Milanezi s Balkana
Nakon ovog danas....Gallianiu je ovo vjerovatno zadnja sezona u Milanu i ako ostane ostace da bude tu uz klub ali dooosta slabija uloga...zasto?....razlog je jednsotavana, na danasnjim protestima navijaca niko ni u jednnom trenutku ama bas ni jednu rijec nije rekao protiv glavnog i odgovornog Berlusconia ....
Vrlo jasna poruka Gallianiu i to sa potpisom koje narucio ove proteste i od koga dolaze....

Sto se tice Seedorfa najveca glupost bi bila njega optuziti za ovaku stanje...naravno nije on nikakv zrtveni jarac, ima i on svojih grijeha....Prvo Urby i Kaka...nakon 90 min u sri u Madridu ova dvojica nikako nisu smjela poceti dans utakmicu...Urby sa svojim glupostima i debilizmom pokusava da stigne Costanta i sad i definitivno nebi volio da ih vidim sljedece god u Milanu iako ga Seedorf strasno forsira...ja razumijem kad je igrac bolji od tebe pa da te izbaci prospe fintu...ali jedan Schelloto da ga varkom kretanja izbaci onako u 5 min pobjegne i nakon toga utakmica dobije skroz drugaciji pravac...strasno...ja nisam mogo da vjerujem dok sam gledo usporeni sta mu Schelloto radi...drugi je Kaka...razumije ostario je ispao iz forme nije vise stari...ne ocekuje se od njega cuda golovi i asit...sve ok...al ja kao njegov veliki fan ocekujem vise postovanja prema Milanovom dresu...Kaka se ne bori svaki duel izbjegava...danas 90 mi nije usao ni u jedan duel muski ama bas ni u jedan...nije zasluzio svojim igrama od prije ali sve vise postaje picka...svako mora i treba i moze da se bori ... kako god se on prezivao....

Ne kontam zasto ce opet Mexes od prvog min...takodjer i Essien....Bonera ne zna, Bonera nema pojma ali on bar se bori pa i takv neznalica spasi 2-3 sigurna gola...ne kontam sto je njega vadio Seedorf pored Mexesa koji je imo zuti (bezveze udara Cassana na sredini terena) i mogo je poslje dobit crveni...
Seedorf se nakon crvenog doslovno izgubio, najmanje je to ocekivao cak se konsultovao i sa Montom...
Ali nakon sto je izmjesao uspjeli smo doci do remia cak smo i po pobjedu krenuli...ali opet bezveze izgubljena lopta na sredini i Amauri olako bjezi....nevjerovatno je kako na glup i lagan nacin prospemo sav trud u vodu...to je bilo i protiv Atletica i protiv Juventusa, pa cak i danas kad smo stigli 2 gola zaostatka sa igracem manje...

Seedorf je u fazi ucenja i eksperimentisanja i svima nam je to jasno...ali ja se samo nadam da je on svjestan pritiska na njega sljedece sez...ni jedan jedini navijac nece to moci trpiti vise...cak sta vise mislim da ako uveze par losih rez da bi odma mogli krenuti novi protesti...i jos vec pritisci...ali od ove sez nije to zasluzio mada kazem ni on ne treba izigravati zrtvu...Jer njegov najveci grijeh je sto je ovo dopustio da se desi...i se je krenulo nizbrdo protiv Udinesea...i tog loseg izbora igraca i loseg pristupa, sa rezervom jer su se kao cuvali za Madrid....partijom protiv Sampdorie Juventusa i Atletica na San Siru je polako poceo dobijat poene i povjerenje kod navijaca...ali neiskusno i vrlo jeftino ih je poceo prosipati...Danas je izjavio da vrlo oprezno i pametno treba kupovati na ljeto...

Sto se tice Maria...po njegovom zalaganju zvizduci su se isplatili...sad se bar udara i "tuce" sa svojim cuvarima i vise se krece...ali ja mu vise ne vjerujem...treba ga zrtvovati na ljeto da uzmemo bilo sta novca...neso slicno sto je Roma uradila ovo ljeto sa Osvaldom, Lamelom i Marquinhom...

Ali ni pod koju cijenu ne smiju se dirati Elsha DeS i Cristante ... pa mozda cak i Monto...

"Verujte mi, za narednu sezonu spremamo novi projekat, koji će Milan ponovo vratiti u vrh italijanskog fudbala, a kasnije i evropskog", ističe Sedorf, a zatim nastavlja:
"Već imam u planu da izgradim poptuno novi tim, koji će ponovo biti kompetentan. Ali, moramo da budemo pametni i to uradimo na pravi način. Najbitnije je da kupimo prave igrače, koji će uraditi sve što se od njih zahteva. Moramo da dovedemo ljude koji razumeju filozofiju kluba i budu deo projekta novog Milana".
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Pa iz aviona se je vidilo da su "protesti" naruceni. Ovaj je vjerovatno trazio neke pare da ode a onaj mu ih ned. I onda kad neces ko gospodin da odes vidi sad ovo. Sa Galijanijem je zavrseno koliko god on bio zasluzan za veliki Milan u ovih 20 tak godina. Ali ni on ne moze bez para. Sto se tice plata igraca, kao jedne od njegovih najvecih gresaka, mislim da je tu on skoro pa nemocan. Znaju ti igraci i njihovi menadjeri da dolaze u Milan pa traze uslove koje bi trebao Milan da nudi, sa jedne strane a sa druge nem se nikakvih para za transfere osim ako ne neko ne da na rate pa onda razgodi na proracun za nekoliko sezona.
Jebiga dok Berluska ne odrijesi kesu nema nista od Milana.
Normalno da Sees nije kriv kao sto nije bio ni Alegri i onaj idiot Leonardo a prije njih ni Karlo u svojim zadnjim sezonama.
Koliko para toliko i muzike
Reply
Mene je iznerviralo pred kraj kad smo u poslednjih 5 minuta na svom stadionu pri -1 stojali i branili se, bez ikakve želje čekajući kraj. Ekipa sastavljena od staklenih nogica, propaliteta i par igrača koji vrede a svi zajedno se trude duplo manje od Parme ili Atletika koji grizu, legnu ti na nogu i po 15 puta blokiraju šuteve. Doprineo je lepo i Sedorf, ostavio Kaku koji posle Atletika i danas 90 minuta nije mogao da diše i Maria koga standardno zabole pa su obojica stojali, nema sa takvim igračima presinga.
De Jong je bio užasan, zakasnele reakcije, svega par prekinutih napada, nije slao svoje duge lopte, kod 2 gola proklizao u prazno, sve u svemu ništa čudno što su nas napunili sa 4 komada. Što se tiče povratka to je bio splet okolnosti, Ramijev individualni skok i lukavost Montoliva, nismo zaslužili tih 2-2 i Parma nas je odmah vratila gde nam je bilo mesto sa brzim golom.
Devilcool
Reply
Jedina dobra stvar nakon danasnje utakmice je to da ovaj kloc urby vjerovatno vise nece dobiti priliku za igru....u svom zivotu nisam vidio losijeg i glupljeg igraca...Jadno je sto se ispostavilo da je nas najbolji stoper Bonera...Treba napomenut da je taj Bonera pristao na smanjenje plate na pola miliona godisnje,dok recimo Mexes ima 4,5...
Ovo je prva utakmica za koju tvrdim da je izgubljena Sedorfovom greskom....ali netreba ga osudzivati jos,,,vidjecemo do kraja sezone sta ce bit...
Rossonero Per Sempre...
Reply
(03-17-2014, 09:25 AM)ktm rossonero(alberto) Wrote: Jedina dobra stvar nakon danasnje utakmice je to da ovaj kloc urby vjerovatno vise nece dobiti priliku za igru....u svom zivotu nisam vidio losijeg i glupljeg igraca...Jadno je sto se ispostavilo da je nas najbolji stoper Bonera...Treba napomenut da je taj Bonera pristao na smanjenje plate na pola miliona godisnje,dok recimo Mexes ima 4,5...
Ovo je prva utakmica za koju tvrdim da je izgubljena Sedorfovom greskom....ali netreba ga osudzivati jos,,,vidjecemo do kraja sezone sta ce bit...

po cemu si zakljucio da urbi vise nece igrati? ja sam siguran da hoce....
Reply
@Kalla nazalost si upravu....Seedorf odbija da stavlja DeSciglia na ljevi bek...jutros sam geldo intervju na Sky-u ... kaze da ne zeli da momka forisra i da mjenja mu igru da bi nadoknadio tu poziciju ljevo...po njegovim rijecima Cafu ga je savjetovao da to ne radi...jer navodno kad skolovanog desnog beka stavite ljevo i mjenjate mu stalno stranu to je ubistvo za igraca...takodjer Seedorg smatra da ce biti narednih godina prvi bek i Milana i Italije...

O ovom sam ja juce pricao i ovo sto @alberto pominje ...pogledajte molim vas video u gornjem uglu kretanje Schellota i Urby-a...ja sam pregledao sigurno 20 x ovaj video i ne mogu da vjerujem...jeli ovo nezanja, ljenost ili nesto trece ili sve zajedno, ne mogu da dokucim...

https://www.youtube.com/watch?v=voKKem4m-VA

Tolko glupo i iditoski je ispao i upropastio utakmicu .... kakav debil....da on nesto pokazuje u napadu neka protrcavanja neki driblinzi pa da mu se i oproste neke greske, al on jednostavno nista...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Danas je drugi cin tjeranja Galliania...Berlusconi nakon sastanka sa Barbarom izjavio :"Seedorf ostaje na mjestu trenera tu nema dvojbe. Milan je lose konstruisan tim." .... da mi je samo znati ciji je zadatak da ga konstruise ... starac je stvarno posenilio, treba ga sto prije maknuti bar iz medija da se ovako ne provaljuje...on je doso do zakljuca da Milan nije dobro sastavljen tim...kupi mi majko top !!!
Evo sta je izjavio poslje sastana....

“Clarence Seedorf will also be Milan’s coach next season,” Silvio Berlusconi is quoted as saying in the Italian press today. “This Milan side has been poorly built. I don’t understand why Juventus are the only ones in Italy who spend more on wages than Milan do. I also don’t understand how we were eliminated by Atletico who spend less than half on wages than we do.”

I na kraju fkt suma sumarum, Galliani je sa malo novca dovodio stvarno igrace koje niko drugo nebi doveo...ali davati im place...cuj Mexes i Robinho imaju 4 miliona platu.... a vise vremena provode na klupi i ko se sjeca kad su zadnji put odigrali postenu utakmicu....sve te velike place idu iskljucivo Gallianiu a dusu
Iskustvo i poznanstva Galliania su nam definitinvo potrebna, ali to je sve....skroz novi nacin ideje i projekat kupovanja igraca i stvaranja tima je potrebno da bi mogli bar nesto ocekivati sljedece sezone...i fkt mislim da bi tu Barbara najvise mogla pomoci...jer je izgleda zensko sa mudima Smile ... kazu da ce ovako izgledati Milanov stadion od nekih 60 hiljada mjesta...

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hpho...2863_n.jpg
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Samo cu reci jednu stvar: prije mjesec dana sam izbrisao Facebook s telefona. Navukao sam se da preko tel. ulazim na FB, i skuzio sam da previse ulazim. Sad sam ga izbrisao i jedi i nacin mi je preko laptopa, al od toga sam se odvikao kako sam presao na mobitel. Sad shvatan koliko sam glupog vremena gubio na tome, zivcirao se, mucio se raspravljajuci, i sad mi je puno puno bolje Smile nikad vise ni fb ni nista drugo

Sta hocu rec? Kad vidis da ja i jos dosta nas moze i shvata da Facebook i tweeter su glupost koja ti oduzima tvoje vrijedno vrijeme, pa dragi Ballo i ostali nasi pilići, zar ne mozete ostavit tu glupost? Evo sad citam Ballo je promjnio sliku na tweeteru na sliku s Kakom, a prije toga je bila crna slika (postavljena poslije poraza od Parme). Pa jebem ti sve glupo i djetinasto, ostavi se Facebooka, tweetera i nocni klubova, i budi igrac kao maldini, nesta, serginho, baresi, sheva, ljudi koji su se u 23:00 spremali za spavanje jer je sutra trening, a ne za sastanak s drustvom u 00:00 kod piazze d'uomo.
Ma jebite se svi redom. Ne pratim vas, niti vas zelim vise pratit, mamu vam jebem redom. Ovo je moj Milan a ne vas. Mater vam jebem, bit ce te isti Cassano, otic u drugi klub i sprdavat se s mojim klubom. Mrs u p.m. Ballo, Urby, Essien, Mexes, Binho, Muntari, Matri, Nocerino i ostala govna koja ne znaju koji grb nose i u cijoj svacionici sjede!
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Stvarno je malo profesionalaca i igraca koji zasluzuju da igraju u Milanu...ali citam da jednog takvog vec zeli Real. Navodno za De Sciglia su ponudili 18 miliona. Poznavajuci nasu politiku, on je vec Realov igrac. Pa to ce biti tragedija, ako pristanu. Nek onda prodaju jos Montoliva i Sharawia i mogu poslije toga zakljucati zgradu uprave i dati imovinu na rasprodaju.
Reply
Mogu da trpim i loše rezultate i igru ali to bi bilo previše i zvanično propast na dugi niz godina, najebem im se mile majke ako ga prodaju.
Devilcool
Reply
Novine pisu da su igrači podijeljeni u 3 dijela. Jedan sutalijani + kaka i muntari kojima ovo sve tesko pada. (neuspjesi) Drugi su Mario, Taarabt, Rami, koji su neozbiljni, i treci su constant i ovi otpisani i novi ala Honda. Igračima se ne sviđa i sto rade sa psihologom sa Seedorfom sada itd.

Maldini popljuvao i klub i Galliania. Dobro se zna da Maldini nece raditi dok god je Galliani tamo. Za Barbaru je rekao kako misli da se ona ne razumije u nogomet. Sto je istina, ona je ekonomist. NAvodno odlican.

Seedorf je navodno trazio od Berlusconia 2 imena: nizozemac Maher iz PSV-a mislim i Doriu stopera iz BRazila. Ponudili smo transfer za MArchettia, ne znam koja je lova.

Ako prodaju De Sciglia onda se zna da Galliani namjerno unistava sve. Imas igrača za prodati bar 10 + Balotelli. Taj Balotelli je jednostavno nezreo i svijet je pun dobrih napadača!

Treba maknuti Galliania jer je ocito gotovo jbg. Neka rade Sogliano, Maldini i tko vec. Milan ima 500 legendi, netko ce znati.

A ekipa neka se popuni sa Alexom, ova 2 nova mlada, golmanom i idemo ponovno sve. Cristante, Monto, DJ, Poli, Maher, Shaarawy, Pazzo, Honda, Des, Doria... ima igrača.

---Shaarawy-Pazzo-Poli-
---------Maher----
---Monto----Cristante/DJ
-Murru/?-Doria-Alex-DEs-
---------marchetti---

Samo se treba rijesiti ovih starih i preplacenih polu igrača.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply