E moj @Ensare...samo to ti je moj komentar na tvoj post...U Italiji Allegrija zovu trener za Uprave....to u prevodu znaci, trener koji postuje svaku odluku Uprava ma kakva god ona bila...prva njegova sezona u Milanu je isto bila odlicna, a imao je i dobre igrace na raspolaganju...njegova nesreca je sto nije imao iskustva u CL pa nas je Tottenham hladno izbacio...
Allegri je znao...da mu je ovo posljedni voz u karijeri...ili ce ici zaradjivati velike novce i voditi ekipe koje mogu obezbjediti 50-100 miliona eura godisnje na transfere ili ce voditi samo prosjecne ekipe tipa Cagliaria...Nakon otkaza u Milanu samo su ta dva scenarija bila...njegova sreca sto se uprava Juventusa odlucila za njega jer znaju da je poslusan, nije kao Conte koji svaki prelazni rok zeli 2-3 top igraca...
Sto se tice Juventusa ljudi moji njih 6 godina apsolutno nije nigdje bilo....Uprava Juventusa je iskoristila ispadanje u Seriju B za reogranizaciju kluba....istrpili su 6 sezona i poceli osvajati titule i eto istrpili jos 4 da doguraju u finale CL...
U Milanu se desava nesto slicno samo sto nismo u drugoj ligi....Milan ce morati istrpiti najmanje 2 godine bez Evrope da bi opet stao na noge...mene je samo strah da li ce Milan imati znanja i snage da ustane ponovo na noge...zato nam treba dobar i iskusan trener koji poznaje dusu Milana...a to je upravo Carlo, bar ja vjerujem i nadam se...Jer uopste nije bitno koliko puta dozivis Knock Down, bitno je kolko puta ustanes na noge...
Sad ce jos ispast @Ensare da je Allegri bolji od Carlleta

... Kakav je Carlo Anchelotti trener pokazao je prosle godine u dvomecu protiv Gvardiole kad je doslovno takticki otpuhao Bayern...i titula koji ima u razlicitim ligama petice itd itd...
Ja vjerujem sa 100 miliona eura Carlo ce napraviti odlican posao...samo i tu treba imati strpljenja...i mislim da ce Milan u sezoni 2018 kada otvara stadion biti opet medju top 5 timova...ja vjerujem da je to i projekat same uprave...
Nazalost Milan je izgubio puno u ove zadnje dvije godine i to je problem ...sto Milan vrlo sporo i pogresno ustaje na noge ponovo...
Sto se tice Max ne budite supci kao svi ostali novinari u Italiji...niko ne spominje da je jedva prosao grupu,da nije zasluzi da prodje Monaco, jedino sto je odigrao dobro je protiv BVB koja je tad bila na dnu Bundeslige,da je Real realno imao vise sansi u dvije utakmice da je napadao ali je imao neraspoloenu ekipu i da im je falio glavni kotac Modric... pa onda da je Allegri Seriju A osvojio tako sto mu je Roma doslovno prepustila, jer realno nema konkurenta sve dok su Milan i Inter losi...da ima sigurno vezni red medju najbolji 5 ako ne i manje u Evropi...da ima ekipu koja zajedno igra skoro 4 godine i kojoj se svake godine samo doda po koji novi dobar igrac...
Allegri je zasrao drugu sezonu u Milanu i to dobro zasrao, kad je imao strasnu ekipu ali je lose prosao...jedini posao dobar je napravio u CL jer je tad pruzio odlican otpor prejakoj Barci...
Meni je super sto ga navijaci Juventusa dizu u nebesa...vidicemo ga na kraju sljedece sezone...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...