(07-02-2014, 03:01 PM)Maji_TZ Wrote: Oproštajno pisme od Ricarda Kake:navodno milan je poslao ponudu za Iturbea tesku 28 miliona 17 odmah, a 11 u ratama....
"Napustit mjesto koje nazivate domom uvijek je teška odluka. Ali dom nije samo mjesto gdje se nalazi naše srce , to je mjesto gdje će naše srce uvijek biti. Za mene , to mjesto, je AC Milan. U oba puta kada sam igrao ovdje , važnije od svih titula koje smo skupa osvojili, za mene je to moje osobno odrastanje kao igrač. Ovaj klub me naučio najvažnije manire igrača: sreća i ljubav prema sportu. Ovu ljubav koju imam, zauvijek će biti tu za klub i navijače. Ljubav može biti broj: 22. Sada napuštam dom opet, okrenut prema novom izazovu. Ali ostavljam poklon svojim navijačima, jednu od najvažnijih stvari koje imam ovdje. Moj broj će ostati sa vama. Simbol mog života i karijere u Milanu, u obliku respekta koliko mi sve ovo znaći. Dobro je imati dom, ali još bolje je primati ljubav i podršku od svakoga. Nadam se da me svi moji fanovi i dalje mogu bodriti u novom izazovu.
S puno ljubavi i poštovanja,
Kaka."
Naravno kako sam i predpostavio izvisili smo oko Iturbea....skoro pa sigurno ide u Juventus...eh sad taj Juventus....Iturbe jeste najbolji mladi igrac Serije A i logicno da se svi oko njega otimaju....ali Juventusu igrac profila Iturbe koji je klasicni krilni igrac ne treba...samo su ga uzeli da ga niko drugi ne uzme....ne vjerujem cak ni da ce igrat u prvi 11...Iturbe je htio u Milan jer je znao da moze igrati u prvi 11 i ima mjesta....ali Verona je odlucila da ga posalje u Juve 23 miliona eura plus Quagarella...je dobar transfer za Veronu plus Juve mu nudi platu 2,5 miliona eura i to je sah mat...Milan je prvi poceo pregovore ali je Galliani, zamislite, trazio od Verone 15 dana da proda Kaku Robinha i Mexesa....smjesno i neprofesionalno....Sad se navodno okrecemo Lavezziu
KAKA zove Robinha u Ameriku
Nadam se da ce ga Binho poslusat