa se raspada i nema nikakvu igru. Najsebičniji u timu nam igra u sredini odakle se kontrolišu svi napadi pred golom, svaki put kasni sa pasom, genijalno.
Devilcool
Reply
Pozdrav svima!

Čisto da napišem nešto...

Nisam ispratio posebno zimski prijelazni rok jer ne očekujem da me pozitivno iznenade nekim transferom zadnjih 5 godina. Ne nerviram se uopće oko utakmica, čak mislim da nema veze sa time što je Milan trenutno očajna ekipa nego s time što sam u međuvremenu diplomirao i našao posao. Imam manje vremena, pa kad se sjetim ispratim masu vijesti u jednom danu svakih par tjedana dok od utakmica pogledam sažetke. Ok pogledao sam par utakmica, ali poslije one blamaže sa Sassuolom uopće mi se ne da trpit loše streamove za takvu igru.

Uglavnom što god da kažem, mnogi sa foruma će se pronaći u tome. Očajna transfer politika i uprava koja nije u stanju krenuti putem modernog shvaćanja nogometne politike su dva jedina, naravno međusobno povezana problema. Predsjedniku svaka čast, došao je u ovaj klub 1986., preporodio ga i pretvorio ga u jedan od najtrofejnijih svjetskih klubova u nogometnoj povijesti, ali brate mili srozao se na razinu senilnog starca koji živi u prošlosti i odbija dati pristup dionicama bilo kojem stranom ulagaču.

Pozitivna vijest je da su vrlo velike šanse da će se krenuti sa izgradnjom novog stadiona. Barbari skidam kapu, navodno je okupila masu ulagača, radi se o zanimljivom projektu. Svejedno, ne bi htio da uopće prismrdi nekakvom kreiranju transfer politike ili da dobije još veću funckiju u klubu (čitaj: predsjednica). Odmah se sjetim starog Sensija i njegove kćerke. Smiješno, i nisam zaboravio da se praskala sa Patom što valjda dovoljno govori o profesionalnosti s njene strane.

Ovaj klub je uvijek volio isticati kako je jedna velika obitelj. Barem je to bio argument kad su dovodili odbačene igrače natrag u svoje redove. Poslije Gallianija i Berlusconija ili nešto ranije treba početi dovlačiti klupske legende u upravu. Pa ne može mi netko reći da jedan Paolo Maldini NEMA MJESTA u upravi. Idealan čovjek da zamijeni ovaj kaos.

3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
doveli smo 5 talijana u ovom prijelaznom roku.....
Reply
prelazni rok, za plakat sve gori od goreg...do ovog roka sam smatro da smo klub jos uvijek osrednji talijanski medutim ovaj rok je pokazao da smo mi trenutno dno talijanskog nogometa, tj u donjem djelu, od svih dovedenih igraca jedino Antoneli je igrao redovono, ovo ostalo nije u nekim ljevim klubovima igralo a treba nama da budu pojacanja, toliko smo jadni...iz godine u godinu sve gore i gore....
Reply
http://www.transfermarkt.co.uk/sokratis/...eler/34322

a mi smo ga otjerali, a sad je bolji nego svi nasi stoperi zajedno, a kad sam to govorio na ovom istom forumu mnogi su mi se smijali...
Reply
Nakon ovog zimskog prelaznog roka Milan u rosteru ima cak 31 igraca ...nisu uspjeli da se rijese Amrera, Agazzia, Albetrazzia, Zaccarda i Essiena...ali su zato otisli Saponara i Niang...

Suso (21, midfielder, Liverpool, undisclosed)
Alessio Cerci (27, forward, Atletico Madrid, exchange deal)
Mattia Destro (23, forward, Roma, €0.5m for the loan*)
Salvatore Bocchetti (28, defender, Spartak, loan deal)
Luca Antonelli (27, defender, Genoa, €4.5m**)
Gabriel Paletta (28, defender, Parma, €1m)

Zadnji dan prelaznog roka propala su dva transfera...Munoz iz Palerma i Baselli iz Atalante...Medjutim navodno su oba transfera dogovorena za ljeto...tako da smo vec osigurali dva nova igraca...

Sada Pippo na stoperskim pozicijama ima sljedece igrace : Bonera, Alex, Rami, Zapata, Mexes, Boccheti, Palleta ... s tim da na bekovima mogu igrati Boccheti i Bonera...

Od svih ovih igraca moze se samo Cerci smatrati kao instant pojacanje...a od Destra i Antonellia vise kao novi igraci od kojih se ocekuje da su pojacanja...

Po meni potpuno losa dva transfera su Bocchetia i Suso .... nepotrebno ...ili ako je vec dosao Boccheti onda nije bilo potrebe za Palletom...
Okej skripalo nam je u odbrani ali potpuno nepotrebno nagomilavanje igraca...istina neki jesu povrjedjeni ali opet neplanski su dovedeni pojedini igraci...
I naravno tamo gdje nam najvise fali jedan dobar vezni i pouzdan igrac...mi ga ne dovedemo i opet cemo do kraja sezone patiti najvise na tim pozicijama...
Reply
jos 11 bodova nam fali za opstanak...i to ce biti uspijeh... u ovom trenutku tako izgleda
Reply