Milanezi s Balkana
Ne znam koliko ste skuzili desavanja u Milanellu trenutno. Allegri je po meni samo pocetak, tj. pala je prva glava. U Arcoreu na rucku nije prisustvovao Galliani vec samo porodica Berlusconi. Galliani je imao rucak u Milanellu sa Maxom. E sta to znaci:

Prije dvije sedmice Silvio je smirio strasti izmedju Galliania i Barbare, tako sto je Gallianiu dao ekipu (zato nije bilo Barbare na predstavljanju Honde), a Barbara se bavi marketingom. Eh ono sinoc-jutros je uplitanje Barbare u Gallianiev posao. A zato nije imala pravo. Tj. umijesala je ruke tamo gdje nije smijela. A Galliani to ne dozvoljava. Jrr mu je sad pokazano i dokazano da se njegovo misljenje ne brojo vise toliko koliko prije. Jer da se on pitao Max bi i sad bio trener.

Sta ce biti dalje? Pa siguran sam (99%) da ce Galliani napustit ekipu. Jer je sad zasigurno poceo ponovo rat izmedju Barbare i Galliania, i ovaj put Silvio to nece moci smirit. Nazalost. To su sve posljedice koje moramo snosit. Htijeli smo promjene, sad dolaze u velikom formatu. Tako da vjerujem da uskoro odlazi ujak Fester.

Eto procitajte ponovo sta sam napisao i razmislite. Zar nisam u pravu? Pogledajte jutrosnje i sinocnje cinjenice. Kolko god Allegri nevaljao, Galliani mu nikad nije dao otkaz vec je visio snjim na rucku/veceri i smirivao strasti. I sad odjednom promjene radi poznate izjave Barbare sinoc u ANSI-i, kolko god bila ljuta, to nije smijela izjavit, jer svi znamo da iza ti rijeci stoji Silvio, ali da ponovim: ona je zaduzena za marketing, ne za ekipu. Tako je odluceno, i tako je glasio dogovor izmedju Silvio-Barbara-Galliani
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Zbogom Allegri. Bilo je svijetlih trenutaka ali vise je bilo onih ruznih. Da imas malo veca muda i da volis riskirati mozda bi i bilo vise trofeja u riznici ovako cemo te pamtiti po osvojenom Scudettu u sezoni kad je talijanska liga bila najslabija ikad a ti imao veoma jaki Milan. Trebao je i 2012 osvojiti naslov ali suci su svoje odigrali. Sretno ti Allegri gdje god da zavrsis.

I boli me briga tko ce biti novi trener, samo neka ima muda i neka malo vise riskira, neka igra napadacki nogomet i neka forsira mlade, neka sudjeluje u transferu igraca, neka trazi, neka gradi ovaj tim iznova. Takav trener je uvijek dobrodosao u Milano.
Reply
Ibra i Silva u naj 11 prosle godine. Heh, najveca greska u povijesti kluba je prodaja ove dvojice. Nakon toga smo krenuli prema dnu. Sve je jasno kao dan. Jadan je klub koji proda takva dva igraca i to u paketu.
Reply
E pa nije ih Alegri prodao...tako da, najlakse je sve svaliti na trenera. Ne zelim da ga branim, ali mnoge stvari kod nas ne stimaju, pocev od uprave, preko medicinskog i atletskog tima pa do trenera i igraca. Ali tako je to, cijenu uvijek plati jedino trener. Uglavnom, idemo dalje s novim trenerom i nadamo s eboljim rezultatima.
Reply
Zipa ovo, Seedorf ala Football manager da igra. Za svaki odjel po jedan trener. Stam, davids, crespo, kluivert
Navodno hoce ajaxovu skolu. Ako je tako, onda zbogom matri, zaccardo, bonera, nocerino, muntari i ostali papci koji oduzimaju mijesto mladom Cristanteu, Saponari, Vergari i ostaloj djecurliji. Ako ovo uvede, to ce biti sjajno
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Iskreno se nadam da necemo imati Ajaksovu skolu, i da necemo postati Ajaks. I nadam se da necemo imati samo klince.

Ajaks je zadnji veliki trofej osvojio pre 20 godina!

U Italiji Parma moze da bude Ajaks, ili tako neko ko ce praviti igrace a onda ih prodavati vecim ekipama jer ne moze da ih zadrzi. Ako Milan bude imao samo svoju skolu fudbala, necemo osvojiti LS jos 20 godina

Jedini nacin za uspeh je miks mladosti i iskustva. Miks koji smo mi cak ponekad i imali, i imali mnoooogo bolje rezultate od Arsenala ili Ajaksa.
Reply
Ako budu forsirali Ajaxovu filozofiju u Italiji onda cemo brzo da izgubimo i ovih 6 bodova prednosti iznad zone ispadanja. Onda cemo da igramo leprsavi fudbal protiv Padove, Modene, Brescie u serie B naredne godine Tongue
Reply
Vratili smo Petanju dakle još samo da ozvaniče odlazak Matrija, ne bi me čudilo da proradi u Fiorentini ili gde već ode pa makar povratimo malo novca.
Devilcool
Reply
petagna ljevak robusni napadac 95. godiste...u manageru bude dosta dobar igrac....dobar transfer...treba iskoristit prijelazni rok za dovesti jos 3-4 mlada igraca i njih forsirati do kraja sezone...a poluproizvode(njih desetak polako tjerat iz kluba)
Reply
Evo tek maloprije vidio sva 4 golova Berardija. Bonera sukrivac kod svih golova osim kod treceg gdje je Emanuelson kasnio. Ali za prva dva gola je Abbiati totalno glupo reagirao i postavljanje na golu mu je bilo u rangu djeteta od 6 god. Kod prvog gola uopce nije trebao izletati i onda gol ne bi bio prazan i opa-la, ne bi primili gol. Kod drugog gola da je stao malo udesno a ne kao debil na sredinu isto opa-la, nema gola. Pobijedili bi na kraju covjece. Al neka, imamo novog trenera, valjda ce biti promjene i poboljsanja u igri.

Ali da budem iskren, vise me je strah sad Atletica nego prosle godine protiv Barcelone. Ne znam, mozda pretjerujem ali takva je trenutna situacija. Bojim se da ne dozivimo sramotu. Ali ako Liga prvaka nije dovoljan motiv za ovaj nekad veliki klub onda nista nema smisla.
Reply