Milanezi s Balkana
http://acmilan-balkan-fans.blogspot.com/...4-2-3.html

Ovo je clanak o pocetku te famozne formacije...kako bi ona trebala izgledat i koje sve koristi...

Ja mislim da je formacija buducnost definitivno...ali sa ovim igrackim kadrom u Milanu je los izbor, vrlo los...jedino ako Seedorf ne zeli da mjenja taktiku radi sljedece sez kad ocekuje neke igrace da uklopi, pa onda mu je ovo eksperimentalni period...

Slazem se da su neki igraci pali nako dolaska Seedorfa, medjutim to ima veze samo sa taktikom...vrlo je tesko odjednom se presaltati na novi nacin treninga i formaciju...DeS je losiji ali je to vise zbog umora, najstandardniji je igrac u odbrani, plus Seedorf ga ne zeli na ljevom beku zato je Abate na klupi...Muntari nije nesto ni igrao previse kod Seedorfa...De Jong je citav zivot igro sam zadnjeg veznog a sad ima para u vezi....najveci pad je definitivno Kaka...Monto je npr najbolji primjer kako treba vremena igracu da se privikne jer je proslu tekmu bio veoma dobar a prije toga sve nesto jedva i lose...

Poli Abate Mexes su tri igraca koja najvise "pate" dolaskom Seedorfa i promjnom formacije...

Vrlo je glupo Seedorfa proglasavati vec sad neznalcem ili nekog ko nema pojma o fudbalu....treba proci vremena....Milan istina nema vremena, ali misli da su ga svjesno pustili da radi ovih 6 mjeseci....Carlo ga strasno hvali, a Carlo je neko ko ga dobro poznaje i Carlo je neko ko je medju top 5 trenera na svijetu trenutno...

Niko od mene nije bio sretniji kad sam vidio Pippa da je podigo pehar kao trener...on je nekako preodredjen na uspjehe i pobjede....
Odma da se razumijemo...njegov uspjeh je ogroman, jer Milan nema bas nesto talentovane pojedince(ovo vam govorim je sam gledao dosta tekmi)..ima tu par klinaca na koje bi se moglo racunati a ne slati na posudbe( Iotti,Tamas,Calabria,Modic i Petagna ) ,ali oni su kao ekipa sjajni...i to je najveci uspjeh Pippa on zna kako stvoriti kolektiv...
Mislim da sam Pippo puca na mjesto trenera Milana, ali voditi juniorski tim i prvi tim je nebo i zemlja...ako ne vjerujete sjetite se Stramacconia....prvi sa Interom u mladjim selekcijama, a sa prvom ekipom najgori plasman u novijoj istoriji Intera...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
kad bi doveli casillasa to bi bio jeben potez....nek mu daju placu koliko god trazi...isplatit ce se
Reply
SKY kaže kako ce igrati Bonera i Urby... Ne mogu vjerovati da Abate ne igra, a Sciglio lijevo. Nego taj glupi Emanuelson koji nema blage veze u obrani. Totalno nikakav igrač. Boneru necu komentirati jer koliko god MExes bio spor i loš, Bonera je još gori.

Ne znam što Seedorf radi i trebamo čekati pripreme i da sam otjera par igrača i dovede par njih koji njemu trebaju, ali ovo 4-2-4 mi se uopce ne sviđa i izgleda mi kao da Berlusconi igra FIFU na playstationu...

"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Aj da DES mnogo bolje igra kad je desno ali uopšte nije tolika razlika da Abate bude stalno na klupi, još ima više iskustva za ovu utakmicu od Urbija.
Devilcool
Reply
Emanuelson je ubjedljivo naj losiji igrac u zadnje 2 God...Toliko prilika je dobio,i na toliko razlicitih pozicija a nikad nije nista pokazao...ja bi prije stavio i Abatea, i Zakarda,i Constanta prije njega...
Veceras ce opet napravit neki glupi penal,i jos uz to dobit crveni..pa da nam i ovo malo sanse sto imamo upropasti...
Forza Milan.....
Rossonero Per Sempre...
Reply
AC Milan: Abbiati, De Sciglio, Bonera, Rami, Emanuelson, De Jong, Essien, Poli, Kaka, Taarabt, Balotelli

Atletico Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Insúa; Gabi, Mario, Arda, Koke; Raúl García, Diego Costa.

Uz čuveni DNK do pobede.
Devilcool
Reply
igramo dobro...a zasto? jer igramo bozicno drvce konacno....
Reply
Nije ovo Bozicno drvce Kalla...ovo je 4-2-3-1 samo jedna od varijanti...u napadu je 4-2-3-1 a u odbrani 4-3-1-1 ili 4-4-1

Poli igra srednjeg u onoj trojci iza Ballotelia i malo je povucen nazad skoro pa kao da igra klasicog CMF ... Igramo dobro jer Kaka igra konacno nesto...vise se krece i sigurniji je plus preuzima na sebe odgovornst.... Taarbat je igrac vise sto se tice znanja u veznom redu...Mario konacno trci...vrlo je bitno u ovoj formaciji da napadac puno trci i otvara prostor...

Jedino ne stima ljevi bok...Urby i Essien ne rade dobar posao u defanzivi ...sve sto su nam napravili je preko tog ljevog beka...Atletico stoji u Spaniji kako stoji jer je jedina ekipa u toj ligi koja igra cvrsto, pogledajte sve startove i provociranje penala...to podsjeca na Simeone...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
E ovo je igra!!! Jebemu majku, jel se moglo ranije ovako igrat? Jebote Muntari, smece zivo, Poli nema pojma - pa covjek ubija na terenu. A ja od augusta govorim da smo s Polijem dovukli jednog od bolji Italianski igraca. On je igracina, i samo treba radir snjim i uspijet ce. Ovo veceras je sjajno. Jes vidio sta znace ona dvoica ispred odbrane i Poli u sredini, ne mogu uopce doc do nase odbrane. Zao mi je DES-a al pravo
Ej na laptopu gledam Bayern - Arsenal, znaci Robica izadje sam pred sczenznia visoka lopta i Robica skoci i zakaci loptu al i Sczezni isao na loptu al kad je vidio da ne moze stic spustio ruke i sklanja se, Robica nikad nebi stigao na tu loptu koju je lobovo i naravno zakaci Sczeznia i sta radi govno Rizzoli? Crveni Sczezniu i penal Bayernu. Jebem ti Platini mater i tebi i tvojoj Barci, Bayernu i PSG-u.
Ta tri tima vise ne gledam, jer znam da ce pobijedit. Znaci da se ovakvim mjerama veceras sudilo Milanu kako se radilo PSG-u i Bayernu, Milan bi vec imao 2 penala i crveni na onaj start nad DES-om
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Dobra igra nasih ali bojim se da ce nas oni promasaji kostati. Ali ni srece nemamo veceras. Kaka forsira suteve po zraku, daj probaj nisku opaliti. Ono sto me najvise zivcira su jebeni prekidi i izvodjenje Emanuelsona koji mora odigrati prvo kratki pas i onda dize, nije mi jasno zasto? Kud izgubi vrijeme i omoguce protivniku bolji blok i kud mu tih 2m nista ne znaci. To me ubije ljudi moji, jel to tolika znanost nabaciti loptu iz prve?

Tarabt kao da igra vec 10god kod nas, ne boji se nicega, ide okomito, e to je igrac, samo neka tako nastavi i imamo novog ubojicu u sredini terena. Svi su me zadovoljili osim Emanuelsona i strah me jos Abatea, dobit ce crveni garant, kud je nespreman kud je neuigran, nije ga bilo mjesecima. Moramo zabiti i barem 1-0 dobiti. Atletico me nije odusevio, imaju dobru navalu i znaju drzat loptu ali nijedne prave prilike nisu imali.
Reply