06-02-2019, 08:44 AM
(06-01-2019, 01:19 PM)ensar7 Wrote: Ko god da dođe treba da ima autoritet i da smije reći nekim igračima da sjede na klupi iako su 100% spremni. Treba nam neko ko zna koristit mlade i vjeruje im. Neko ko ima ideje i zna ih objasnit igračima i sprovesti u djelo. Ne zanima me jel to Giampaolo, Gasperini, Sarri, Mou, Klopp ili neko drugi, bitno je samo da zna radit svoj posao. Jer mi odavno nemamo trenera koji zna čitat taktike i mijenjat taktike u igri.
Takvih u Italiji ne postoje, mozda Conte i Sarri, a njih moras platiti....da se ne lazemo, Milan ganja trenera koji ce imati max 2 mil platu i to je to...novac je glavna vodilja Elliota i tog nekog novog Milana...
@huss ja ne znam o cemu ti govoris? Prije koliko god je bio stranac na klupi i u kojem periodu??
To je vrijeme kada su talijanski treneri dominirali sa taktikom, formacijom i disciplinom...osvajali klupska i reprezentativna takmicenja....kad je zadnji put bilo koji talijanski trener nesto osvojio u Evropi? (Nemoj racunati EL ove god I Sarria)...
Talijanski treneri su procitana knjiga, filozofija i mentalitet bolje jedan bod sigurno nego veliki rizik za tri, vise nigdje ne prolazi...zadnje kolo u Seriji A je pokazatelj kad je svima trebalo svi su igrali odlicno i na pobjede...jedan Empoli je fudbalski raznjeo Intera...dok god budu treneri patili od rezultata nema napretka za ekipe koje treniraju...zbog tog ja kazem da je potreban stranac kao trener...ne zbog filozofije Milana, ne zbog trenutnog pobjednickog mentaliteta u fudbalu koji imaju stranci...
Milan godinama unazad ima provincijski gubitnicki mentalitet i prvo na njemu treba raditi pa tek onda na formaciji
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...